Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,6395
EURO
43,6459
IMKB
9.391,000
ALTIN
4.131,650
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 27 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"DENKTAŞ'IN YAŞINA BAŞINA SAYGIM VAR"!
 DENKTAŞ IN YAŞINA BAŞINA SAYGIM VAR !
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki (KKTC) gelişmelerle ilgili "Ben sayın Rauf Denktaş ile ilgili herhangi bir şey söylemeyeceğim. Yaşına saygı gösteriyorum. Ama Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin başbakanıyla, ekibiyle ilgili yakıştırmalarını hoş bulmuyorum" dedi.
 
23.9.2006 - 14:30
      Başbakan Erdoğan, Rize’nin Çaykent beldesinde Karali Çay Fabrikasının dinlenme alanında gazetecilerin çeşitli konulardaki sorularını yanıtladı.
      Erdoğan, "Kıbrıs’ta iktidar değişikliği oldu. Denktaş ailesi, partinize yönelik ağır suçlamalarda bulundu. Bu konuda bir değerlendirme yapar mısınız?" sorusunu yanıtlarken, şunları kaydetti:
      "Bu konuda dış ilişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcımız gerekli açıklamayı yaptı. Ben Sayın Rauf Denktaş ile ilgili herhangi bir şey söylemeyeceğim. Yaşına saygı gösteriyorum. Ama Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin Başbakanıyla ilgili, ekibiyle ilgili yakıştırmalarını hoş bulmuyorum. Defaatle bunları yaptı ve içerde bazı sıkıntılara neden olabilecek açıklamaları devamlı yaptı. Bunları söylemeye devam edeceğini de zaten defaatle söylüyor. Bilerek de konuşuyor, bilmeyerek de... Yaşına, başına saygı gösterdiğimizden dolayı bu konuda tartışmaların içerisine girmek istemiyoruz. Şu anda hükümetteki yeni gelişmelerle alakalı konu, bu, bunların kendi iç sorunu. Ortağıyla anlaşmış olsa zaten kalkıp da niçin CTP ortağından ayrılsın. Uyum içerisinde olmuş olsalar ayrılmazdı. Bu bütün demokrasilerde olan bir hadise. Kaldı ki Türkiye olarak niçin sıkıntısız yürüyen bir yerde sıkıntı meydana gelmesini isteyelim. Kıbrıs bizim için en hassas bir olay.
      Kaldı ki biz göreve geldiğimizden bu yana 3,5-4 yıldır gerek Sayın Rauf Denktaş ile gerek oğul Serdar Denktaş ile gerek Mehmet Ali Talat beyin başbakanlığı dönemi, daha sonra Ferdi beyin başbakanlığı döneminde hep bir araya geldik. AB süreci olsun, referandum öncesi bu süreçlerle ilgili onlarla gayet uyumlu çalışmaları beraberce yaptık. Tüm bu uyumlu çalışmalar döneminde biz herhangi bir sıkıntı ilan etmedik, ifade etmedik. Her şey uyumluydu. Şimdi burada hükümet bozulunca bunun faturasını kalkıp Türkiye Cumhuriyeti hükümetine kesmek çok çirkindir, ahlaki sınırların dışında bir şeydir. Bizim bu konularla ilgili bugüne kadar cevap vermeyişimiz sadece Kıbrıs’taki bütün gelişmelere yönelik attığımız olumlu adımlara gölge düşürmemek içindir. Bundan sonraki süreçte de ben buna burada nokta koyuyorum. Arkadaşlarımı da konuşturtmayacağım. Sorun Kuzey Kıbrıs’ın kendi iç sorunudur. Bize düşen bir şey olduğu zaman biz bugüne kadar hep gerekli desteklerimizi verdik. Cumhuriyet tarihinde verilmemiş maddi ve manevi desteği verdik. Her zaman veriyoruz ve KKTC’ye dünyada bizim dönemimizde kazandırılan diplomatik itibar hiçbir dönem kazandırmamıştır. Bizim hükümetimiz bunu kazandırmıştır.
      Bakın Pakistan Cumhurbaşkanı kalkmıştır resmi olarak davet etmiştir. Bu ilktir. Diğer yandan gerek İslam dünyası, gerek İslam dünyası dışında çeşitli diplomatik, ticari, sınai bütün yatırımcılar Kuzey Kıbrıs’a gelmeye başlamıştır." KKTC ile ilgili atılan ve çok önemsediği diğer bir adımın, İslam Konferansı Örgütüne "bir cemaat, topluluk" sıfatıyla kabul edilirken, KKTC’nin şimdi Annan Planı’ndaki adıyla "Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak gözlemci üye sıfatını" kazandığını kaydeden Başbakan Erdoğan, "Bunlar bu dönemde yapılmış olan lobilerle, görüşmelerle elde edilmiş olan imkanlardır. Bu hükümet daha ne yapacak?" dedi.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KIBRIS'DA TARTIŞMALI KOALİSYON TAMAM

ANTRENOR,YENİLEN FUTBOLCULARI MAFY'YA DÖVDÜRDÜ

MEMURLAR, ZAM İÇİN PAZARTESİ GÜNÜ'NÜ BEKLİYOR
»  CEMİL ÇİÇEK: "301.KAPI NUMARASI DEĞİL"
»  LÜBNAN'A ASKERDEN SONRA ELEKTRİK DE GİDECEK
»  BU YIL 29 GÜN ORUÇ TUTULACAK
»  YURT DIŞINA ÇIKIŞ HARCI 15 YTL'YE İNİYOR
»  KAMU SEN EYLEM SÜRECİNİ BAŞLATMA KARARI ALDI
»  DENKTAŞ'A OYNANAN BÜYÜK OYUN
»  BÜLENT ARINÇ'TAN IRAK'A MEKTUP
»  DENİZ BAYKAL: "TÜRKİYE SOYULUYOR"
»  EYÜP FATSA'YA SALDIRANLAR ARASINDA AKP'Lİ DE VARMIŞ!
»  HİZBULLAH'TAN BEYRUT'TA GÖVDE GÖSTERİSİ
»  "ÇAYLARINIZIN HEPSİNİ ÇAYKUR ALSIN, DENİZE Mİ DÖKELİM"!
»  BAKAN COŞKUN, TARTIŞILAN ÖNERGEYİ GERİ ÇEKİYOR
»  VEKİLLER OLAĞANÜSTÜ İKİ GÜN TOPLANABİLDİ!
»  MECLİS TELEFONLARINI DİNLEMEK GÜÇLEŞECEK
»  VAN ÜNİVERSİTESİ'NDE 'YUSUF İSLAM' VAKASI!
»  CHP İSTANBUL'DA İKTİDAR SAVAŞI
»  DERS KİTABINDA ABDEST HURAFESİ
»  13 MÜDÜRLÜ 'ÇARŞAMBA KIZAK KARAKOLU'!
»  TERÖRİST BAŞI APO,"BENİ ÖLDÜRENLERİ BULUN" DEDİ
»  DEVLET BAKANI BEŞİR ATALAY HAKKINDA ŞOK İDDİA
»  CHP'NİN KARŞI ÇIKTIĞI SAYIŞTAY KANUNU MECLİSTE
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.