Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,3912
EURO
47,0429
IMKB
10.366,000
ALTIN
4.347,240
 
Hava Durumu ANKARA
16 / 33 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"ONLARI EZİP GEÇECEĞİZ"
 ONLARI EZİP GEÇECEĞİZ
 
CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Van´da Genel Başkan Deniz Baykal´ın otobüsüne yumurta atılmasına değinerek, ``İster taş atsınlar ister yumurta, isterse Tayyip Erdoğan CHP konvoyunun önüne geçsin, onları yıkıp geçeceğiz' dedi.
 
11.4.2010 - 07:30

Kemal Kılıçdaroğlu, dün (Cuma) saat 18.30´da Milas Bodrum Havalimanı´na geldi. Kılıçdaroğlu´nu, CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Gürol Ergin, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Bafa Belediye Başkanı Zühra Dönmez, Güllük Belediye Başkanı Aytunç Kayrakcı, CHP İl Başkanı Süleyman Uslu, CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan ve partililer karşıladı. Araç konvoyuyla şehir merkezine gelen Kılıçdaroğlu Cumhuriyet Meydanı´nda araçtan inerek esnafla sohbet etti. Kılıçdaroğlu, Eğitim-Sen Milas Temsilciliği´nin eğitim, sağlık, sosyal güvenlik gibi kamu hizmetlerinin herkese parasız ve nitelikli sunulması için açtığı imza kampanyası standını ziyaret etti. Burada kampanya için imza atan Kılıçdaroğlu, Eğitim-Sen Milas Temsilcisi Mustafa Ali Demirci ile sohbet etti. Kılıçdaroğlu´nun standın önünden ayrılmasından kısa bir süre sonra ``Ben dersane öğretmeniyim' diyen bir kişi yanına yaklaştı. Sekiz yıldır atama için beklediğini, nişanlı olduğunu, fakat evlenemediğini söyleyen öğretmene Kılıçdaroğlu, ``Eğer okullarda öğretmen yoksa atamaları yapılmalı. Az kaldı inşallah iktidar olunca sizleri de evlendireceğiz' dedi.

Daha sonra CHP Milas İlçe Başkanlığı´na geçen Kılıçdaroğlu, burada partililere seslendi. CHP´nin oy potansiyelinin her geçen gün arttığını belirten Kılıçdaroğlu, bu artışı AKP´nin de gördüğünü söyledi. AKP´ın, Van´da ilk sınavını verdiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, ``Kendi adamlarıyla bize taş, yumurta atarak önümüzü kesebileceklerini sanıyorlar. İster taş atsınlar ister yumurta isterse Tayip Erdoğan CHP konvoyunun önüne geçsin, onları yıkıp geçeceğiz. Biz taştan, sopadan, yumurtadan korkan bir parti değiliz' dedi. Halkla beraber yürüyen, halkın çıkarlarını savunan ve sorunlarını çözmeye ant içmiş bir parti olduklarını belirten Kılaçdaroğlu, ``Onun için bu hareketler bizi yıldıramaz. Önce inkar ettiler, belgeleri ortaya koyunca özür dilemeyi bile akıl edemiyorlar, çünkü bunlar içinde pazarlıklı olanlardır. Bunların kendi kapılarının arkasında başka planları var. Toplumu bölmek, ayrıştırmak ve ondan sonra yönetime geçiyorlar' dedi.

BEYEFENDİLERE HAVUZLU VİLLA
AKP´nin taşeron bir iktidar olduğunu, birilerinin arzusuna göre Türkiye´yi bölmek üzere iktidara gelen bir parti olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu, bunu her zaman açıkça ifade ettiklerini söyledi. Kimseyi ayrıştırmayacaklarını, ötekileştirmeyeceklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, ``İster başı örtülü, ister çarşaflı, ister mantolu, ister pantolonlu kim olursa olsun biz onun sorunlarını çözmeye talibiz. Bu ülkede herkesin evine alın teriyle kazandığı ekmeği götürmesine çalışacağız. Onun için ötekileştirmeyeceğiz, onları makarna ve kömüre muhtaç etmeyeceğiz. Kadının banka hesabına parayı yatıracağız, kadın da onurlu bir birey gibi parasını çekip, çocuğunun rızkını sağlayacak. Onların inançlarına saygı göstereceğiz. Türkiye Cumhuriyeti´nde kim ben inançlarımı yerine getiremiyorum, birileri bana engel oluyor derse gelsinler CHP´ye. Onun önündeki engeli kaldırmak bizim boynumuzun borcudur. Çünkü biz inanç sömürüsüne de son vereceğiz' dedi.

Türkiye´deki gelir dağılımının dengesiz olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, ``Fakir fukaraya bir kilo makarna, beyefendilere havuzlu villa. Bu adalet midir? Bu adaleti biz kabul edecek miyiz? Tayyip bey ve yakınları 5 tane villa aldılar. İçini de açsınlar bakalım medyaya. Bunun içi nasılmış? Buraları kaça aldılar, bu binaların etrafları neden iki duvarla çevrili. Çin setti mi orası? Bunun hesabını sormayacağımızı sanıyorlarsa yanılıyorlar. Size Milas´tan söz veriyorum. CHP´yi iktidar yapın onların hepsinden hesap soracağız' dedi.

