Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,3780
EURO
46,9458
IMKB
10.371,000
ALTIN
4.334,570
 
Hava Durumu ANKARA
18 / 33 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
-"BUNLARIN TALEPLERİ HİÇ BİTMİYOR. HEP VERECEKSİN.'
- BUNLARIN TALEPLERİ HİÇ BİTMİYOR. HEP VERECEKSİN.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, daha önce TOBB'a, "(Her biriniz bir işçi alsa 1 milyon 300 işçi eder) önerisinde bulunduklarını ve olumlu yanıt aldıklarını, ancak bunun yerine getirilmediğini belirterek, "Bunların talepleri hiç bitmiyor. Hep vereceksin. 'Başbakan ile isteriz ki aramızda bulunsun konuşalım' diyorlar. İnanın ki Türkiye'de en çok toplantılarına katıldığım sivil toplum örgütü TOBB'dur" dedi.
 
19.4.2010 - 00:01
Erdoğan, ATV'de katıldığı canlı yayında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"1915 olayları konusundaki Ermeni iddiaları ile ABD Başkanı Obama'nın, bu yıl ki mesajında, 'soykırım' sözcüğünü telaffuz edip etmeyeceğinin" sorulması üzerine Erdoğan, "Bu bir yıl içerisinde Sayın Obama ve arkadaşları bizi çok daha yakından tanıma imkanını buldular ve Ermenistan-Türkiye ilişkileri noktasındaki tavrımızı, yaklaşımımızı çok daha iyi biliyorlar" diye konuştu.

ABD'ye yaptığı son ziyarette de bu konuların görüşüldüğünü, Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan ile de konuyu görüşme imkanı bulduklarını anlatan Erdoğan, Türkiye'nin uluslararası hukuk çerçevesinde ahde vefa ilkesine sadık ve Zürih'te atılan imzaların arkasında olduğunu aktardıklarını bildirdi.

Türkiye'nin, bölgesel barışa yönelik Azerbaycan-Ermenistan arasındaki sıkıntıların hep birlikte giderilmesi gerektiğini de söylediğini aktaran Erdoğan, "Bizim kapıların kapanmasının nedeni Azerbaycan topraklarının işgalidir. Bu işgal kalkmalı ki Türkiye'de burada kapılarını rahatlıkla açabilsin. Ama bu işgal
kalkmadıktan sonra böyle bir adım atamayız" dedi.

1915 olayları konusunda Türkiye'nin hassasiyetlerinin belli olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Bizim böyle bir soykırımı kabul etmemiz asla mümkün değil.

'Bundan önceki liderler burada hassasiyetlerini korudular. Biz aynı hassasiyeti sizden de bekliyoruz' dedik" diye konuştu.

Demokratik açılım çalışmaları kapsamında dün yazarlarla yaptığı toplantının hatırlatılarak, "Gelinen noktada bundan sonrasına dönük olarak atılmasını öngördüğünüz temel adımlar nelerdir?" sorusuna Erdoğan, dünkü toplantıda yazarlardan çok yararlandığını belirtti. Erdoğan, "Sanıyorum farklı kanaatler de ortaya konulduğu için arkadaşlarımız da birbirlerinden istifade ettiler, çünkü bu kadar geniş anlamda bir araya geldiklerini zannetmiyorum. Bazı duygusallıkların olduğunu gördüm, görüyorum. Ama ülke genelinde de bu konuya yaklaşım da çok ciddi bir duygusallık var" şeklinde konuştu.

Kürt kökenli vatandaşların, şu andaki çalışmaların sadece kendilerine, diğer etnik unsurların da bu çalışmanın sadece Kürt kökenli vatandaşlara yönelik olmadığını kesinlikle bilmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, yola çıkarken etnik, bölgesel ve dinsel milliyetçiliğe karşı olduklarını söylediklerini anımsattı. Bu siyasi mücadelede, bunu da aynen, kararlıklıkla sürdürdüklerini söyleyen Erdoğan, açılım süreciyle ilgili sorun alanlarını tespit ederek, bunların üzerine gitmeye kararlı olduklarını anlattı. Sorun alanlarının başında terörün geldiğini ifade eden Erdoğan, "Terör sorununun üzerine farklı şekilde gitmekte kararlıyız. Belki daha yeni yeni metotlar geliştirmenin de gayreti içinde olacağız" dedi.

Etnik unsurlar, azınlıklar, ekonomik noktadaki sorunların da üzerine gidilmesi gerektiğini belirten Erdoğan, tüm bu alanlara yönelik sorun alanlarını minimize edecek bir proje olarak çalışma yaptıklarını kaydetti.

-"CİDDİ SAYIDA MEMUR ALIMI"-
"Türkiye'deki işsizlik meselesi konusunda memur alımı dışında başka ne yapacaksınız, çünkü seçim gelecek?" sorusu üzerine Erdoğan, memur alımlarını popülizm olsun diye yapmayacaklarını, şu anda emekli olacak devlet memurları yerine alım yapılması gerektiğini belirtti.

