Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,8162
EURO
44,0499
IMKB
9.399,000
ALTIN
4.132,530
 
Hava Durumu ANKARA
5 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İBRAHİM ŞAHİN, YİNE BUNAMA RAPORU ALDI
İBRAHİM ŞAHİN, YİNE BUNAMA RAPORU ALDI
 
Susurluk skandalı nedeniyle cezaevinde yatmaktan 'bunama' raporu ve Sezer affıyla kurtulan Ergenekon tutuklusu Şahin, aynı raporu tekrar aldı. Avukatı tahliye başvurusu yapıyor
 
13.5.2009 - 10:20

Ergenekon  terör örgütü iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan Emniyet Özel Harekat Dairesi eski Başkanvekili İbrahim Şahin'e yine 'bunama' raporu verildi.

Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından verilen raporda, 'Ergenekon  terör örgütünün amaç ve hedefleri doğrultusunda faaliyette bulunmak için örgüt kurup yönetmek' iddiasıyla tutuklu bulunan Şahin'in 'bunama' olarak bilinen 'Demans' hastası olduğu belirtildi. 

Ergenekon savcılarına da ulaşan raporu, Şahin'in avukatı mahkemeye sunarak tahliye talep edecek.

RAPOR: ESKİ HASTALIĞI SÜRÜYOR

İBRAHİM Şahin, Ergenekon kapsamında tutuklanır tutuklanmaz, Susurluk davasında aldığı hapis cezasını yatmaktan kurtaran raporu kullanarak tahliyesini istedi. Ancak mahkeme heyeti bunu kabul etmedi.

Şahin, 'bunadığı' konusunda ısrar edince Adalet Bakanlığı'nın talimatıyla 27 Mart günü Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 6 saat kontrolden geçirildi. Genel Cerrahi, Dahiliye, Kulak Burun Boğaz, Nöroloji ve Psikiyatri servislerinde muayene edilen Şahin'in raporu 10 Nisan 2009'da tamamlandı. Beş servisten uzman doktorların imzasını taşıyan raporda, Şahin'de 'Demans' hastalığı olduğu belirtildi.

TAHLİYESİNİ İSTEYECEK

HEYET raporunda ''Hastanın 27 Haziran 2003'te Adli Tıp Kurumu'ndan aldığı raporda tespit edilen Demans hastalığı devam ediyor. Hastalık kalıcıdır'' ifadesine yer verildi. 5 aydır tutuklu bulunan Şahin'in avukatı Rukiye Kibar, birçok kez Adli Tıp'ın raporuyla tahliye talebinde bulundu. Ancak, Şahin'in tahliye talebi her defasında rededildi. Şahin'in avukatı bu kez, Şişli Etfal'in raporunu ilgili mahkemeye sunarak müvekkilinin sağlık sorunları nedeniyle tutukluluk halinin kaldırılmasını isteyecek.

İŞTE ŞAHiN'İN KROKiSİ

'Çıkartma krokisi'ymiş



Şahin'in Gölbaşı'ndaki cephaneliğini ortaya çıkaran krokinin, üçüncü bir kişinin toprak altındaki mühimmata ulaşması için hazırlandığı belirlendi. 

Ergenekon terör örgütü iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında düzenlenen 10. Dalga operasyonda tutuklanan eski Emniyet Özel Hareket Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin'in evinde bulunan mühimmat krokisi üzerinde yapılan uzman incelemesi tamamlandı. Gölbaşı Ankara karayolu üzerindeki alanda yapılan kazılarda çıkan cephaneliği gösteren kroki ile ilgili incelemede krokinin, üçüncü bir kişinin toprak altındaki mühimmata ulaşmasını sağlayacak olan 'çıkartma krokisi' olduğu belirlendi.

BAŞKASI BULSUN DİYE

SİLAH ve mühimmatı toprak altına gömen kişi tarafından başkalarının ihtiyaç duyduğu anda çıkarabilmesi için çizildiği tespit edilen kroki ile birlikte 'Yeri: Konya Ankara Karayolu, Noktası: Gölbaşı çıkışında yapımı devam eden Turistik Evleri geçtikten sonra 3. ve 4. aydınlatma direklerinin kesiştiği ormanlık arazide asfalt yoldan 17-20 m. kadar içeride küçük çam ağacının dibindeki alan' yazan bir A4 kağıt da bulundu. Krokiyi açıklayan bu not kağıdı ile Gölbaşı'ndaki cephaneliğe ulaşıldığı öğrenildi.

