Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,8885
EURO
47,7725
IMKB
10.896,000
ALTIN
4.402,940
 
Hava Durumu ANKARA
21 / 34 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"AKP'NİN EKONOMİ KARNESİ KIRIKLARLA DOLU"
 AKP NİN EKONOMİ KARNESİ KIRIKLARLA DOLU
 
Sosyalist Enternasyonal toplantısına katılmayacağını açıklayan CHP lider Deniz Baykal, Ankara'nın Ayaş ilçesinde dut festivaline katıldı. Baykal, hükümetin ekonomi karnesinin kırıklarla dolu olduğunu söyledi.
 
29.6.2008 - 19:30
Baykal konuşmasında, geçtiğimiz günlerde New York Times'a verdiği demeçle gündeme oturan AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'a yüklendi.
 
Baykal, "İşi, gücü bıraktık, buğdayı, gübreyi, hayat pahalılığını, sağlık sorunlarını, ekonomik sorunları bıraktık, 'Atatürk devrimleri Türkiye'ye travma yaşattı mı yaşatmadı mı?' Türkiye'nin gündemine AKP bunu taşıyor. Olacak iş mi bu?" dedi.
 
"Halkın boynu bükük"
 
Türkiye'nin önemli bir dönüm noktasına doğru gittiğini savunan Baykal, halkın Türkiye'nin geleceğine sahip çıkma duygusu içerisine girdiğini ifade etti.
 
Halkın, Türkiye'nin gidişatında söz sahibi olmak istediğini, bunu gözlemlediğini ifade eden Baykal, ekonomiden sosyal hayata birçok alandaki şikayetlerin yüksek sesle dile geldiğini kaydetti.
 
"Halkın 6 yıldır ekonomik mucize, kalkınma, zenginleşme söylemleri dinlediğini ancak ekonomik durumun bu söylemlerin tam tersine işaret ettiğini" ileri süren Baykal, "Halkın boynu bükük, hayat pahalılığı artmaya başlamış, zamlar ortada... Devletin borçları artmış, esnafın, çiftçinin boynu bükük" dedi.
 
Enflasyon hedeflerinin tutmadığını da kaydeden Baykal, vatandaşın bu yükün altında ezildiğini öne sürdü, "Bu hükümetin ekonomi karnesi kırıklarla doludur. Milli takım mucize yarattı. Hepimiz onunla iftihar ettik. Ama asıl mucizeyi 600 bin liraya aldığı buğdayı şimdi 2 milyona alıp da 4 yıl önceki fiyatından satan çiftçi gösteriyor. Dünyaya, mucizeyi Türkiye'nin çiftçisi, tarımı gösteriyor" dedi.
 
CHP'ye eleştiriler
 
Baykal, CHP'ye yönelik, "80 yıl içinde taş taş üstüne koymadılar" şeklindeki eleştirileri haksız bulduğunu belirterek, "O Cumhuriyet Halk Partisi'nin yaptığı eserleri satarak günü gün ediyorsun" dedi.
 
Hükümet üyelerinin Türkiye'nin alışkın olmadığı açıklamalar yaptığını ifade eden Baykal, Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan'ın Türkiye'yi yabancılara şikayet ettiğini ileri sürdü.
 
Türkiye'de hiçbir Müslümanın baskı altında olmadığını dile getiren Baykal, "Böyle bir şey olabilir mi? Böyle bir şeyin olduğu ülkede, ülkenin hakkı, hukuku korunabilir mi? Ülkenin şerefi, onuru dışarıda başı dik onurlu bir şekilde temsil edilebilir mi" diye sordu.
 
Baykal, Türkiye'nin 70 milyonun inancını özgürce yaşadığı bir ülke olduğunu ifade ederek, "Dışişleri Bakanı çıkıp da Avrupa'ya, 'Türkiye'de Müslümanlar baskı altında' derse, bu ne anlama gelir? Bizim yaşadığımız İslamiyetle senin kafandaki İslamiyet birbirinden farklı mı acaba? Senin kafanda başka bir İslamiyet mi var? Sen millete başka bir İslamiyet mi dayatmak istiyorsun? Dışişleri Bakanı bunu derse, artık onun Türkiye'ye sahip çıktığını düşünmek mümkün olur mu?" dedi.
 
Türkiye'nin içinde bulunduğu sorunlardan çıkış noktasının milletini radesi olduğunu vurgulayan Baykal, halkın ülkesine sahip çıkacağını kaydetti.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


MHP: “CİNSEL SUÇLARIN CEZASI ARTIRILSIN”

"HİÇ HARAM YEMEDİK"

ECEVİT'İN EN YAKININDAN SEZER'E İSTİFA ÇAĞRISI
»  ZEKİ SEZER:"İSTİFA ETMEM SÖZ KONUSU DEĞİL"
»  "ÜLKEMİZ ŞU ANDA POSTMODERN BİR İŞGAL ALTINDA"
»  YENİ PARTİ RESMEN KURULDU
»  AMBLEMİ GÜNEŞ OLAN YENİ BİR PARTİ KURULDU
»  ZEKİ SEZER, RAHŞAN ECEVİT'E MEYDAN OKUDU
»  İŞTE ŞENER'İN LİDERLİK KRİTERLERİ
»  ZEKİ SEZER'İ ÇİZDİ
»  BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN SIR DOLU ALTI GÖRÜŞMESİ
»  "AKP GEREKEN DERSİ ALMAMIŞ"
»  "TÜRKİYE, AKP'YE MUHTAÇ DEĞİLDİR"
»  TÜRKİYE SİZİNLE GURUR DUYUYOR
»  ERDOĞAN: HAVAYA ATEŞ EDEN MAGANDADIR
»  ANKARA, BU İDDİAYI KONUŞUYOR
»  'TÜRKİYE, DEVLETİYLE, MİLLETİYLE BORCA BATTI'
»  'MECLİS ORTASINDA EŞEK GİBİ ANIRIRIM'
»  BAHÇELİ','YİNE KAPATILIRSINIZ' DEDİ.
»  DSP'DEN MİLLİ GÖRÜŞ TAKTİĞİ
»  MHP'DEN AKP'Lİ FIRAT'A TRAVMA TEPKİSİ
»  DP'DE SOYLU'YA İSTİFA ÇAĞRISI YAĞIYOR
»  DTP, AMERİKA'DA BÜRO AÇIYOR
»  BAHÇELİ'DEN ERDOĞAN'A İKİNCİ TEKLİF
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.