Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
IMKB
9.693,000
ALTIN
2.496,860
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 18 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İmamoğlu'nu Kızdıran Olay
İmamoğlu nu Kızdıran Olay
 
İmamoğlu: Boğaz’da işgalle yapılmış binaları imarlı hale getirmek İstanbul tarihindeki en ayıplı işlerden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Üsküdar Salacak sahilinde, imara aykırı olduğu için yıkım kararı alınan yapıların yıkımının durdurulması kararına sert tepki gösterdi.
 
17.3.2023 - 15:56

 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İstanbul Yenileniyor Güçlendirme Projesi Tanıtım Toplantısı" sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin imara aykırı olduğu için yıkım kararı aldığı Üsküdar Salacak sahilindeki kafeler için Üsküdar Belediyesi ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı devreye girmiş ve bu yıkımlar durdurulmuştu.

Konuyla ilgili soruyu yanıtlayan İmamoğlu, şöyle konuştu: "Bir kere bir özel çevre koruma kapsamında Adalar bu Marmara'daki müsilaj meselesi sürecinde bu kapsam içine alınıp imarla ilgili yetkilerimiz elimizden alınmıştı. Ben o zaman Sayın Bakan'ı aradığımda 'Müsilajla mücadelenin Adalar'ın planıyla ya da İstanbul'un kıyı şeridiyle ne alakası var' demiştim. ‘Ya böyle olmaması gerekir’ diye kendisinden cevap almıştım. Sonra tabii yetkinin bu şekilde gasp edildiğini kendi de tespit edince, 'Bu konuyu konuşalım, uzlaşı içerisinde yönetelim bunu. Mutlaka düzeltiriz' diye zaman içinde bana beyanı olmuştu.


"Şimdi kendilerinin de yanlış bulduğu bu yetki gaspı üzerinden İstanbul'u çirkin gösteren Kuşkonmaz Camisi gibi, biblo gibi İstanbul Boğazı'nın kıyısında duran, mütedeyyin kesimin o bölgede önüne sadece 1,5 metrelik bir geçiş platformu yapılırken kıyamet kopardığı ki bizden önce planlanan bir uygulamaydı. Bu caminin sağını solunu virüs gibi işgal etmiş bir kısım işletmeleri oradan kaldırma çabası içerisinde karar almışken, mahkemelerde pinpon topu gibi birtakım kararların oraya-buraya gittiği bir dönemde hayatımda beni en çok şok eden bir şeyi yaşattı sağ olsun bakan. Yine bu kanuna sığınarak, yine bu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'ne sığınarak, buraya Üsküdar Belediyesi'yle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bir plan yaparak, gecekondu gibi İstanbul Boğazı'nın kıyısında işgalle yapılmış binaları imarlı hale getirmiştir.

"Bu, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde, İstanbul tarihinde yapılmış en ayıp işlerden... Bunun faydası nedir? Toplumsal çıkarı nedir? Siz İstanbul'a hem bunu yapacaksınız hem de diyeceksiniz depremle mücadeleyi biz başarırız. Bu prensipsizliktir, tutarsızlıktır. İstanbul'a yapılan çok büyük bir ayıptır. Hukuki mücadelemizi elbette vereceğiz. Plana karşı duruşumuzu göstereceğiz.

"Üsküdar Belediyesi ve Çevre Şehircilik Bakanlığı olarak saçma sapan bir planla gecekondu gibi yapılmış, çirkin, görüntüsüyle Kuşkonmaz Camisi'ni berbat eden, çevresini kötü gösteren yapılara dair plan çıkarıyorsunuz. Ayıptır, yazıktır, günahtır. Bugünün gündemi deprem iken, yüz binlerce insanın İstanbul'da hayatını tehdit ettiği bir süreçte yapılan bu işler nedir biliyor musunuz? Hükümetin önceliğinin ne olduğuna dair bir göstergedir. Onun için önemsiyorum. Onun için hukuki mücadelesini verip, gün gün süreci takip edeceğim. Yargıyı da bu anlamda göreve davet ediyorum. Bizi oyalamasınlar. Oyalayıp başka kararlarla iş birliği algısı yaratmasınlar. Biz bu işi takip edeceğiz.”



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Muharrem İnce: Kesin Adayım

Partilerde Aday Başvuru Yoğunluğu

İşte Cumhur İttifakının Seçim Stratejisi
»  Kılıçdaroğlu’nun HDP Ziyareti Ertelendi
»  “Günü Geldiğinde Çekilmeyi Bilirim"
»  Emek ve Özgürlük İttifakı Anlaştı
»  Başörtüsü Düzenlemesi Yeni Döneme Kaldı
»  Kılıçdaroğlu Başsağlığı İçin KKTC'de
»  CHP’de Adaylık İçin Sürpriz İsimler
»  Bakanlar Milletvekili Adayı Gösterilecek
»  Euro Güne Yükselişle Başladı.
»  AK Parti Son Anketi Açıkladı
»  Kılıçdaroğlu Protestolara Adırmadı
»  YSK Seçim İttifakı Koşullarını Belirledi
»  Mecliste Aaday Gösterme’ Süreci Başlıyor
»  Kılıçdaroğlu Sel Bölgesinden Uyardı
»  3 Lider Sel Bölgesine Gidiyor
»  AK Parti'de Kritik Tarih Uzatıldı!
»  Hatay Valisi Rahmi Doğan İstifa Etti
»  Deprem Bölgesini Şimdi de Sel Vurdu!
»   İttifaklar 'Ortak Liste' Arayışında
»  Tek Yürek Kampanyasında Kaç TL Toplandı?
»  Cumhur İttifakında Kriz İddiası
»  6284 Kanunu Tartışmasına Son Nokta
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.