Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.441,870
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 27 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
YENİ HÜKÜMETE 2 SÜRPRİZ İSİM!
YENİ HÜKÜMETE 2 SÜRPRİZ İSİM!
 
Erdoğan'ın Köşk'e çıkmasından sonra göreve başlayacak 62. Hükümet, Proaktif dış politika, çözüm süreci ile üretim ve istihama dayalı ekonomi programıyla hareket edecek.
 
18.8.2014 - 09:37


Proaktif dış politika yürütecek yeni hükümetin diğer öncelikleri çözüm süreci ve istihdama dayalı ekonomi. Başbakanlık için Davutoğlu'nun ismi üzerinde mutabakata varılırken, Kurtulmuş ile Akdoğan'ın da kabinede yer alacağı belirtiliyor. Meclis'te uzlaşma çıkmazsa, 2015 seçimlerinin sloganı 'Yeni Türkiye yeni Anayasa' olacak.

PROGRAM 3'LÜ SACAYAĞI ÜZERİNE İNŞA EDİLDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı olarak göreve başlamasıyla 61. hükümet düşerken, Erdoğan ilk icraatını da 62. hükümeti onaylayarak gösterecek. Bu kapsamda yeni Türkiye'nin ilk hükümeti olan 62. hükümet programı da netleşti. Katılımcı demokrasi ve hukukun üstünlüğü esasında hazırlanan yeni program 3'lü sacayağı üzerine inşa edildi. Proaktif dış politika, çözüm süreci ile üretim ve istihama dayalı ekonomiden oluşan hükümet programı, buna uygun olarak kabine üyelerince yürütülecek.

KATILIMCI DEMOKRASİ VE HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ

62. hükümet, vesayet sisteminin son kalıntılarını silecek adımları atarken, katılımcı demokrasi ve hukukun üstünlüğünü ön plana alacak. Bu kapsamdaki gerekli yasal mevzuat tamamlanacak. Türkiye'nin darbe şartları altında hazırlanmış bir anayasa ile geleceğe yürümesinin mümkün olmadığı gerçeğinden hareketle 'Yeni Anayasa' hükümetin en önemli adımı olacak. Bu kapsamda da hükümet 2015 seçimlerine kadar TBMM'de mutabakat arayışlarını sürdürecek. Bir ilerleme sağlanmaması halinde 2015 seçimlerinin sloganı 'Yeni Türkiye Yeni Anayasa' şeklinde ifade edilerek, kurumsal kimliğin bu kapsamda sağlanacağı vurgulanacak.

HSYK'DA DEĞİŞİKLİKLER OLACAK

Yeni dönemde, vesayetçi kurumların başında gelen Hakimler Ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) ile ilgili de önemli değişiklikler olacak. Kurulun tek bir ideoloji, tarikat, mezhep ve benzeri grupların vesayeti altına girmesinin engelleneceği düzenlemeler yapılacak. Bu çerçevede HSYK'da çoğulcu demokratik bir yapı oluşturulması için adımlar atılacak.

ÇÖZÜM SÜRECİ ÖNCELİKLİ

Türkiye'nin iç huzur ve barışının sağlanması adına atılan Cumhuriyet tarihinin en büyük barış ve kardeşlik adımı olan Çözüm Süreci yeni hükümetin programına da girdi. 80 yıllık Kürt sorununun çözümüne ilişkin yürütülen çalışmalar devam edecek. Bu kapsamda da başta dağdakilerin eve dönüşü ve topluma kazandırılması gibi adımlar için yasal düzenlemelerin yanında sosyal-ekonomik ve psikolojik yönlerini de kapsayacak adımlar atılacak.

PROAKTİF DIŞ POLİTİKA

Türkiye'nin son zamanda gündem belirleyen proaktif dış politikası da yeni hükümetin programında yer alacak bir diğer önemli konu olacak. Milletvekilleri ve teşkilatların teammülleri doğrultusunda yeni hükümetin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu tarafından kurulması durumunda Türkiye'nin aktif dış politikası sürecek. Yeni kabinede görev alacak isimleri arasında ekonomi politikalarıyla ilgili Numan Kurtulmuş, çözüm süreci konusunda ise Yalçın Akdoğan'ın ismi öne çıkıyor.VATAN



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ÇANKAYA'YI ONLAR KORUYACAK!

ERDOĞAN,TEŞEKKÜR MİTİNGLERİNE ÇIKACAK!

PARALEL YAPI RESMEN DEVLET DÜŞMANI!
»  CHP'DE KURULTAY TARIHI BELLI OLDU
»  KANDİLLİ'DEN KORKUTAN AÇIKLAMA
»  ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ'NDE YANGIN!
»  GÜL İLE ERDOĞAN 2015 İÇİN UZLAŞTI
»  ''GÜL GELSE BİLE BAŞBAKAN OLAMAZ''
»  CHP, BOYKOTU TARTIŞIYOR!
»  KAPALI ZARFTA TEK İSİM!
»  ''30 YILLIK SAVAŞ SONUÇLANMA AŞAMASINDA'
»  CHP KURULTAYI NE ZAMAN TOPLANACAK?
»   TARTIŞMA YARATACAK FOTOĞRAF
»  KILIÇDAROĞLU'NUN SARIGÜL VE YAVAŞ PLANI'
»  FATMA ŞAHİN'İN SURİYELİİ SYANI
»  BABACAN YENİ KABİNEDE YOK!
»  PKK LİCE'DE TERÖRİST'İN HEYKELİNİ DİKTİ
»  PKK'DAN IŞİD'E GÖZDAĞI!
»  ERDOĞAN'DAN VEKİLLERE TWİTTER UYARISI!
»  YSK, TOPU YARGITAY'A ATTI!
»  CHP'LİLERİ BULUŞTURAN NİKAH
»  YSK SONUÇLARI AÇIKLADI,MAZBATA MECLİSTE
»  YENİ ŞAFAK, BAŞBAKAN'I AÇIKLADI!
»  SARIGÜL'ÜN CHP PLANI!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.