Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,8174
EURO
43,4899
IMKB
9.598,000
ALTIN
3.997,340
 
Hava Durumu ANKARA
9 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
“BARIŞ İÇİN GEREKİRSE KARŞILIK VERİRİZ''
“BARIŞ İÇİN GEREKİRSE KARŞILIK VERİRİZ
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin hiçbir ülkeye karşı hasmane tutumu olmadığını, buna karşın kurulan tuzakların farkında olduklarını ve “gerektiğinde bütün imkanlarla barış, güvenlik ve istikrar için gereken karşılığı vermekte bir an bile tereddüt etmeyeceklerini” ifade etti.
 
15.11.2012 - 16:09

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Altay Ana Muharebe Tankı Prototip Töreninde yaptığı konuşmada, Altay Projesi’nin imza töreninin 4 yıl önce yapıldığını, bugün savunma sanayi için atılan tarihi adımın yapılan prtotiple ete kemiğe büründüğünü ifade etti. Türkiye’nin de Altay’la, yüksek teknolojili ana muharebe tanklarını tasarlayıp üretebilen sınırlı sayıdaki ülkeler arasına girdiğini belirten Erdoğan, proje için 78 aylık takvim belirlendiğini, yetkililerle yaptığı görüşmede bunun 1-2 yıl kadar öne çekmenin mümkün olabileceğini öğrendiğini ifade etti.
Altay için 2013 yılında test sürecinin başlayacağını anlatan Erdoğan, “Bu konuda irademiz tamdır. Gereken kararları zamanında alacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu. Erdoğan, Altay’ın geliştirilmesi sürecinde bir çok yeni yatırımın da yapıldığını anlattı.

-“BUGÜNE KADAR NEDEN YAPILMADIĞINI SORMAK ZORUNDAYIZ”-

Son yüzyıl içinde Kurtuluş Savaşı’nda yaşanan sıkıntıları hatırlatan Erdoğan, Osmanlı ordusunun çektiği sıkıntıları anlattı. Başbakan Erdoğan, “Rahmetli büyük dedemin de şehit olduğu Sarıkamış’ta, askerlerimizi düşman kadar, açlık ve yokluk kadar bütün vücutlarını saran bit tüketiyordu. Buğday tanelerinin sac üzerinde kavrulmasıyla elde edilen bir avuç kavurga Mehmetçik için bulunmaz bir nimet olarak görülüyordu” diye konuştu. Avrupa ordularında uçak gelişmiş savaş aracı olarak kullanılırken Osmanlı askerinin uçağı ilk kez kendi semalarında bomba yağdırırken gördüğünü söyleyen Erdoğan, İnebolu’dan Kastamonu’ya top mermisi taşırken soğuktan şehit düşen “Şerife Bacı’nın” hikayesini anlattı. Türkiye’nin o günlerden bu günlere geldiğini söyleyen Erdoğan, “Şu özeleştiriyi yapmak durumundayız. Şerife Bacı’nın kağnısı üzerinde donarak şehit olduğu günden 2002 yılına kadar tam 81 yıl geçti. Bu yıllar boyunca, savunma sanayinde gerekli adımların neden atılmadığını, gerekli yatırımların neden yapılmadığını sorgulamak zorundayız” diye konuştu. Gazi Mustafa Kemal’in savunma sanayindeki girişimlerinin akamete uğradığını anlatan Başbakan Erdoğan, “Türkiye’nin kendi silahını, uçağını, helikopterini, tankını, gemisini yapmaktan neden uzak kaldığını ya da neden uzak tutulduğunu detaylı şekilde sorgulamak zorundayız. Bunu sorgulamazsak son 10 yılda atılan devasa adımları geleceğe taşıyamayız” dedi.

-“BİR GİZLİ EL ENGELLEDİ”-

Nuri Demirağ’ın yerli uçak sanayinin temellerini attığını ama “gizli bir elin” bu girişimleri engellediğini kaydeden Başbakan Erdoğan, “Bunları sorgulayacağız. Bunları Çanakkale’de, Sarıkamış’ta, Hicaz’da, Dumlupınar’da düşman mermisinden ziyade imkansızlıkla, yoksullukla şehit olan Mehmetlerimiz adına sorgulamak zorundayız” diye konuştu.

-“BARIŞ İÇİN GEREKİRSE KARŞILIK VERİRİZ”-

Türkiye’nin son 10 yılda savunma sanayinde önemli gelişmeler yaşadığını, savunma sanayine desteğin sürdürüleceğini ve savunma sanayinde ihraç eden ülke olma yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam edeceklerini belirten Başbakan Erdoğan şunları söyledi:
“Bizim ne komşumuz olan ne bölgemizde olan ne de dünya üzerindeki herhangi bir ülkeye karşı hasmane tutumumuz yok. Biz barışın, istikrarın, huzur ve güven ortamının sadece bir ülke için değil tüm bölge için hayati derecede önemli olduğuna inanıyoruz. Kendimiz için istediğimizi ayrım yapmadan tüm bölge ülkeleri için de istiyoruz. Ancak, bizim iyi niyetimizi, sağduyulu ve sabırlı yaklaşımımızı hiç kimse pasiflik ve çekingenlik olarak algılamasın. Her ülke bilsin ki bizim de sabrımızın bir sınırı var. Elbette kurulan tuzakların farkındayız. Elbette birilerinin bizi çekmek istediği bataklığa girmeyiz. Ama gerektiğinde bütün imkanlarımızla dünyanın en güçlü, en mücehhez ordularından biriyle barış, güvenlik ve istikrar için gereken karşılığı vermekte bir an bile tereddüt etmeyiz.” (ANKA)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


GÜL'DEN İSRAİL'E GAZZE TEPKİSİ!

FENER'DE VOLKAN DEMİREL ŞOKU!

"TAYYİP BENİ TEHDİT ETTİ"
»  SİGORTALILARIN YARISI ASGARİ ÜCRETLİ!
»  AK PARTİLİ ŞAHİN'DEN BOMBA SÖZLER!
»  PKK SIĞINAĞINDAN NELER ÇIKTI NELER!
»  AB BAKANLIĞI KAPATILACAK İDDİASI
»  KKTC BAŞKANINA ŞOK!
»  "DAVUTOĞL KERKÜK'TE TUTUKLANACAKTI"
»  ESKİ MİLLETVEKİLİ GÖZALTINDA!
»  LEYLA ZANA'DAN İLK FOTOĞRAF!
»  AÇLIK GREVLERİ MECLİS'E TAŞINDI
»  CÜNAYT ÜNAL TÜRKİYE'YE GETİRİLİYOR
»  LEYLA ZANA, AÇLIK GREVİNE BAŞLADI
»  MECLİS'TE MUHARREM ORUCU MENÜSÜ!
»  SARIGÜL'ÜN GÖZYAŞLARI!
»  GENELKURMAY'DAN KUR'AN DERSİNE ONAY!
»  GENELKURMAY: DARBE EĞİTİMİ VERMİYORUZ
»  BİNLERCE EMEKLİYE İKRAMİYE ŞOKU!
»  DARBE KOMİSYONUNDAN BAŞBAKAN'A DAVET
»  AKP'DE İSTANBUL DÜELLOSU!
»  MHP, 3 GENSORU ÖNERGESİNİ GERİ ÇEKTİ
»  NUN SÜRER'DEN MECLİS'E ÖFKE!
»  ALİ AĞAOĞLU HATA YAPTIK!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.