Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,5864
EURO
43,6662
IMKB
9.112,000
ALTIN
4.104,520
 
Hava Durumu ANKARA
7 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
''GENERALLERE DARBE EMRİNİ BEN Mİ VERDİM''
 GENERALLERE DARBE EMRİNİ BEN Mİ VERDİM
 
22 aydır 2’nci Ergenekon davasında tutuklu bulunan gazeteci Tuncay Özkan, suçu kendisine söylenene kadar açlık grevi yapacağını yüksek sesle ve masaya vurarak söylediği için 5 duruşmaya katılmama cezası aldı Gazeteci Balbay, askerlerin tutuklama kararının kaldırılması için, “Bu devletin ordusunun komutanları, darbeye eksik teşebbüs ederken, Balbay ve teğmenler tam teşebbüste mi bulunacak? Pazarlık olmadığı için mi tutukluyuz?” dedi
 
11.8.2010 - 10:15

İkinci Ergenekon davası, 2 aylık aranın ardından dün yeniden başladı. Olaylı başlayan duruşmada, 22 aydır tutuklu bulunan gazeteci Tuncay Özkan, suçu kendisine söylenene kadar açlık grevi yapacağını söyledi. Yumruğunu kürsüye vura vura konuşan Özkan, Mahkeme Başkanı’nın uyarısına rağmen bağırmaya devam edince duruşma salonundan çıkartıldı. Özkan’a 5 duruşmadan men cezası verildi.

Silivri’de sürüyor
Dünkü duruşmaya Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız ve Genel Sekreteri Kazım Genç de ilk kez müdahil olarak katıldı. Balkız, “Bir yandan Aleviler sanıklar arasında, bir yandan da biz hedef durumundayız. Bu çelişkiyi mahkemenin açığa çıkarmasını bekliyoruz” dedi.
Silivri’de İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen duruşmanın başında Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, 3 Haziran 2010’daki en son duruşmada tutuklu sanık Leven Ersöz’ün, tedavi gördüğü hastanede çapraz sorgusuna ara verildiğini, sorguya kaldığı yerden devam edileceğini söyledi.

‘Ölüm orucu’
Bu sırada Tuncay Özkan, söz almak istediğini söyledi. Başkan Şengün de “Buyurun, iki aydır ayrıyız tabii” dedi. İki yıldır tutuklu olduğunu hatırlatan Özkan, yumruğunu kürsüye vura vura ve bağırarak şöyle konuştu:
“Bu davayı böyle sürdüremezsiniz. Niçin beni burada tutuyorsunuz? Hangi darbeyi yapmışım ben? Hangi general benden emir almış? Ben kime talimat vermişim. Arkamda ordu yok. Bağırmayın demeyin, bağırmak zorundayım. Benim suçum nedir? Neden, Balyoz davasında böyle tutuklama yapılmaz diye insanlar salıveriliyor? Orada mı hukuk yok, burada mı? Böyle yargılama olmaz. Yeter artık. Ya bana suçumu gösterin, ya da bu yargılamayı bitirin.”
Özkan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Kurbanlık koyun değilim. 2 yıldır cezaevinde zulüm altındayım. Yatabiliyorsanız gelin koğuşta yatın. Kalem kitap gelmez. Ramazan geldi, gelin iftar yapalım var mısınız? Başkanım burada hukuk mu var? Hangi yasal gerekçeyle ben burada duruyorum. Burada faşizm var, insan hakları ihlali var. Bugünden itibaren açlık grevine başlıyorum. Cuma gününe kadar devam edeceğim. Adalet istiyorum. Gerekirse ölüm orucuna giderim. Ben sizin siyasi duruşunuza göre mi yargılanacağım? Ne ceza verirseniz verin. İdam verseniz de yine kabul etmeyeceğim. Bana ‘darbeci’ diyene, ‘şerefsiz’ derim. ‘Faşist’ diyene ‘köpek’ derim.”

“Bağırırım, adalet istiyorum”
Konuşmaya devam eden Özkan’ın konuşmasını kesen Başkan Şengün, “Yeter artık, bağırmadan konuşun” diye uyarıda bulundu. Karşılıklı olarak “Bağırırım”, “Bağıramazsınız” atışmasından sonra Şengün, Özkan’ın salondan dışarı çıkarılması için jandarmaya talimat verdi.
Jandarma, talimatı yerine getirmeyince Şengün, 4-5 kez talimatını yineledi. Bu arada avukat Celal Ülgen kürsüye çıkarak Özkan’ı sakinleştirmek istedi. Özkan, jandarmalar arasında, “Bağırırım, adalet istiyorum” diye bağırarak duruşma salonundan çıkarılırken izleyici bölümünden Başkan Şengün’e “Hayvan” diye bağıranlar oldu.
Şengün, ayrıca Tuncay Özkan, Emcet Olcaytu ve Mustafa Balbay’ın sözlerinin hakaret içerip içermediğinin tespiti için bu konuşmaları içeren tutanakların Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmesine karar verdi.

 

PROF. HABERAL’DA İLGİNÇ DURUM
Tazminat ödeyecek hâkimden ret kararı
Prof. Mehmet Haberal, 13. Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimlerini reddetti. İkinci heyetinde Başkanı Kemal Can, reddedilen hakimlerin tarafsızlığını şüpheye düşürecek koşulların bulunmadığını belirterek, Haberal’ın talebinin reddine karar verdi. Reddi hakim talebini reddeden Hakim Can, Yargıtay 4. Hukuk Dairesi tarafından Haberal’ın tahliye taleplerini, soyut ve gerekçesiz kararlarla geri çevirdikleri gerekçesiyle tazminat ödemeye mahkum edilen 9 hakimden biri.

