Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,5687
EURO
43,6369
IMKB
9.168,000
ALTIN
4.018,460
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 18 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
KURTULMUŞ, ERBAKAN-ŞENER BULUŞMASI İÇİN NE DEDİ?
 KURTULMUŞ, ERBAKAN-ŞENER BULUŞMASI İÇİN NE DEDİ?
 
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, olağanüstü kongre için imza veren bazı delegelerin imzalarını çekmesiyle olağanüstü kongre yapacak hukuki zeminin ortadan kalktığını söyledi
 
15.8.2010 - 02:20

Erbakan-Şener görüşmesine değinen Kurtulmuş, "Görüşmeden fevkalade memnun oldum. Görüşmenin içeriği hakkında bilgi sahibi değilim, açıklama yapmam doğru olmaz. Zamanlaması konusunda çeşitli beyanlar yapıldı, ben bunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum." dedi.

SP Genel İdare Kurulunda, olağanüstü kongre toplanması talebinin, 33 delegenin imzasını çekmesi ile reddedilmesinin ardından dikkatler Genel Başkan Numan Kurtulmuş'a yöneldi. Bugün Ankara'dan İstanbul'a gelen Kurtulmuş, 11 Temmuz'da yapılan kongreden sonra parti içinde yaşananları ve dün parti genel kurulunun aldığı kararı değerlendirdi. Kurtulmuş, "Genel idare kurulumuzda arkadaşlarımızın hepsi görüşlerini söylediler. Toplanmış olan imzaların bir kısmı geri çekildiği için imzalar yeter sayının altına düşmüştür. Olağanüstü kongreyi yapacak hukuki zemin ortada kalmamıştır. Olağanüstü kongre talebi düşmüş oluyor bundan sonra Saadet partisi vaktinde kongresini yapacaktır." dedi.

"Bazı delegelerin imzalarının çekmesi sizi rahatlattı mı?" şeklindeki bir soruyu cevaplayan Kurtulmuş, "Biz zaten en başından beri yolumuza devam ediyoruz. Çalışmalarımıza devam ediyoruz. Gergin bir kongreden sonra yapılacak olan olağanüstü bir kongrenin partimize yarara sağlamayacağı kanaatindeydik. Bu kanaat il başkanları ve genel idare kurulu üyelerinin büyük çoğunluğu tarafından da tekrar bu kanaat ortaya konulmuştur. Yasanın iç tüzüğün bize vermiş olduğu yetkide genel idare kurulunun kararı çerçevesindedir." şeklinde konuştu.

"TASFİYE DEĞİL TAKVİYE KONGRESİ"

Yeni kararın Necmettin Erbakan taraftarlarının tavsiyesi anlamına gelip gelmediğinin sorulması üzerine Kurtulmuş, "Hayır, hiçbir şekilde değil, biz 11 Temmuz'da da bunu söyledik, bu bir tasfiye kongresi değil, takviye kongresidir. Onu yapmaya gayret ettik. Seçimden sonra yaptığım konuşmada da onu söyledim. Arkadaşlarımızın yeşil listede beyaz listede hiçbir mana ifade etmez. Biz hayatının bir gününü dahi bu harekete bu davaya vermiş olan herkesle yolumuza devam ederiz. Yeniden Büyük Türkiye hedefine, bizim partimizin siyasi tercihlerine gönül vermiş her arkadaşımız bizim kardeşimizdir beraberce yolumuza devam ederiz. 11 Temmuz'dan bu yana olan olaylar hepsinin üzerine bir sünger çekeriz. Onları geride bırakırız. Bundan sonra bizim ölçümüz birlik bütünlük ve ortak hedefler çerçevesinde gayretle çalışmaktır. Kim gayretle heyecanla azimle çalışıyorsa bizim başımızın tacıdır. Hiçbir şekilde ayrım gözetmeyiz. Tasfiye değil tam tersine bundan sonra herkes in daha büyük destek vereceği bir sürecin içerisine giriyoruz." ifadelerini kullandı.

"ERBAKAN İLE ŞENER'İN GÖRÜŞMESİ OLUMLU OLMUŞTUR"

Necmettin Erbakan ile Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener'in yaptığı görüşme hakkındaki görüşleri sorulan Kurtulmuş, görüşmeden fevkalade memnun olduğunu söyledi. Türkiye'de bütün siyasetçilerin fikir alış verişinde olmasını, diyalog içinde olmasını savunduğunu dile getiren Kurtulmuş, "Sayın Erbakan ve Sayın Şener birbirlerini uzun süredir tanıyan, birlikte çalışmış olan aynı Hükümet'te görev almış olan iki arkadaşlar. Hayat sadece siyasetten ibaret değil. Dostluklar, ahbaplıklar belki bundan çok daha önemli olmalıdır. Keşke bütün siyasiler birbirleriyle sürekli olarak görüşebilecekleri zeminleri açık tutsalar, bu çerçeve bu görüşmenin olumlu olduğunu faydalı olduğu kanaatini taşıyorum. Görüşmenin içeriğine ilişkin herhangi bir bilgim olmadığı için herhangi bir yorum yapmam da doğru değildir." şeklinde konuştu. Kurtulmuş, "Zamanlama konusunda çeşitli görüşler beyan edildi ancak ben bunu da kamuoyunun takdirine bırakıyorum." dedi.(14.08.2010)ZAMAN



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


DÜN İSTİFA EDEN MHP'LİLER GERİ DÖNDÜ!

FLAŞ.. YSK'DAN , 'EVET' YERİNE 'TERCİH' KARARI

EN ÇOK KÜRT NÜFUSU İSTANBUL'DA
»  ABD'DE, GİZEMLİ TÜRKİYE TOPLANTISI!
»  CHP'DE BÜYÜK KAVGA!
»  'EV SATLILIK TAKSİTLERİNİ ÖDEYEMİYORUM'
»  MEMUR'UN HEVESİ KURSAĞINDA KALDI!
»  ERBAKAN'A KEFİL OLDU, İŞÇİNİN 3 MİLYON'UNU ÖDEMEDİ!
»  GÜLEN'İN SAĞ KOLUNDAN TÜSİAD'A VERYANSIN
»  ''28 ŞUBAT BİN YIL SÜRECEK DİYENLER NEREDE''
»  ERDOĞAN'A AYRICALIK YAPILMIŞ
»  "O PANKARTI AÇANLAR AKP'Lİ"
»  ANKARA'DA 3,5 KİLO C-4 PATLATACAKLARDI
»  ABD'NIN KABUSU İNTERNET SİTESİ WİKİLEAKS YILMIYOR
»  PKK'NIN EYLEMSİZLİK KARARI TARTIŞILDI
»  ARINÇ'DAN KILIÇDAROĞLU'NA AĞIR SÖZLER
»  MHP'DE 'EVET'ÇİLER İSTİFA ETTİ
»  ÜMİT BOYNER'DEN ÇARPICI AÇIKLAMALAR
»  "BİZ HARAMİ DEĞİLİZ DİYECEKLERİNE!.."
»  ERDOĞAN'I ÇİLEDEN ÇIKARTAN FOTOĞRAF
»  O ŞİMDİ FENERLİ
»  PROPAGANDA DA SON NOKTA!
»  FLAŞ...PKK ATEŞKES İLAN ETTİ
»  BAŞBUĞ, DEVİR TESLİMDEN ÖNCE ESKİLER ARASINA GİRDİ!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.