Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3708
EURO
34,7075
IMKB
10.169,000
ALTIN
2.390,500
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 16 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İsrail'den İsfahan'a Bomba
İsrail den  İsfahan a Bomba
 
İran basını, İsfahan'da şiddetli patlama seslerinin geldiğini duyurdu. Ülke genelinde tüm uçuşlar askıya alındı. ABD medyası ABD'li yetkililere dayandırarak geçtiği haberlerde, İsrail'in İran'a yönelik bir saldırı düzenlediğini bildirdi.
 
19.4.2024 - 08:10

İran basını, İran Hava Kuvvetleri Üssüne ev sahipliği yapan İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda patlama seslerinin geldiğini duyurdu.

Devlet televizyonunun haberinde, "Haber kaynakları, İsfahan eyaletinde nispeten şiddetli patlama sesi duyulduğunu bildiriyor. Bu sesin kaynağının ne olduğu henüz açıklanmadı" ifadelerine yer verildi.

Reuters'ın haberine göre ise İran Ordusu'nun üst düzey komutanlarından Siavosh Mihandoust, devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, gece saldırısında herhangi bir hasar meydana gelmediğini belirterek, İsfahan'da gece boyunca duyulan gürültünün şüpheli bir nesneyi hedef alan hava savunma sistemlerinden kaynaklandığını söyledi.

FÜZE SALDIRISI YOK İDDİASI
İranlı devlet yetkilileri, Reuters'a yaptığı açıklamada patlamaların nedeninin füze saldırısı olmadığını bildirdi.

Yarı resmi Fars Haber Ajansı da yerel kaynaklara dayandırarak, cuma sabahı İsfahan'ın kuzeydoğusundaki Kehcavaristan şehrinde bir patlamanın duyulduğunu bildirdi.

SAVAŞ UÇAKLARININ KONUMLANDIĞI BÖLGE
Bu seslerin nedeninin henüz bilinmediğini belirten Fars, patlamaların yaşandığı şehrin kuzey batısında iran savaş uçaklarının da konumlandığı Ordu Hava Kuvvetleri'nin 8'inci Üssü'nün ve  İsfahan Havalimanı'nın yer aldığını aktardı.

UÇUŞLAR ASKIYA ALINDI
İran'ın İsfahan eyaletindeki patlamaların ardından, İran Devlet Televizyonu ülke genelinde tüm uçuşların askıya alındığını duyurdu.
İran basını, İran Hava Kuvvetleri Üssüne ev sahipliği yapan İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda patlama seslerinin geldiğini ancak seslerin kaynağının henüz belli olmadığını bildirmişti.

NÜKLEER TESİSLER GÜVENDE
İran'ın devlet yanlısı Tasnim haber, "güvenilir bir kaynağa" atıfta bulunarak İsfahan eyaletindeki nükleer tesislerin "tamamen güvenli" olduğunu söylüyor.

İRAN GÜVENLİK KONSEYİ'NDEN ACİL TOPLANTI
Güvenlik kaynakları saldırının ardından İran Ulusal Güvenlik Konseyinin acil toplantı yaptığını kaydetti. Ayrıca İran savunma sisteminin aktif hale getirildiği ve uçan bazı objeleri vurduğu iddia edildi.

İSRAİLLİ YETKİLİLER DOĞRULADI
Amerikan medyası, ABD'li yetkililere dayandırarak geçtiği haberlerde, İsrail'in İran topraklarına yönelik bir saldırı düzenlediğini bildirdi. İlk olarak Amerikan ABC News kanalının ABD'li bir yetkiliye dayandırarak verdiği İsrail'in İran'a yönelik saldırı haberi, daha sonra CBS News ve CNN tarafından da takipçilerine aktarıldı.

Adı açıklanmayan ABD'li yetkililere dayandırılan haberlere göre İsrail, yerel saatle cuma sabahı erken saatlerde İran'a yönelik bir karşı saldırı düzenledi. ABC News, İsrail'in aynı zamanda Suriye ve Irak'ta da bazı bölgeleri vurduğu yönündeki iddiaların doğrulanmadığını kaydetti.

New York Times (NYT) gazetesinde yer alan ve İsrailli yetkililere dayandırılan haberde, "İsrail ordusunun İran'a yönelik bir saldırı düzenlediğini doğruladığı" iddia edildi.

NYT gazetesinde yer alan haberde, İsrail'in İran'a yönelik son saldırısına ilişkin adı açıklanmayan İsrailli iki savunma yetkilisinin açıklamasına yer verildi. Habere göre İsrailli yetkililer, yerel saatle cuma sabahı erken saatlerde "İsrail ordusunun İran'a yönelik bir saldırı düzenlediğini" doğruladı.
 
Tel Aviv'den ve Washington'dan henüz saldırıya ilişkin resmi bir açıklama gelmezken, Amerikan medyasına açıklama yapan bazı ABD'li yetkililer, İsrail'in İran'a yönelik bir "karşı saldırı" düzenlediğini ve bu saldırıyı önceden Amerikalı yetkililere haber verdiklerini bildirmişti.

CNN'e konuşan ve adı açıklanmayan bir ABD'li yetkili, İsrail'in saldırıdan önce, "İran'a yönelik sınırlı bir karşı saldırı düzenleyeceğini" perşembe günü haber verdiğini ve ABD'nin bu saldırıyı "desteklemediğini" kaydetmişti. Ayrıca yetkili, söz konusu saldırıda vurulan bölgenin nükleer bir tesis olmadığını da sözlerine eklemişti.

ABD SALDIRIYA YEŞİL IŞIK YAKMAMIŞ
CNN'e konuşan ABD'li yetkili ise Biden yönetiminin İsrail'in "İran'a yönelik bu karşı saldırısına yeşil ışık yakmadığını" ve ABD'nin bölgede kapsamlı bir çatışma istemediğini vurguladı. ABD Dışişleri Bakanlığı ve Pentagon, söz konusu saldırıyı henüz doğrulamadı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ABD Yine Şaşırtmadı!

Pentagon'dan İran Saldırısı Açıklaması

İran-İsrail Geriliminde Kırmızı Alarm!
»  İsrail Basınından Savaş Kabinesi İddiası
»  İran'dan BM'ye Mektup
»  Hamaney: Siyonist Rejim Ektiğini Biçecek
»  Dünyadan İran'a Kınama Mesajları
»  Biden: İsrail'e Desteğimiz Tam Mesajı
»  İngiltere'den Savaş İlanı Gibi Karar
»  İran'dan ABD'ye Tehdit Dolu Mesaj
»  Ortadoığu'da İran-İsrail Gerilimi
»  İsrail Hamas Liderinin Ailesini Vurdu
»  Rusya'da Patlayan Baraj Faciası
»  İsrail Yardım Görevlilerini Vurdu
»  İsrail'den Devrim Muhafızlarına Saldırı
»  Katil İsrail'in Şifa Hastanesi Katliamı
»  İsrail Ordusu Suriye'yi Vurdu
»  Putin'den Ukrayna'ya F 16 Tehdidi
»  Trump’a Konuşma Yasağı Kararı
»  ABD Suriye'de 10 Hedefi Vurdu
»  Putin'den Dikkat Çeken Sorular!
»  Teröristler Bülbül Gibi Öttü
»  Rusya Nato Sınırlarına Asker Yığıyor
»  Ukrayna'ya Yoğun Hava Saldırısı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.