KORKTUKLARI İÇİN KAÇACAK DELİK ARIYORLAR
Anayasa değişikliği konusuna da değinen Kılıçdaroğlu, ``Hep diyorlardı ki CHP itiraz eder, muhalefet eder, CHP öneri getirmez. Sayın Genel Başkanımız Deniz Baykal çıktı kürsüye önerisini getirdi. Şimdi ses çıkmıyor. Beyefendi ABD´ye gidecek buradan müsaade alacak, ne söyleyeyim diyecek. Onun için bu iktidar taşeron iktidardır. Yine biz söylüyoruz CHP iktidarında ilk yapacağımız siyasi ahlak yasasını çıkarmaktır. Siyasi ahlak yasasını çıkaracağız ki, artık bu ülkede naylon faturacıdan maliye bakanı olmasın' dedi.

AKP´nin anayasa değişikliği yapmak istemesindeki asıl amacın kendi hakimlerini tayin etmek olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, ``Korktukları için şimdi kaçacak delik arıyorlar. Kendi hakimlerini tayin etmek için anayasa değişikliği yapıyorlar. Hakimlerini tayin ediyorlar ki onları yargılasın. Belki yırtarlar diye. Ama hiç meraklanmasınlar ne yaparlarsa yapsınlar, nereye kaçarlarsa kaçsınlar belki ABD kurtuluş yolu olabilir onlar için ama oradan da getireceğiz onları. Rüşvetin ağa babaları nereye kaçarlarsa kaçsınlar bulup geleceğiz ve hesabını soracağız' diye konuştu.

Emeklilere de seslenen Kılıçdaroğlu, Türkiye´de 9 milyon 200 bin emeklinin bulunduğunu, isterlerse bir partiyi iktidara getirebileceklerini söyledi. Emeklilerden birleşmelerini isteyen Kılıçdaroğlu, ``Kendi çıkarlarını savunana mı, yoksa kendini düşünene mi oy verecek? Emekliyi savunana mı yoksa kendi çocuğuna gemi alana mı oy verecek? Emekliler önümüzdeki seçimde şapkalarını önlerine koyup iyice düşünmelidirler' dedi.

Fethiye´de dershane ücreti yüzünden yaşanan intihar olayından bahseden Kılıçdaroğlu, bu tabloyu ülkenin kaldıramayacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmanın ardından CHP´ye katılan Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna´nın da içerisinde bulunduğu 10 kişiye parti rozetini taktıktan sonra ilçeden ayrıldı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


AHMET TÜRK'TEN 7 ŞEHİT YORUMU

FLAŞ..ÇUKURCA MAYIN FACİASI ASKERİ SAVCILIKTA

BAŞBUĞ'DAN YUNANİSTAN'A EGE'DE SİLAHLI UÇUS UYARISI
»  KIRIKKALE'DE KORKUNÇ ŞÜPHE
»  AYKUT KOCAMAN'IN TEKNİK DİREKTÖRLÜĞE DÖNME KARARI
»  ÖCALAN, BDP'Yİ UYARDI: "MHP'Yİ DESTEKLEYİN"
»  NURETTİN DEMİRTAŞ, KUZEY IRAK'A YERLEŞTİ!
»  "PARTİ KAPATMAYA MECLİS İZNİ YANLIŞ"
»  YALANDAN KORUNMAK İÇİN
»  İNGİLİZ ORDUSUNUN HEDEF TAHTASI CAMİ MAKETİ
»  KAYIP ÇOCUKLAR İÇİN UMUT OTOBÜSÜ
»  PARTİ KAPATMAYI ZORLAŞTIRAN MADDE'YE ONAY!
»  YARGI BAĞIMSIZLĞI İÇİN YÜRÜYECEKLER!
»  LEVENT KIRCA'DAN SANATÇILARA TEPKİ
»  "DOĞAL KARŞILAMAK GEREKİYOR"
»  YARSAV BAŞKANINDAN ÇOK SERT AÇIKLAMA
»  AĞRI VALİSİ'NDEN ŞOK AÇIKLAMA!
»  ÇİP'Lİ PASAPORTA BAŞVURU ONLİNE OLACAK
»  ANAYASA MAHKEMESİ'NE YENİ ÜYE
»  MECLİS'TE ANAYASA MARATONUNA DEVAM
»  TBMM BAŞKANI'NA ADIYAMAN'DA TEKEL PROTESTOSU
»  "BAYKAL'A YAPILANLARI TASVİP ETMEM MÜMKÜN DEĞİLDİR"
»  AKP'DEN YALÇINKAYA'YA JET YANIT
»  FLAŞ.. BAŞSAVCI'DAN ANAYASA PAKETİNE ELEŞTİRİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.