Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,6060
EURO
43,8903
IMKB
9.133,000
ALTIN
4.206,210
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 23 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"BAĞIMSIZ KÜRDİSTAN'IN HUKUKİ ZEMİNİ HAZIRLANIYOR"
 BAĞIMSIZ KÜRDİSTAN IN HUKUKİ ZEMİNİ HAZIRLANIYOR
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa Değişiklik Paketi ile Bağımsız Kürdistan Devleti'nin hukuki zeminin hazırlandığını söyledi.
 
6.9.2010 - 07:50

MHP Lideri Devlet Bahçeli, partisinin Konya İl Başkanlığı tarafından Hükümet Meydanı'ından düzenlene mitingde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 17 Nisan 2010 tarihinde kanal 24'de yaptığı konuşmaya değindi. Bahçeli,"Recep Tayyip Erdoğan, bu anayasa değişikliği sırasında kendi yandaş televizyonunda kanal 24 TV'de açık görüş olarak 17 Nisan 2010'daki programda doğrusu biz bu anayasa değişiklik sürecinde bizim birlik ve kardeşlik projesi ile alakalı Diyarbakır'da Kürt sorunu diyerek, Ankara'da kürt açılımı, PKK açılımı, demokratik açılım diye nitelendirdiği isimlerden birisi. Onun bir önemli adamı olarak değerlendiriyoruz. İşin birde bu boyutu var. Bununla orada uzun vadede atacağımız adımların önü açılıyor. Bunu bir şifre olarak kime mesaj gönderiyor. Bize mesaj göndermiyor. PKK ile işbirliği içinde bulunduklarıyla, bu mesejlaşmayı yapıyor. Yani diyor ki acele etmeyin, bir açılım projesini uygulamaya koyduk, muhalefet özellikle MHP ensemde boza pişiriyor. Onlara karşı herşeyi yapabilme kudretim kendimde yok. Onun için zaman süreci içinde bazı adımları sizin hedeflerenizle, AKP'nin hedeflerini buluşturmaya çalışyıyorum diyor. İşte gizli gündemdeki iki tuzakla, bu Anayasa tuzağıyla milletin hzuru çıkıyor."dedi.

foto galeri

Bahçeli, "25 -26 Temmuz 2009 tarihinde PKK yeni örgütlenme biçimi olarak, Kürt Topluluk Birliği (KCK)dedeğimiz bir topluluk, yanına yan kuruluş kuruyor. Demokratik Toplum Kongresi diyor, kendilerine göre açılımı yaparsınız, Kürt Topluluklar Birliği Türkiye Meclisi demektir. KCK/TM demektir.Demokratik Toplum Kongresi, Diyarbakır da toplanır. 4 defa toplanmıştır. 4 toplantı sonunda Kürt sorunu için çalıştay yapıldı. Bazı talepler ortaya koymuş, Bir hafta sonra Ankara Polis Akademesinde sayın İçişleri bakanı başkanlığında , malum bazı bilim adamı, sözde aydınlar, malum gazetecilerle, her gün televizyonlarda yüzlerini göre göre usandığımız bir toplantıda Kürt açılımı, PKK açılımını başlattılar.

1 Ağustos 2009'dan bu tarafa demokratik açılım devam ediyor. İşte bu anayasa değiyşikliği, demokratik açılıın ilk adamı olarak yine sayın başbakanın evet oyların kaybolmaması için PKK'nın danışıklı dövüşlü

bir projesini bahadere ederek, boykotu evete çevirmek açısında 2011 yılında çok değişik maddelerre anayasa değişikliği yapacağız diyerek herkesi oyalamaya çalışıyor. ozaman buruda önemli bir tuzak var. Bu tuzağın anayasal bir suç olduğu anlaşılırsa bundan kurtulmaları gerekir. Bundan kurtulmaları için Anayasa mahkemesindeki sayısallığın yapısını 11'den 17'ye çıkartarak bugün 6-5 şeklinde kendi lehine değiştirerek anayasal suç ile ilgili yapılan başvruyu kendisini kurtarmaya çalışıyor. Yada yapılan başvurulu Anayasa Mahkemesi değişikliğin iptalini önlemek için Anayasa Mahkemesi'nin yapısını değiştirmeye bu dönem içinde Cumhurbaşkanlığı hazırlığıyla kendilerinin gayretleri bir anaya mahkemesi AKP'leştirmenin içisine giriyor."

Bahçeli, ikinci tuzağında HSYK olduğu ve AKP kurtarmak için yargı yolunu kuşatmaya çalıştığını söyledi.

Bahçeli, "Gerçek niyet MHP'ye göre, Türkiye'nin bölünmesine yol açan PKK terör örgütünün siyallaşmasın onun önüne yol açan yeni yol haritaları çizen Türkiye demokratik özerklik safsatasıyla yarın bağımsız Kürdistan Devleti için hukuki zemin hazırlayan

ve onuda şekildendirmek için değişmez maddeler ve Türk kavramlarını Türk vatandaşlık kimliğinn ortadan kaldırıldığı Türkçe'nin resmi eğitim dışında bir ana dil dışında Kürtçe'yi eğitim dili olarak kabul eden değişiklikleriyle ABD'nin projesiyle, AB'Din dayatması PKK'nın dayatmasıyla AKP'nin açılımları birleştirip, Türkiye'yi üniter yapıdan koparan ülke bütünlüğnü bozan bir federal yapıya doğru Türkiye'yi sürüklediklerini görüyor ve bu tesbitimizi yapıyoruz."dedi.04/09/2010



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BAYKAL'DAN HANEFİ AVCI DEĞERLENDİRMESİ

FARELER, TİLKİLER. TAVŞANLAR...

VALİYLE VEKİL ARASINDA PROTOKOL KRİZİ!
»  "RECEP TAYYİP SULTAN"
»  İKİ HAFTADA LİSTELERİ ALT ÜST ETTİ MİLYONER OLDU
»  "ATALAY: "O AFİŞLERİ YAPTIRANI BULDUK"
»  AKP'NİN GİZLİ PROJESİNİ AÇIKLADI!
»  OKTAY VURAL'DAN 'İ POD'LU SİYASET
»  " O AFİŞİ YAPTIRANI BUL"
»  "HALK OYLAMASINDA YÜZDE 67 ARANSIN!"
»  "KÜRTLERİ KANDIRDILAR!"
»  VATANDAŞA 'EVET' PANKARTI İÇİN 250 TL!
»  KILIÇDAROĞLU'NDAN ÇOK AĞIR SUÇLAMA!
»  "MAALESEF ALEKS'E YER YOK"
»  ANKARA'DA AK PARTİ'YE BÜYÜK KATILIM!
»  KILIÇDAROĞLU'DAN YENİ POLEMİK SİNYALİ...
»  MULLEN: SİLAHLAR TÜRKİYE'DEN GEÇMEYECEK
»  TECAVÜZCÜSÜ TAHLİYE OLUNCA...
»  BAYRAM'DA KÖPRÜ VE OTOYALLAR ÜCRETSİZ!
»  MHP'DEN ŞOK İDDİA: "ÖCALAN'A EV HAPSİ GETİRİLECEK"
»  BU AFİŞLERİ KİM ASTI?
»  KILIÇDAROĞLU, ERDOĞAN'A "ZAVALLI" DEDİ
»  ABD'DEN, SİLAHSIZ MALZEME GEÇİŞİ TALEBİ
»  "BÜYÜKELÇİLİKLERDEN DE DİNLEME YAPILIYOR!"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.