Başbakan Yardımcısı Çiçek, çeşitli ziyaretlerde bulunmak için geldiği Ankara'nın Evren ilçesinde partisinin seçim bürosunun önünde vatandaşlara seslendi.
Halkın kendisine hizmet edeni unutmadığını belirten Çiçek, "Çoğumuz beşinci göbek dedemizin kim olduğunu bilmeyiz ama rahmetli Menderes'i biliriz. Peki neden biliriz? Bizi çarıktan, kara sabandan, bitten, pireden kurtardı, vatandaş olmanın gururunu yaşattı. Biz Turgut Özal'ı da biliriz. Çünkü O'da Türkiye'yi sanayileşmiş bir ülke haline getirmek için gece gündüz demeden çalıştı ve özgürlüklerin yolunu açtı" diye konuştu.
Yerel seçimlerin genel seçimlerle karıştırıldığını, yerel seçimlerin hizmet getirme yarışı olduğunu ifade eden Çiçek, "29 Mart'ta belediye başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri ile muhtarlar seçilecek. Bu seçimler genel seçim değil. Bu seçimler hizmet demek, para demek. Lafla peynir gemisi yürümüyor. Seçim zamanı Türkiye'de siyasetin kötü bir alışkanlığı var, gök kubbeyi vadediyorlar. Hatta cennetten arsa vadedenler bile var. Ama bilmiyorlar ki orası yeşil alan, inşaat yapamazsınız oraya. Asılsız vaatlerde bulunmak millete yapılan en büyük saygısızlıktır" dedi.
Siyasiler arasında yaşanan günlük tartışmaların ülkeye fayda sağlamadığını belirten Çiçek, "Bu ülkeyi kuru siyasetten, sen onu dedin, ben bunu dedim kavgasından kurtarmak için bir spor salonunda bir hafta toplanalım ve içimizi dökelim. Bir hafta sonra şu siyaseti daha kaliteli yapalım" dedi.
"Bazıları gaz veriyor, biz doğalgaz veriyoruz"
Çiçek, "Çağdaş bir hizmet olan doğal gaz buranın da ihtiyacıdır. Bazıları vatandaşa gaz veriyor biz ise doğal gaz veriyoruz. Unutmayın bizim işimiz doğal, gaz siyasi gaz değil. Bununda Şereflikoçhisar'a kazandırılması aşamasında çok ciddi ve yoğun bir çabanın gayreti içerisindeyiz. Ümit ediyorum ki bunu da size kazandırmanın bir imkanını bir fırsatını bulacağız" dedi.
CNNTÜRK