Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,2746
EURO
34,7894
IMKB
10.308,000
ALTIN
2.405,390
 
Hava Durumu ANKARA
3 / 17 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ŞANLIURFA'DA YURTTA TACİZ İDDİASI
ŞANLIURFA DA YURTTA TACİZ İDDİASI
 
Şanlıurfa'daki Sabancı Kız Yurdu'nda kalan kız öğrenciler, müdür Aytekin Erdoğan'ın denetim bahanesiyle yatak odalarına gelip tacizde bulunduğunu, bazen de dövüldüklerini iddia ettiler
 
31.10.2005 - 12:50
SHÇEK'e bağlı Malatya'daki Çocuk Yuvası'ndaki "işkence" iddialarıyla ilgili adli ve idari soruşturma sürerken, Şanlıurfa'daki Sabancı Kız Yurdu'nda kalan 13 - 18 yaş grubu kız öğrenciler, yurt müdürü Aytekin Erdoğan hakkında "şiddet ve taciz" iddialarında bulundu. Bakanlık müfettişlerinin olaya el koyarak soruşturma başlattığı bildirildi.
Şanlıurfa'da yerel yayın yapan "Şanlıurfa TV"de dün akşam 20.00'de yayımlanan programda, Sabancı Kız Yurdu ile ilgili iddialar ekrana getirildi. Yurt yöneticilerinin bulunmadığı bir ortamda çekilen kasette, yurtta kalan 40 kız çocuğundan G.E., C.A. ve F.B., yurt müdürü Aytekin Erdoğan'ın geceleri denetim bahanesiyle yatak odalarına girerek tacizde bulunduğunu öne sürdü. Zaman zaman da dövüldüklerini iddia eden kız çocukları, Erdoğan'ın eşi Songül Erdoğan'ın da kendilerine hakaret ettiğini anlattılar. Kız çocukları iddialarını şöyle sürdürdü:
"En ufak bir olayda müdür bize 'şirretler, şerefsizler, sürtükler' kelimesini kullanıyor. Zaman zaman daha da ileri gidip tekme tokat giriştiği arkadaşlarımız var. Gecenin ilerleyen bir saatinde uygunsuz durumda olmamıza rağmen yatak odalarımızın kapısını açıp sözde denetim yapıyor. Bunu neden yaptığını sorduğumuzda ise 'Ben sizin babanız sayılırım' yanıtını veriyor.

'Acımasız biri'
Bir arkadaşımız intihara teşebbüs etmişti. Ona herkesin içinde 'Bir daha dene ama bu sefer olsun ki, senden kurtulayım' diyecek kadar bize acımasız biri. Aylardır çarşı iznimiz kısıtlandı. Alışverişe bile toplu halde gitmemize izin veriliyor. Ama denetim için bir müfettiş gelecek olsa tavrı değişiyor. O iyi tavır ise ancak bir hafta sürüyor. Sonra yine aynı."
Kız çocukları, 28 Eylül'de yurtlarını ziyaret eden Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'nun bıraktığı kartvizitindeki telefon numaralarına bir türlü ulaşamadıklarını ve yazdıkları şikâyet mektubuna da cevap alamadıklarını da söylediler.
Bu arada Sabancı Kız Yurdu'nda Erdoğan'ın görev yaptığı süre içerisinde 2 kızın intihara teşebbüs ettiği ve son 6 ay içinde ise 7 kızın kaçtığı ifade edildi. Yurttan kaçan bu kızlardan bir haber alınamadığı öne sürüldü.

Vali: Çubukçu'ya bildirdim
Şanlıurfa Valisi Şemsettin Uzun, DHA'ya yaptığı açıklamada iddiaların ortaya atılması üzerine durumu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'ya bildirdiğini söyledi. Uzun, "İddiaların asılsız olduğunu düşünüyorum. Bakanlık müfettişleri olaya el koyarak soruşturma ve inceleme başlattılar" diye konuştu.

Müdür: Komplo var

Suçlamaların hedefindeki Erdoğan, iddiaları "komplo" diye değerlendirdi. Erdoğan, şöyle konuştu: "Ben suçsuzum, iddialar asılsız. 7 aydır sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne de vekâlet ediyorum. Bu nedenle yurda doğru dürüst gidip gelemiyorum bile. 30 yıldır bu işin içindeyim. Hep çocuklara şefkatle yaklaştım. Birileri bana komplo kurmak istiyor. Gerçek, soruşturmanın sonucunda ortaya çıkacak."

'Yetersiz raporu'

Aytekin Erdoğan'ın 2000'de Malatya Sosyal Hizmetler İl Müdürü tarafından tutulan "Görev yapamaz, yetersiz" raporuyla, Şanlıurfa'ya eğitici olarak atandığı ortaya çıktı. Şanlıurfa Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde görev yapan Erdoğan'ın, geçen yıl önce Sabancı Kız Yurdu müdürlüğüne ve 7 ay önce de Sosyal Hizmetler il müdür vekilliğine atandığı belirlendi.(MİLLİYET)


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


'SATILIK GENELEV' İLANININ ÖYKÜSÜ!!

DEMİREL: TSK'YA İHTİLAL YETKİSİ VEREN MADDE KALKMALI...

TAVUK ETİ YEMELİ Mİ YEMEMELİ Mİ?
»  ORHAN PAMUK: DARBE OLURSA TÜRKİYE'DEN KAÇARIM
»  TMSF SANATÇILARI İKİNCİ KEZ İHALEDE
»  BİNGÖL'DE ÇATIŞMA, 1 UZMAN ÇAVUŞ ŞEHİT
»  SOSYAL GÜVENLİK ÇATIRDIYOR..!
»  TERÖRİSTLER BOTAŞ BORU HATTINA SALDIRDI
»  İSTANBUL KANUNSUZ ŞEHİR OLMADA HIZLA İLERLİYOR
»  NİMET ÇUBUKCU İSTİFA ETMİYOR
»  BAKAN HANIM NİHAYET ÇOCUK YUVASINDA
»  TOKİ'DEN KONUT ALANLARA ''SÜRPRİZ ZAM'' KORUMASI
»  İSTANBUL'A YENİ 17 İLÇE GELİYOR
»  SOSYAL GÜVENLİK'TE 10 YILDA 478 KATRİLYONLUK AÇIK!!!
»  İŞKENCEYİ ÇEKENE DE SORUŞTURMA
»  SABİT TELEFONDA TEK NUMARA DÖNEMİ
»  KÖSTEBEĞİ BULMAK MİT'İN GÖREVİ DEĞİL
»  CUMHURBAŞKANI SEZER VE BAŞBAKAN TAYYİP ERDOĞAN POLEMİĞİNDE YENİ BOYUT
»  ÖZKÖK: "BENİM BULUNDUĞUM MAKAMDA BULUNMAK KOLAY DEĞİL"
»  TAYLAND MASLAHATGÜZARI' NIN CUMHURBAŞKANI SEZER CUMHURİYET JESTİ
»  ESKİ MİT'Cİ MAHİR KAYNAK " UFUKTA ASKERİ MÜDAHALE VAR" DEDİ.
»  ÇOCUK YUVASI'NDAKİ OLAYDA ADLİ SORUŞTURMAYA GEÇİLECEK
»  İZMİR'DE 4.5 ŞİDDETİNDE DEPREM
»  "KIZLARLA ERKEKLER AYRILSIN, KIZ YURTLARINA DA ERKEK GÖREVLİ VERİLMESİN"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.