Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,9229
EURO
44,1202
IMKB
9.499,000
ALTIN
4.143,100
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
'KÖPRÜDE ONARIM ZORUNLU, RİSK ALAMAYIZ'
 KÖPRÜDE ONARIM ZORUNLU, RİSK ALAMAYIZ
 
Karayolları 17. Bölge Müdürü Yakup Dost, İstanbullular için trafik çilesine dönüşen Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ndeki çalışmalarla ilgili olarak “Onarım zorunlu, risk alamazdık” dedi.
 
23.6.2009 - 06:40
Karayolları 17. Bölge Müdürü Yakup Dost, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki çalışma nedeniyle trafikte yaşanan yoğunluğu değerlendirdi.

Dost, köprüdeki çalışmaların 40 gün olarak planlandığını anımsatarak, ilk günlerde çoğu sürücülerin çalışmalardan haberdar olmamasından kaynaklanan bir yoğunluk yaşandığını savundu.

Bugün yaşanan yoğunluk nedeniyle karşı şeritten alınan bir şeridin 2'e çıkarıldığını belirten Dost, trafiğin durumuna göre benzer önlemler alacaklarını söyledi.

Dost, şöyle konuştu: “Köprüden geçerken kulelerin arasındaki çelik plak üzerinden geçiliyor. Bu plaklar köprünün uzamasını karşılıyor. Bunlar köprü yapıldığından beri ilk defa değiştiriliyor. Bu derzleri kaldırdığımız için orada yaklaşık 4 metre açıklığında boşluk oluşuyor. Gündüz kapat, gece tekrar aç; böyle bir şey mümkün değil. Biz zaten yaklaşık iki aydır köprünün altındaki çalışmalarımızı yürütüyorduk. Ancak şu anda köprünün üzerine çıkmamız gerekiyor. Bunun içinde trafiği kapatmak zorundayız."

Köprüdeki genleşme derzlerinin değiştirilmesinin büyük bir önem taşıdığını vurgulayan Dost, 'Olası bir depremde burası bozuluyor ve trafiğe geçit vermiyor. Bu sefer siz 2. çevre yolunu tamamen kaybediyorsunuz. Göğüslenecek bir risk değil. Olmazsa olmaz bir şey' diye konuştu.

Köprüdeki çalışmaların 31 Temmuz'da tamamlanmasının planlandığını anımsatan Dost, '24 saat, 3 vardiya çalışıyoruz. Çalışmaların planlanandan daha önce bitirilmesi söz konusu olabilir. Bunu mümkün olduğu kadar öne çekmeye çalışıyoruz' dedi.

Dost, çalışmalar için en uygun zaman seçildiğini belirterek, "Trafikte okulların kapanması ile beraber, servislerden dolayı düşüş oluyor. Tatilcilerinde gideceği hesaplanarak bu dönem seçildi. Zaten bu zaman trafiğin en rahat olduğunu dönem gibi gözüküyor" diye konuştu.

Vatandaşları toplu taşıma araçları kullanmaları konusunda uyaran Dost, "Alternatif güzergahlar konusunda daha önce bilgilendirme yaptık. Şu anda Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün alternatifi Boğaziçi Köprüsü ve arabalı vapur geçişleridir” dedi.

Ntvmsnbc


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İŞTE GALATASARAY'IN RAKİBİ

"BÜYÜKANIT, AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBETLE YARGILANMALI"

EMEKLİ GENERAL ÖZBEK: "DARBE PLANI BELGESİ YALANDIR"
»  İŞTE DEVLER LİGİ EŞLEŞMELERİ
»  MUHTAR'IN KÖYLÜLERE HAKARETİ, TIKLANMA REKORU KIRDI
»  BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN AB ATAĞI
»  CEM UZAN, SERVETİNİN PEŞİNDE
»  20 İMZA AYNI, SADECE SON VERDİĞİ İMZA FARKLI!
»  KRİZ, 50 İL'İ VURDU
»  "TANSİYONU DÜZELDİ, SAĞLIĞI İYİ"
»  İRAN'IN NİDA'SI SUSTURULDU
»  SİLAH KANUNUNA ERGENEKON AYARI
»  "SÖZLER SEÇİM YATIRIMI OLARAK MI KALDI"
»  BAKANI YUHLADILAR
»  KILIÇDAROĞLU LİSELİ KIZLA TÜRBANI TARTIŞTI
»  CERRAH ÇÖZMÜŞ,VALİ GÜLER AYDINLATMAYA ÇALIŞIYOR!
»  İZMİR'DE 2 YIL ARADAN SONRA GÖRKEMLİ MİTİNG
»  ÇİFTÇİ MİTİNGİNDEKİ PANKARTA BİLE DAYANAMADILAR
»  SELÇUK: BELGENİN ASLI BULUNMADAN NEFES TÜKETİLİYOR
»  FETULLAH GÜLEN'İN AMERİKA'DAKİ EVİ
»  O BELGEYLE, BİR TAŞLA İKİ KUŞ VURMAK İSTENDİ
»  TÜRK'E GÖRE,ÖCALAN VE PKK SİLAHLARI GÖMMEYE HAZIRMIŞ
»  RAYLARA OTURDU TREN ÜZERİNDEN GEÇTİ
»  YOLLAR YİNE KAN GÖLÜ, 18 ÖLÜ, 72 YARALI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.