 

MÜDAHİL OLAN ALEVİ DERNEĞİ BAŞKANI BALKIZ:
Alevilerin taraf olması mı isteniyor?
Davanın tutuklu sanıklarından eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin’de ele geçirilen suikast listesinde adları geçtiği öne sürülen ve davaya müdahillikleri kabul edilen Ali Balkız ve Kazım Genç, basın mensuplarına bir açıklama yaptı. Balkız, kendisine suikast yapılacağını ilk olarak 10 Ocak 2009 tarihinde öğrendiğini belirterek, “Zekeriya Öz’ü ziyaret ettik. İbrahim Şahin’in evinde çıkan belgeleri gösterdi. Krokileri görünce bu işe inanmış ve müşteki olmuştuk” dedi.
Balkız, davanın amacının karanlık ilişkileri ve darbe planlarını açığa çıkarmak iddiasında olduğunu söyleyerek, şöyle devam etti: “Mahkeme gerçekleri arıyor. Acaba, bizleri orada var gösterip Alevilerin burada taraf olmasını mı istediler? Bir yandan Aleviler sanıklar arasında, bir yandan da biz hedef durumundayız. Bu çelişkiyi mahkemenin açığa çıkarmasını bekliyoruz.”

 

Levent Ersöz savunmada bayıldı
Telekonferans yöntemiyle Cerrah Paşa Tıp Fakültesi hastanesindeki odasından daha önce savunma yapan ve dünkü celsede çapraz sorgusuna geçilmesi beklenen Ersöz ek savunma yaptı. Ersöz’ün savunmasının ardından avukatı Zeki Aksoy savunmasına başladı. Ancak, bu sırada Ersöz’ün bayıldığı ve doktorların Ersöz’e müdahalede bulunduğu ekrandan izlendi. İfade perşembeye ertelendi.

 

BALBAY’DAN DARBE YORUMU:
‘Komutanlar eksik biz mi tam teşebbüs?’
Duruşmada söz alan ve 17 aydır tutuklu bulunan gazeteci Mustafa Balbay “Balyoz Planı” davasının sanıkları için yakalama kararının İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kaldırılması ile ilgili olarak, “Bu devletin ordusunun komutanları, darbeye eksik teşebbüs ederken, Balbay ve teğmenler tam teşebbüste mi bulunacak? Bizim dışarıda yasımızı tutanlar kimseyle pazarlık etmediği için mi burada tutukluyuz?” diye konuştu. Balbay, şöyle devam etti:
“70 yıl önce Nazım Hikmet’e cezaevinde daktilo verilmiş. Ancak, bize verilmiyor. Yazı yazmaktan sağ elimi kullanamaz hale geldim, sol elimi de kullanmaya başladım. tecrit altındayız. Diğer koğuşlarla görüşümüze izin verilmiyor. Şu anda beni ne kadar ciddiye alacaksınız bilemem. Biz kurbanlık koyun değiliz. Adnan Menderes 9 ay 20 günde yargılandı. Deniz Gezmiş 15 ayda yargılandı. Artık, 13. Ağır Ceza Mahkemesi değil, 13. Sağır Ceza Mahkemesi diyeceğim.”(MİLLİYET)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İŞTE BAHÇELİ'NİN HAYIR' GEREKÇELERİ!

HAKİM VE SAVCI ATAMALARINDA İNCE HESAP!

BDP, BOYKOT'U EVET'E DÖNÜŞTÜRME YOLUNDA!
»  1 MİLYON 600 BİN KİŞİ OY KULLANAMAYACAK!
»  EMEKLİ MAAŞI NASIL ARTAR?
»  KILIÇDAROĞLU, GÖKÇEK'İ CİDDİYE ALMADI!
»  DENİZ HARP OKULU KOMUTANI İSTİFA ETTİ
»  VATANINI SEVENLERE "BİRLEŞİN" ÇAĞRISI
»  "AKP SONUN BAŞLANGICINA GELDİ"
»  ERDOĞAN'A BU NUMARAYI SORDU "54.771.295.0"
»  GÖKÇEK, KILIÇDAROĞLU'NDAN RÖVANŞ ALMAK İÇİN SAHNEDE
»  66 RAKAMININ SIRRI
»  CHP'DEN BİR EVETÇİ DAHA ÇIKTI
»  BALYOZ İSTİFASI!
»  ERDOĞAN'DAN KAVGADA SÖYLENMEYECEK SÖZLER
»  BİR "NEDEN HAYIR" KİTAPÇIĞI'DA MHP'DEN
»  ASKER'İ PROTESTOYA POLİS KOLAYLIĞI
»  POLİS ARACINA SALDIRI :2 POLİS ŞEHİT
»  ŞIRNAK BORU HATTINDA PATLAMA:2 ÖLÜ
»  ACIMASIZ DAVRANACAĞIZ
»  BDP'Yİ ŞOK EDEN ANKET!
»  ÇUBUKÇU'DAN "ETEK BOYUNUMU ÇEKİYORSUN" TEPKİSİ
»  BAYAN GAZETECİ, ÇUBUKÇU'NUN KORUMALARINI FENA KIZDIRDI!
»  İSPAT EDERSEM İSTİFA EDERMİSİN?
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.