Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,2169
EURO
45,2700
IMKB
9.312,000
ALTIN
4.328,410
 
Hava Durumu ANKARA
14 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"Ben Silahı Al Sokağa Çık Demiyorum"
 Ben Silahı Al Sokağa Çık Demiyorum
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi (DEİK) Genel Kurulu'nda konuşuyor.
 
24.12.2016 - 12:12

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Bugün sınırlarımız içindeki ve dışındaki terör örgütleriyle nasıl canhıraş mücadele içindeysek, ekonomimize yönelik saldırılar karşısında da aynı kararlılığı göstermek mecburiyetindeyiz. Ülkesini ve milletini savunmak için en kıymetli varlığını, canını ortaya koyan yiğitler, aynı amaç için sermayesini kullanması gerekenlere örnek olmalıdır, ibret olmalıdır.

Bu kritik dönemde yatırımlarını erteleyenler, Türk ekonomisine saldıranlarla aynı saftadır. Yerli paraya geçecek, oyunları bozacağız. 3.5 yıldır ülkemize yönelik her saldırının ekonomik kriz çabasıyla birlikte gerçekleştirildiğine tanık olduk. Kurdaki dalgalanmaya karşın 15 Temmuz'da milletimizin yaptığı gibi kararlı bir duruş ortaya koymak zorundayız. Yatırım yapın, TL'ye geçin, üretin, istihdam yaratın diyorum. O yüzden sürekli faizin düşürülmesinden söz ediyorum. Kamu bankaları dahil, faizlerin düşürülmesini istedim. Girişimcinin yatırım yapmasına fırsat hazırlamazsak nasıl olacak.

MİLLİ SEFERBERLİKTEN KASTIM...

Bu ülkede yatırım olması lazım. Zor şartlarda yatırım durursa ülke durur. Terör örgütleriyle mücadeleye az para gitmiyor. Zengin Batı nerede? Hani insan hakları? Akdeniz'de, Ege'de 6 bine yakın insan öldü. Bir dertleri var mı? 3 milyar euro söz verdiler. Nerede? Bunların insanlık diye bir dertleri yok.

Kamu bankaları dahil faizin düşmesi lazım. Niye? Girişimcinin önünü açmak için faizin düşmesi lazım. Milli seferberlik dediğim 'eline silahı al' değil. Ekonomimizi güçlendirmek için yapılan çalışmalar, fedakarlıkları kastediyorum.

BİR TOPRAĞIN VATAN OLMASI İÇİN ŞEHİDE GAZİYE İHTİYACI VAR

Biri çıkmış parlamentoda bize ne dünyadan diyor. Gaziantep, Kilis'te vatandaşlarımız ölüyor. o güne kadar sabretmişiz. O gün dedik ki duramayız. Biz şimdi gireceğiz. Ve ilk adımı attık, girdik. Celabrus'tan başladık. Sonra güneye doğru gideceğiz, dedik. Akıl vermeye başladılar, ne işimiz var dediler. Bizim için tehdit buralar. Bu hallolmaz Gaziantep, Kilis, Urfa her zaman tehditte. Dertleri Kuzey Suriye'de yeni devlet kurmak, biz böyle bir devletin kurulmasına müsade etmeyeceğiz. Şehitlerimiz canımızı yakıyor ama bir toprağın vatan olması için şehide gaziye ihtiyacı var.

MÜSLÜMAN SOKULDUĞU DELİKTEN BİR DAHA SOKULMAYACAK

Cumhuriyet'in kuruluşundan önce 10 yılı ele alırsak 2 milyon kilometre kareden düştük. Bize Sevr'i dayattılar, Lozan'ı kabul ettik. Biz 17-18. asrın bir numarasıydık. Oradan bu noktaya kaldık. Şimdi de ne olacak, olsun biraz daha gidebilir. PKK denilen ahlaksız, alçakların istedikleri bu değil miydi? Bunlar Güney Doğu'da operasyon yaparken biz devlet kurma derdinde değil miydi? Şimdi bizim böyle bir derdimiz yok. Sizin gizli hikayelerinizi A'dan Z'ye biliyoruz. Müslüman bir sokulduğu delikten bir daha sokulmayacak.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Anayasa'da Yedek vekillil Krizi

El Bab'da 68 Deaş'lı Öldürüldü

Fetö,Obama'nın Yakınlarını BedavaOkutmuş
»  "Üç Askerimiz Deaş'ın Elinde"
»  Flaş.. Uçak Korsanları Teslim Oldu
»  CHP'den Murat Hazinedar'a Uyarı Cezası
»  Vatandaşım 2 Milyar Doları TL'ye Çevirdi
»  Flaş..TSK, Deaş Töneticilerini Vurdu
»  Kılıçdaroğlu O Görüntüleri Sordu
»  Uçak Kaçırma Olayında Flaş gelişme
»  Rusya'dan Kritik Suriye Açıklaması
»  TSK'den Yeni DEAŞ Açıklaması
»  ABD Elçisinden Suikast Açıklaması
»  Sivas'ta Mesai Saatleri değişti
»  HDP'li Pervin Buldan İfade Verdi
»  "FETÖ İnsanları Mankurt Yapıyor"
»  Gülen’in Emekliliği de Sahte Çıktı!
»  "Bedelini Ödersiniz ve Ödüyorsunuz"
»  Yıldızlar Şehitler İçin Sahaya Çıktı
»  Erdoğan: Suikastçı FETÖ’ye Mensup...
»  Fırat Kalkanı'ndan Yürek Yakan Haber
»  CHP'de Binlerce Üyeye Şok!
»  Suikastçinin Cenazesini Kimse İstemedi
»   Savcıya Saldıran DHKP-C’liler Yakalandı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.