MÜHİMMATI KİM ÇIKARACAK

İBRAHİM Şahin ifadesinde, polis tarafından evinde yapılan aramalarda bulunan krokileri 'hatırlamadığını' söylerken, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcıları, 'Şahin'deki krokiler çıkartma krokisi ise mühimmatları Gölbaşı'ndaki ormanlık araziye kim gömdü?', 'Şahin'e bu krokiyi kim getirdi ve Şahin kime verecekti?', 'Mühimmatlar ne zaman çıkarılacak ve niçin kullanılacaktı?' sorularının cevabını aramaya başladılar.

O CEPHANELİK

İBRAHİM Şahin'de yakalanan kroki sonucu Ankara Gölbaşı'nda yapılan kazılarda 3 adet lav silahı, 10 el bombası, TNT kalıpları, suikastlerde kullanılan 590 gram detasheet patlayıcı, değişik cinste plastik patlayıcılar, 860 adet uzi ve diğer silahlara ait mermi bulunmuştu. İbrahim Şahin'in evinde yapılan aramalarda da İstanbul'daki evinden 8 adet Glock marka tabanca, Ankara'daki evinden 1 adet Glock marka tabanca çıkmıştı.

SEZER AFFIYLA KURTULMUŞTU

İBRAHİM Şahin, Susurluk davasından yargılanırken geçirdiği tartışmalı bir trafik kazasının ardından Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Adli Tıp Kurumu'ndan 'bunama' ve 'hafıza kaybı' raporu aldı. İki raporda da İbrahim Şahin'in 'travmaya bağlı yakın ve uzak hafıza kaybı'na uğradığı belirtilerek, 'Hastanın hastalıkları kalıcıdır. Düzelme göstermez' denilmişti. Şahin, bu raporla dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e müracaat etmiş ve Sezer tarafından affedilerek hapis yatmaktan kurtulmuştu.Star gazetesi



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BAŞBAKANLIK'TAN, 'ÖRTÜLÜ ÖDENEK' SÜRPRİZİ

DERİN PKK OPERASYONLARI SÜRÜYOR

DEVLETİN ZİRVESİ, TRAFİK İÇİN KAMERA KARŞISINA GEÇİYOR
»  27 NİSAN'IN ŞİFRELERİ
»  "ALMAN SAVCIYA BİLE RÜŞVET TEKLİF ETTİLER"
»  AKMAN İÇİN KARAR SONRA VERİLECEK
»  KİMSE SOSYAL GÜVENLİK HAKKINI BİLMİYOR!
»  "POLİSLERİN ERGENEKON DEMESİ MANİDAR"
»  İŞTE RESMİ SEÇİM SONUÇLARI
»  TAŞ ATAN ÇOCUKLAR İÇİN 23 YIL HAPİS İSTENDİ
»  KÖYLÜLER ESKİ KÖY İSİMLERİNİ YENİDEN İSTİYOR
»  ALEVİ DERS KİTABI HAZIR
»  "BAYKAL, AYIRIMCI VE CİNSİYETÇİ BAKIŞ AÇISINA SAHİP"
»  ANKARA'DA PKK OPERASYONU
»  "TÜM TÜRKİYE'Yİ DİNLEMEYE İMKAN YOK"
»  İŞTE HÜKÜMETİN KÜRTÇE AÇILIMI
»  ŞOK İDDİA!"ADLİ TIPTA RAPORLAR DEĞİŞTİRİLDİ!"
»  AKAYDIN'IN ODASINDA BÖCEK OPERASYONU
»  "KAÇAK ELEKTRİK KULLANMAYIN" DİYENLERE BAK!
»  PROTESTO İÇİN KENDİNİ ASTI
»  "İNSANLAR DOMUZ GRİBİNE HAZIR DEĞİL"
»  ZÜLFÜKARLI ÖMER'DEN, DEVLETE, MİLLETE KÜFÜR!
»  MİLLETVEKİLLERİ BU MEYVEYİ YEDİ
»  DEMİREL DE OYUNU DP'YE VERMEMİŞ!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.