Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,2565
EURO
44,7145
IMKB
9.020,000
ALTIN
4.148,250
 
Hava Durumu ANKARA
11 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"KAYGILANMASI GEREKEN İLK ÜLKE İSRAİL"
 KAYGILANMASI GEREKEN İLK ÜLKE İSRAİL
 
Bloomberg televizyonunun sorularını yanıtlayan Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan, Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ve benzer rejimlerin, halklarından gelen daha fazla özgürlük ve daha yüksek hayat standartları taleplerini mümkün olduğu kadar erken biçimde karşılamasının önem taşıdığını dile getirdi.
 
3.2.2011 - 23:30

Tan, "Cin kutudan çıktı. Bunu geri koymak için sihirli bir yol yok. Bence tüm yönetimler bu akımı dikkatle izlemeli ve yanıt vermeliler" dedi.

Mübarek’in, protestocuların istediği gibi, derhal iktidardan çekilmesinin gerekip gerekmediğinin sorulması üzerine Tan, burada önemli olanın, taleplerin barışçıl bir şekilde, demokratik parametreler içinde ortaya konulması olduğunu, taleplerin bu çerçevede ortaya konulmasından memnuniyet duyacaklarını söyledi.

"MISIR YÖNETİMİNİN GEREKLİ ADIMLARI ATACAĞINA İNANIYORUZ"

Mısır yönetiminin, halkından gelen talepleri yerine getirme doğrultusunda gerekli adımları atacağına samimiyetle inandıklarını kaydeden Tan, bölgede istikrarsızlığın artması ve ciddi ekonomik sonuçların oluşması riskinin, tüm tarafların durumu "çok kontrollü bir yöntemle" ele almasını gerektirdiğini söyledi.

Tan, Mısır’daki gelişmeleri herkes gibi çok yakından takip ettiklerini, Mısır’ın bölge barışı ve istikrarı açısından hayati önem taşıyan bir ülke olduğunu kaydetti.

Mısır’ın, Türkiye’nin çok önemli ve çok yakın bir dostu olduğuna değinen Tan, "Mısır’ın, halkının demokratik taleplerini mümkün olduğu kadar erken biçimde karşılamasını umuyorum, bunu yapacaklarına inanıyoruz" dedi.

Tan, Mısır’daki protestolarda şiddetten kaçınılması gerektiğini vurgulayarak, şiddete başvurmanın sorunu çözmekten ziyade daha da karmaşıklaştırabileceği uyarısında bulundu. Tan, "Dolayısıyla bu önemli ülkede herşeyin demokratik parametreler içerisinde gelişmesini umuyoruz, istiyoruz" ifadesini kullandı.

"KAYGILANMASI GEREKEN İLK ÜLKE İSRAİL"

Mısır’daki bu gelişmelerden kaygılanması gereken ilk ülkenin İsrail olduğunu belirten Tan, "Aynı nedenlerle biz de kaygılıyız, çünkü barışçıl ve istikrarlı bir ortam istiyoruz" diye konuştu.

İsrail’de daha önce büyükelçilik yapmış biri olarak, Mısırlı yetkililerin Ortadoğu barış sürecine katkı sağlamak için verdiği çabaların ne kadar önemli olduğunu bildiğini ifade eden Tan, dolayısıyla gelecekte, Mısır’da tüm bu yaşananların Ortadoğu barış süreci üzerinde de etkisi olacağını düşündüğünü belirtti.

Türkiye-İsrail ilişkileri konusunda da Tan, geçen yılki Mavi Marmara olayından bu yana, Türkiye’nin İsrail olan ilişkilerinin en yumuşak tabiriyle "beklemede" olduğunu kaydetti.

İsrail’de Başbakan Binyamin Netanyahu liderliğindeki mevcut hükümetin "zor bir hükümet" olduğunu ifade eden Tan, İsrail’in Mavi Marmara gemisine saldırısıyla ilgili olarak, "Tüm çabalarımızı baltaladı. Akdeniz’in ortasında insanlarımızı öldürdüler" dedi.

İRAN

Tan, İran’ın nükleer programıyla ilgili meselenin çözümü çabalarında gelecekte Türkiye’nin ne gibi roller üstlenebileceğine dair bir soru üzerine de bu sorunun barışçıl yollarla, diplomasiyle çözülmesine yardım etmek için ellerinden gelen herşeyi yapmaya devam edeceklerini vurguladı.

Nükleer silah sahibi olmayan bir İran istediklerinin altını çizen Tan, Türkiye’nin nükleer meselenin çözümü doğrultusunda gösterdiği çabaların, başta yanlış algılansa da Amerikalılar tarafından şimdi takdir edildiğini belirterek, "Amerikalı dostlarımız da şimdi, bizim istediğimizin onların istediğiyle tıpatıp aynı olduğunu anladılar" diye konuştu.

03/02/2011



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İKİNCİ OSTİM PATLAMASINDA 4 ÖLÜ 15 YARALI

"TÜRKİYE'NİN AKP'DEN KURTULMASINA 128 GÜN KALDI!"

BAKAN KORUMALARI VALİ'Yİ TANIMAYINCA!
»  OSTİM'DE İKİNCİ PATLAMA
»  GENELKURMAY'DAN 'ARINÇ'A SUİKAST AÇIKLAMASI'
»  AKP'DEN, MÜJDAT GEZEN'E, 'APTAL' YANITI
»  OSTİM'DE CEHENNEM GİBİ GECE
»  FLAŞ..İRAN ASKERLERİ 2 TÜRK ÇOCUĞUNU ÖLDÜRDÜ
»  'SAYIN ÖCALAN' MECLİS'İ KARIŞTIRDI!
»  KILIÇDAROĞLU, HAŞİM KILIÇ İÇİN AĞIR KONUŞTU!
»  MECLİS'TE KÜRTÇE'YE CEZA YOK!
»  ÇİLLER'DEN İDDİALARA YANIT!
»  MOTORİN'E 7 KURUŞ ZAM!
»  ANKARA KARIŞTI, POLİS GÖSTERİCİLERE GAZ SIKTI
»  OSTİM'DEKİ PATLAMADA 4 KİŞİ ÖLDÜ, 28 KİŞİ YARALI
»  FLAŞ.. ANKARA OSTİM'DE PATLAMA
»  YÖK BAŞKANINA SANAL İSYAN!
»  ANKARA'DA TORBA YASA EYLEMİ!
»  'BEN PROF'UM, BAŞKA KAPIYA'
»  O KABİNEYE NAH GÜVENOYU VERİRİM
»  BAHÇELÎ'YE ÖLÜM TEHDİDİ!
»  ASKER'DEN MAYIN İTİRAFI!
»  ORTADOĞU'YU TRİBÜNDEN İZLEYECEK DEĞİLİZ
»  12 EYLÜL MAĞDURLARINA MÜJDELİ HABER
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.