Belli eğitimi almış gençlerin artık ciddi sayılara yükselmeye başladığını, lise mezunu işsiz sayısının da çok fazla olduğunu söyleyen Erdoğan, nerede eksik varsa buralarda istihdam olanağı sağlanacağını ifade etti. Erdoğan, "Tüm bunları yaparken de ciddi sayıda bir alımı başaracağız" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, daha önce TOBB'a, "(1 milyon 300 bin üyem var) diyorsunuz. Her biriniz bir işçi alsa 1 milyon 300 işçi eder. Bu işsizliği bizde ortalama 3-4 puan götürür) önerisinde bulundukları ve "Tamam" yanıtını aldıklarını anlattı.

TOBB'un isteği üzerine, tekstilde KDV'yi düşürdüklerini, işverenin SSK prim yükünün yüzde 5'ini üstlediklerini belirten Erdoğan, sonradan TOBB'un bu konuda adım atmadığını söyledi.

Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:
"Bunların (TOBB) talepleri hiç bitmiyor. Hep vereceksin. Güceniyorlar, 'Başbakan ile bu konuları isteriz ki aramızda bulunsun konuşalım' diyorlar.

İnanın ki Türkiye'de en çok toplantılarına katıldığım sivil toplum örgütü TOBB'dur. En çok görüşme yaptığım kurum kendileridir. Bunu biz burada yakarış olarak söylemiyoruz. Mesela son üç açıklamasında, 'Başbakanı da aramızda görmek istiyoruz" diyorlar. Sanki konuşmadıkları mesele. Benimle konuşuyorlar, ilgili bakanlarımla sürekli bir aradalar. Hiç bir bakanımın onlara koyduğu bir yasak yok. Bayram değil, seyran değil, şimdi bu nereden çıktı? Bunlar bizi üzüyor.

Bunu milli konu olarak görüyorum, bu insanlar senin insanların başkasının değil. Siz o alandaki rekabeti farklı alanda yapın. Bu alanda işçi çıkarmakla rekabet olmaz. Ne kadar fazla üretirsen o kadar başarılı olursun. Biraz olaya buradan bakacaksın. Bunlar olaya buradan bakmıyorlar."
Bir başka soru üzerine de Erdoğan, TOBB ile aralarında bir kopukluk olmadığını, TOBB içerisinde kendi partisinin de üyeleri bulunduğunu söyledi.

-BEDELLİ ASKERLİK-
Bedelli askerlikle ilgili çok sayıda mail geldiğinin belirtilmesi üzerine Erdoğan, "Bu mailleri bence bir klasöre koysanız da bunu Silahlı Kuvvetlere gönderseniz çok isabetli olur veya Milli Savunma Bakanlığımıza. Milli Savunma Bakanımız ve Genelkurmay Başkanımızla bu konuyu tekrar, bir daha müzakere ederiz" dedi.

Konuyla ilgili kişisel görüşünün sorulmasına karşılık da Erdoğan, "Detaylarını bir görüşmem lazım. Detayları noktasında gerekli bilgi ve değerlendirmeyi yapmadan böyle bir açıklama yaparsam bu yanlış olur" diye
konuştu.

Devlet Bakanı ve Başmüzekareci Ali Babacan'ın Atina ziyaretinin sorulmasına karşılık Başbakan Erdoğan, 15-20 Mayıs tarihleri arasında Atina'yı ziyaret edeceğini, bu ziyaret öncesi Babacan'ın ön hazırlık için, hem de mevcut ekonomik durumu onlarla müzakere etmek üzere ziyarette bulunacağını belirtti.

-TAKSİM'DE 1 MAYIS-
"1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanması için sinyal geldi. Bunun nedeni, demokratikleşme çalışmaları mı yoksa provokasyon olasılığının azalması mı?" sorusuna Erdoğan, "Biz bir süreç başlattık. Fakat ülkemizde bazı sivil toplum örgütlerinde bir beklenti var. Akşamdan sabaha her şeyin olmasını bekliyorlar. Bu süreçtir. Tarihte hiç bir şey akşamdan sabaha olmamıştır, ihtilaller dışında. Ama demokraside böyle bir şey söz konusu değil. Toplum olgunlaştırılır, yasalar şunlar, bunlar olgunlaşır" cevabını verdi.

