Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.441,870
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Yeni Hükümet Çok Hızlı Başladı
Yeni Hükümet Çok Hızlı Başladı
 
Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın pazar günü görevlendirmesinin ardından bugün jet hızıyla kurulan 65. hükümetin programını da mecliste yine jet hızıyla açıkladı
 
24.5.2016 - 18:40

.

TBMM genel Kurulu'nda hükümet programını açıklayan  Binali Yıldırım, "Artık gün bugündür, yeni anayasa başkanlık sistemi de dahil olmak üzere yeni yönetim sistemini belirleyecek değişikliğik, 26. yasama döneminde AK Parti yönetimi olarak en öncelikli konumuz olacaktır. İlk defa millet iradesiyle gerçekleştirilecek anayasanın yapımında diğer partileri de görmeyi bekliyoruz yanımızda" dedi. mecliste

Binali Yıldırım'ın açıklamaları şöyle:

1 Kasım seçimlerinde milletimizin AK Parti’nin devamında güçlü bir irade ortaya koymuştur. 1 Kasım seçimlerinin asıl galibi Türkiye’dir. Sayın Ahmet Davutoğlu ve ekibini yaptıkları hizmetler için teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Bir bayrak değişimi olduğunun altını çizmek isterim. Sözler her zaman yerine getirildi. Eksiksiz yerine getirmeye devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde oluşan bu kazanımları onun liderliğinde hep birlikte çalışarak geleceğe taşıyacağız. Bütün AK Parti hükümetleri gibi 65. Hükümet de hiç kuşkusuz tüm vatandaşlarımıza hizmet edecek, tüm vatandaşlarımızın hükümeti olacaktır.

"Bölücü terör örgütü, paralel terör örgütü..."

AK Parti hükümetleri 14 yıl boyunca ülkemizde demokrasinin yerleşmesi, milli beraberliğin güçlenmesi için her türlü zorluğa rağmen çalışmıştır. Bundan sonra milli iradeye karşı oluşacak girişimi milletimizin kararlı duruşuyla birlikte aşacağız. Milli güvenliğimiz tehdit eden eski yeni tüm vesayet unsurlarıyla kararlı mücadelemizi devam edecek. Bölücü terör örgütü, paralel terör örgütü başta olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadele devam edecek. Milletimizin birliğine, kardeşliğine halel getirecek gayrimeşru oluşuma izin verilmeyecek. Terör belası Türkiye’nin gündeminden kesinlikle çıkarılacaktır.

 

"Başkanlık dahil yeni yönetim sistemi..."

Artık gün bugündür, yeni anayasa başkanlık sistemi de dahil olmak üzere yeni yönetim sistemini belirleyecek değişikliğik, 26. yasama döneminde AK Parti yönetimi olarak en öncelikli konumuz olacaktır. İlk defa millet iradesiyle gerçekleştirilecek anayasanın yapımında diğer partileri de görmeyi bekliyoruz yanımızda. Bu tarihi sorumluluğu beraber yerine getirelim.
Hükümetimiz şimdiye kadar olduğu gibi milletimizin geleceğini inşa etmeye devam edecektir. Her işte insanımızın mutluluğunu ön planda tutacağız. İcraatlerimizin ana gayesi insanların hayat standartlarını artırmak olacaktır.

Köklü dönüşümleri daha da ileriye taşıyacacağız. Daha güçlü bir Türkiye için ülkeyi zenginleştiren, adil paylaşımı önceliğe, demokrasiyi ileriye taşıyan uygulamalarla milletten aldığımız yetkiyi milletimiz için kullanacağız. Vatandaşlarımızın farklılıklarına saygı göstermeyi sürdüreceğiz.

"Altı temel alanda çalışacağız"

Ülkemizi daha da ileriye taşımak hepimizin sorumluluğudur. Barış ve istikrara katkı sağlamaya devam edeceğiz. Sizlere sunmakta olduğum 65. hükümet programımız seçim programımız esas alınarak hazırlanmıştır. Bu program, ülkemizi dünyada hak ettiği konuma ulaştırmada önemli bir adım olacaktır. 6 temel alanda çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız. Demokrasi ve adalet, eğitim, ekonomide köklü değişim değişim programları, kamu yönetimi, kamu maliyesi.

“4. sanayiye hız verilecek”

Üreterek büyüyen, istihdam oluşturan bir ülke olma konusunda daha rekabetçi bir ülke haline geleceğiz.

​2016'da uygulamaya giren eylem planımız hayata geçirilecektir. Milletvekilleri, gençlerimiz geleceğimizdir. Mesleki eğitim ve iş imkanlarının sağlanması öncelikli görevlerimizden birisi olacaktır. Bilgi toplumunu gerçekleştirmek amacıyla bilgi iletişim teknolojileri başta olmak üzere 4. sanayiye geçilmek için çalışmalara hız verilecektir. Ekonomik büyümeyi gerçekleşmeye devam edecektir.

Özel sektör yatırımlarını çok daha fazla destekleyeceğiz, bilim ve teknolojiye verdiğimiz önem de başta uzay olmak üzere yerli ve milli sanayimizi geliştirmek için çalışacağız. Finansmana uygun şartlarda erişimi kolaylaştıracağız. Özel sektörün ilgisinin yeterince çekmeyen kamu ve özel sektörde istihdam ağırlıklı projelere önem vereceğiz.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Bahçeli'den Seçimli Kurultay Kararı!

Yargıtay'dan Flaş MHP Kararı

İşte AKP'nin Yeni 'A' Takımı
»  Kılıçdaroğlu'undan Zehir Zemberek Sözler
»  Yıldırım'ı Karşılama Kuyruğu
»  ''Yolumuz Erdoğan'ın Yolu''
»  Milli Eğitim Bakanı Yine Değişti
»  Binali Yıldırım Koltuğunu Kime Bıraktı?
»  Kimler Gitti,Kimler Geldi?
»  Yeni Hükümetin Tek Kadın Bakanı!
»  Flaş... Yeni Bakanlar Kurulu Açıklandı
»  "Başkanlık Sistemi Dibi Görünmeyen Kuyu"
»  Nusaybin’de Saldırı: 1’i Ağır 4 Yaralı
»  "Erkeğin Kadınla Tokalaşması Haramdır"
»  Barzani: Kürdistan Artık Kurulmalı
»  Erdoğan,Davutoğlu'na Bakın NelerSöylemiş
»  Ankara Kulislerinde Bakan Toto!
»  Kılıçdaroğlu'nun Yeğen Acısı
»  Sur'de HDP Heyetine Tepki
»  TFMD'den Kılıçdaroğlu'na Davet
»  Merkel Ne Demek İstedi?
»  HDP Mitingine Müdahale
»  Ankara'da Hareketli Saatler
»  İş Adamı İbrahim Bodur Hayatını Kaybetti
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.