Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4401
EURO
34,8514
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.427,720
 
Hava Durumu ANKARA
14 / 23 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İmamoğlu'ndan Adaylık Yorumu
İmamoğlu ndan Adaylık Yorumu
 
Ekrem İmamoğlu'ndan 'cumhurbaşkanı adaylığı' sorusuna yanıt: Dinlediğimiz iki ses vardır... İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Trabzon'da bir otelde basın toplantısı düzenledi.
 
8.10.2021 - 08:59

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İstanbul Adalar İlçe Temsilciliği'nin tahliyesine ilişkin Valilikte bir toplantı yapıldığını belirterek, "Toplantının sonucu bana iletildi. Toplantının sonucu gereği İstanbul Valimiz Ali Yerlikaya'nın beni arayacağı iletildi. Nezaketen Valimiz beni arayana kadar basına bir bilgi vermeyi uygun görmüyorum." dedi.

İmamoğlu, Trabzon'da bir otelde düzenlediği basın toplantısında, Eylül 2020'de Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybeden, eski çalışma arkadaşları İSTAÇ AŞ Genel Müdürü ve eski Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı ile Aralık 2020'de hayatını kaybeden Trabzonspor'un efsane ismi Özkan Sümer'in ailelerini ve kabirlerini ziyaret etmek için Trabzon'a geldiğini söyledi.


 
Üç dönem Gümüşhane Belediye Başkanlığı yapan Mustafa Canlı'nın, Trabzon'a da bürokraside hizmeti geçmiş değerli bir insan olduğunu belirten İmamoğlu, onun anısını yaşatacak güzel bir eser bırakmak için Canlı adına Milli Eğitim Bakanlığına ait olacak Bilim Sanat Merkezi'ni Gümüşhane'ye kazandıracaklarını söyledi.

Trabzon'da bulunmaktan gurur ve heyecan duyduğunu ifade eden İmamoğlu, yaşamında ve karakterinde, Trabzon'un denizinden, havasından, insanlarının enerjisinden beslendiğini belirtti.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine adaylığıyla ilgili bir soru üzerine İmamoğlu, şunları söyledi:

"Benim tek konsantrasyonum İstanbul'a çok önemli hizmet yapan Büyükşehir Belediye Başkanı olmak. Tabi ki siyasi liderler yorumlarını yapar, yollarını çizer, yönlerini ortaya koyar. Burada bizim elbette duyduğumuz, dinlediğimiz iki kıymetli ses vardır. Bir tanesi CHP Genel Başkanı, benim genel başkanım Kemal Kılıçdaroğlu, bir tanesi de ittifak sürecinde özel bir rol üstlenen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener. Süreci onlar yönetiyorlar ve tabi ki onların 'dostlarım' diye tarifledikleri, mümkün olduğu kadar bileşeniyle kuvvetlenecek bir süreç olgunlaşmalı."


 
Türkiye'nin bir dönüşüme ihtiyacı olduğunu belirten İmamoğlu, "Değişimde yarın kimin ne rolde olacağının önemi yoktur. Önemli olan bu değişimi hazırlamaktır. O bakımdan iki lokomotif siyasi parti, ben inanıyorum ki görevini en iyi şekilde yapmaktadır. Bizim de şu an tanımlı bir görevimiz var. Dünyanın en güzel kenti, Avrupa'nın en güzel kenti olan İstanbul'a hizmet etmek. 16 milyon İstanbullunun belediye başkanıyım. Duyurulur; Trabzon'un yetiştirdiği ilk İstanbul Belediye Başkanıyım." ifadelerini kullandı.

- "Nezaketen Valimiz beni arayana kadar basına bir bilgi vermeyi uygun görmüyorum"
İBB'nin mahkeme kararıyla Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Adalar İlçe Temsilciliği'nin tahliyesine ilişkin soruyu da yanıtlayan İmamoğlu, süreci anbean takip ettiğini söyledi.

Konuyla ilgili dün Valilikte görüşmeler yapıldığını aktaran İmamoğlu, şöyle devam etti:

"Dün İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile yüz yüze bir görüşmemiz oldu. Bu görüşmemizde hukukun masada görüşülmesi gerektiği fikrine karar verdik. Hukukun görüşülmesi adına benim temsilcilerimle, görevlendirilen vali yardımcısı ve valilik temsilcileri toplantı yaptılar. Toplantının sonucu bana iletildi. Toplantının sonucu gereği İstanbul Valimiz Ali Yerlikaya'nın beni arayacağı iletildi. Nezaketen Valimiz beni arayana kadar basına bir bilgi vermeyi uygun görmüyorum. Valimizin vereceği karar ya da beni arayacağı mesajından sonra gerekirse kamuoyunu bilgilendiririm, gerekirse bilgilendirmeme gerek kalmaz. Bu yönüyle şu an beklemedeyim. Bugün Valimizin istediği bir biçimde hukuken masanın kurulması noktasında biz üzerimize düşeni yaptık. Görüşüldü, karar noktasında teklif ve bir olgunlaşma yapıldı. Kendilerinin kararını veya bana ileteceği bir mesaj bekliyorum."



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"Ne Yaparlarsa Yapsınlar Gidecekler"

İmamoğlu'ndan Erdoğan'a Randevu Sitemi

"Acilen Ciddiyete Davet Ediyorum"
»   “Bu Ülkenin Evlatlarını Rahat Bırak”
»  Merkez Bankası'ndan Enflasyon Açıklaması
»  Erdoğan'dan Boğaziçi'lilere Tepki
»  Paris Anlaşmasına TBMM'den Onay
»  Akşener, Kürsüye Kebapçı Çıkardı
»  "Erdoğan A Haber İzlemeye Devam Etsin"
»  "Erdoğan Beni Söylediğimi Zannediyor"
»  Erdoğan Kılıçdaroğlu'nu Topa Tuttu!
»  Kim Nasıl Bir Cumhurbaşkanı İstiyor?
»  AK Parti’nin Yaptırdığı Son 4 Anket!
»  Bakan Koca'dan Aşı Paylaşımı
»  'Şeyh'e 55 Yıl Hapis
»  İdlib'den Yeni Göç Endişesi
»  "Bunlar Öğrenci Değil,Terörist"
»  "Sen Zaten Bedava Yaşıyorsun"
»  Birbirini Dolandıran Fetöcler Anlaştı!
»  "Ailesinin Yarısı FETÖ’den Kaçak"
»  Selvi,Optimar'ın Seçim Anketini Paylaştı
»  Kılıçdaroğlu: İşimiz Çok, Mesaimiz Yoğun
»  Fetö PDY'ye Şafak Vakti Operasyonu
»  Tarım Kredi Kooperatifi Zarar Ediyor
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.