1 Mayıs'ın "Emek ve Dayanışma Günü" ilan edilmesinin de belli bir hassasiyetle yapıldığını ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:
"Nasıl bir emek ve dayanışma günü? Bütün dükkanların, mağazaların cam, çerçevesinin indirildiği bir gün mü yapacağız, yoksa bir bayram havasında mı yapacağız? Eğer cam çerçeve, her yer al aşağı edilerek yapılacaksa bu işçinin bayramı olmaz. 'Kutlama yapıyoruz' diyenler, aralarına giren aşırı uçları tasfiye etme yeteneğine sahip değil. Bu aşırı uçları kendileri tasfiye etmede gelsinler güvenlik güçlerine yardımcı olsunlar ki huzur içinde bu işi yapalım. İlla Taksim
diye direnme, bu bile aslında samimi bir yaklaşım değil. 'Sembolik olan bölgede yapın bu işi, çelenklerinizi koyun, 300-500 kişilik ekip gelsin' dedik. Onu da kabul etmediler. Biz de Valiliğe bu işi bıraktık. Valilik burada bütün görüşmeleri yapsın ve Taksim meydanında bu yıl bir test edelim. Göreceğiz, nasıl
bir şey yapılacak. Temennimiz odur ki gerçekten samimi, bir bayram havası içinde böyle bir şey yapılır ve bu da ülkemizde demokratik sürece güç katacak adım olur.
İşçilerimiz de bu konuda, solu, sağı, merkeziyle hep beraber kutlama imkanı yakalamış olurlar."
Başbakan Erdoğan, KKTC'deki Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin sorular üzerine, seçimin, "KKTC'de barışın çok daha güçlenmesini, Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile devam eden Kuzey-Güney arasındaki görüşmelerin kararlı şekilde devam etmesini" sağlayacağına inandığını söyledi.

-REFERANDUM-
Referandum ile ilgili bir soruyu yanıtlarken, gizli oylama yapıldığını anımsatan ve "Burada yönetimlerin iradesi belirlemiyor, orada bulunan bütün parlamentonun iradesi belirliyor bu işi ve ben her partinin mensubunun, bağımsız üyelerin bu noktadaki iradesine güveniyorum ve inanıyorum ki aklı selim burada galip gelecektir. Hepsine bu noktada saygım var" diye konuşan Erdoğan, hazırlanarak TBMM'ye getirilen teklifin milletin sesine kulak verilerek hazırlandığını söyledi.

"Milletin vekilleri de inanıyorum ki kendilerine vekalet veren asıl milletin sesine kulak vereceklerdir ve milletin sesine kulak vermek suretiyle de 367'yi bu inşallah aşacaktır" görüşünü dile getiren Erdoğan, "Gizli oylama dolayısıyla kimsenin iradesi üzerinde bizim baskı kurma yetkimiz yok, böyle bir dayatmayı yapma yetkimiz yok. Dolayısıyla istiyoruz ki bir an önce parlamentoda kanunlaşarak çıksın" dedi.

Başbakan Erdoğan, "Referandumun bir güvenoyu olarak algılanarak erken seçime gidilir mi" yönündeki bir soruyu yanıtlarken, "Bir referandum yaparsınız yüzde 70-80 alırsınız, arkasından bir seçim olur seçimde gelirsiniz yüzde 40-50 alırsınız. Referandum farklı bir olay, seçim çok çok farklı bir olay" şeklinde konuştu.

Referandumda milletin partisinden bağımsız olarak karar verdiğini ve referandum paketinin sorunlarını çözdüğünü düşündüğünde "Evet" oyunu kullandığını anlatan Erdoğan, "(Bu güven oyudur) falan bunlar hep politik yaklaşımlardır. Elma ile armudu birbirine karıştırmamak lazım" dedi.




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


AKP'DE BİR OY HESABI

AKP'DE "NAMAZA GİTTİM" MAAZERET SAYILMAYACAK

KKTC'DA SEÇİM HEYECANI DORUKTA
»  ERDOĞAN'DAN "BAŞKANLIK SİSTEMİNE GEÇİŞ" SİNYALİ
»  "BAZI AYDINLAR O GEMİDEN ATILACAK"
»  MECLİS'TE ANAYASA HAFTASI
»  ÜÇ FİDANI ÖLÜME GÖNDEREN ADAM BOĞULARAK ÖLDÜ!
»  SAMSUN'DA GÖZ YAŞLARI SEL OLDU!
»  ERDOĞAN'DAN MEMUR ADAYLARINA MÜJDE!
»  SAMSUN'A YENİ EMNİYET MÜDÜRÜ
»  ERGENEKON'A CİA REHBERİ!
»  FLAŞ,SAMSUN'DA POLİS ARACI TARANDI: 2 ŞEHİT
»  "TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ MAHKEME SALONLARINA SIĞMAZ"
»  ABANT'I MAHVETMİŞLER
»  MİT'İN ZİRVESİNE FİDAN
»  MAHMUR GRUBU ÜYESİ PKK'LI DİVANA SEÇİLDİ
»  ALMAN SAVUNMA BAKANI KARAYOLUYLA ÜLKESİNE GİTTİ
»  'BAŞSAVCININ YAKASINI BIRAKIN'
»  CİNAYET, ADAM KAÇIRMA,ERTRİKA HEPSİ BAŞKANLIK SEÇİMİ İÇİN
»  BARO'DAN YOLSUZLUKLA MÜCADELE SEFERBERLİĞİ
»  İSRAİL, BU KEZ DE SOYKIRIM'A SARILDI!
»  DEPREM PROFOSÖRÜ, İSTANBUL İÇİN TARİH VERDİ!
»  ERDOĞAN, AÇILIM İÇİN BU KEZ YAZARLARLA BULUŞTU
»  PKK LİDERİ KARAYILAN'DAN BOMBA İDDİA!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.