Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7900
EURO
43,5004
IMKB
9.700,000
ALTIN
4.054,710
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 16 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
'SAKIN HA DOSTUNU SATMA!!
 SAKIN HA DOSTUNU SATMA!!
 
CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, yarın Ankara' da yapılacak Önder Sav 'ın kızının düğününe katılmayacağını açıkladı.
 
4.7.2010 - 03:10

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın kızının yarın akşam yapılacak düğününe katılmayacağını söyledi. Ankara'daki arkadaşlarının kendi adına bu konuda gereğini yapacağını belirten Baykal, “Çiçek mi gönderecek siniz?” sorusuna, “Belki başka bir şeydir” karşılığını verdi. Deniz Baykal, seçimlerin 2011 Temmuz ayı yerine Haziran ayında yapılması gerektiğini de belirterek, “O kadar sıcağa sürüklenmeyelim” dedi.

Deniz Baykal, dün geldiği memleketi Antalya'da CHP Antalya Milletvekili Osman Kaptan ve İl Başkanı Özer Ülken'le kahvaltıda buluştu. Lara semtindeki Köy Değirmeni adlı restoranda açık büfe kahvaltı yapan Baykal, daha sonra Falez Parkı'nda gazetecilerle sohbet etti.

‘BENİM ÜZERİMDEN KIRGINLIK YAŞAMAYIN’

Partisinin Korkuteli İlçe teşkilatı tarafından düzenlenen yemekteki konuşmasında, “Sizi bu günlere getirenleri sakın ha satmayın, dostlarınızı satmayın” sözlerinin hatırlatılması üzerine Deniz Baykal, “Siyaset bir güven işidir. Siyasetçinin en büyük sermayesi güvenilirliği ve inanılırlığı. Bunu gözetmek lazım. Bunu için sabırlı ve istikrarlı olmak lazımdır” diye konuştu. Baykal, konuşmasının ardından ‘Parti içinde kendisini satan isimler olduğu anlaşıldığı’ yönünde değerlendirmeler yapıldığının ifade edilmesi üzerine şunları söyledi:

“Ben mevkim şurdaysa böyle, ayrılınca böyle düşünürüm yakışmaz. Yetki sahibi olduğunda ne düşünüyorsan, ayrıldığın da onu düşüneceksin. Bunu hem kendi deneyimim ışığında söylüyorum hem de bana bakarak değerlendirme yapmaya çalışan insanlara, bırakın bunları, öyle bir şey yok, diyorum. Benim üzerimden kırgınlık yaşamayın, aynı şekilde devam edin, diyorum. Beni siyasette en çok rahatsız eden, bir yerde başka türlü, orada olmayınca başka türlü düşünülmesidir.”

DÜĞÜNE GİTMİYOR

CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın kızı Burcu Sav'ın yarın yapılacak nikah törenine katılıp katılmayacağına ilişkin bir soruya ise Deniz Baykal, "O konuda gereğini yaptım. Arkadaşlarıma talimatı verdim. Ankara'da gerekeni yapacak arkadaşlarımız” diye yanıt verdi. “Çiçek mi gönderecek siniz?” sorusuna ise Baykal, “Belki başka bir şeydir” karşılığını verdi.

‘BİZİM BAŞKANIN GİDİŞİ YERİNDE’

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında yaşanan ‘siper’ fotoğrafları tartışmasına ise farklı bir yaklaşımda bulundu. Terörle mücadele döneminde, toplumun bu mücadelenin sahiplenildiğini görmek istediğini kaydeden Baykal, şunları söyledi:

“Siyasilerin destek vermek istediğini bilmek ister. Bu bir ihtiyaçtır. Bu ihtiyacı da iktidar ve muhalefet yansıtır. Önemli olan Türkiye'nin terörle mücadele iradesini güçlendirmektir. Yapılan iş bu görevi yerine getiriyorsa, doğrudur. Bunu günlük siyasi sürtüşmelerin içine almak doğru değildir. Kim yapıyorsa doğru yapmıyordur. Silahlı Kuvvetler'in morali yeterince bozuk zaten. Bunun anlaşılmış olduğunu umut ediyorum artık.”

Terörle mücadelenin sahip çıkılması gereken bir ulusal görev olduğunu kaydeden Deniz Baykal, “Bizim Genel Başkan da o doğrultuda gitti. Çok doğal, yerinde” dedi.

ERKEN SEÇİM BEKLEMİYOR

Deniz Baykal, bir soru üzerine de erken seçim beklemediğini söyledi. Gelecek yılın Haziran ayında seçimlerin yapılmasının doğal olacağını kaydeden Baykal, “Anayasal tarih 18 Temmuz 2011. Bugün 3 Temmuz, iki hafta bir yıl sonra artık seçim yapılmak zorunda. O kadar sıcağa sürüklenmeyelim, millet tatile gidecek diye düşününce en geç haziranda olur” diye konuştu.

Türkiye'nin 8- 9 ay sonra seçim sathına gireceğini belirten Baykal, “Milleti anlamsız bir şekilde referanduma götürüp bir kaç hafta sonra ‘hadi seçim’ demek doğru değildir. Bu kararı kim alırsa pişman olabilir” dedi. Seçim çalışmaları kapsamında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile aynı alanlarda bulunmanın kendisi için sorun olmayacağını vurgulayan Deniz Baykal, “Sayın Genel Başkan böyle bir tercih ederse, benim için mesele olmaz. Şunu yaparım, bunu yaparım diye bir tercihim olmaz. Ne gerekiyorsa, onu yaparım. Gerekeni de tayin etme noktasında ben değilim. Partinin yetkili organları tayin eder. O konu da bir çekince yok” diye konuştu.

Antalya'nın Korkuteli İlçesi'nde partililere seslenen CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, “Sizi bu günlere getirenleri sakın ha satmayın, dostlarınızı satmayın. Siyaset vefa, sevgi, dostluk, kardeşlik ve güven işidir” diye tavsiyede bulundu.

Yazır Köyü'nde CHP Korkuteli İlçe Teşkilatı’nın düzenlediği örgüt yemeğine katılan Baykal, çok sayıda partilinin yer aldığı yemekte konuştu, siyasi tavsiyelerde bulundu. “Biz hizmet için siyaset yapan insanlarız” diyen Baykal, şunları söyledi:

“Dostlarınızı satmayın. Sizi bugünlere getirenleri sakın ha, satmayın. Onları yok saymayın. Siyaset güven, vefa işidir. Dostluk, arkadaşlık, sevgi işidir. Sevgiyi ihmal etmeyeceksiniz, dostluğu ihmal etmeyeceksiniz. Birbirinize çelme takmayacaksınız. Siyasette ihanet olur, ama ölçüsünde kalmaya çalışacaksınız. Makul düzeylerde bu işin kalmasına özen göstereceksiniz. Esas olan ihanet değil, sevgidir. Esas olan dostluktur, esas olan vefadır, esas olan ilkelerinize yönelik kardeşliktir. Her tavsiyenin arkasında yeni yol arayışlarına girmeyeceksiniz. Satmayacaksın, sebat göstereceksiniz. Bunlar da uzun süredir siyaset yaptığınız bir abinizin tavsiyeleridir. Günü gelirse kullanırsınız, gelmezse cebinizde dursun.”

SEÇİMDE ANTALYA'DA ÇALIŞACAK

Önümüzdeki seçimler için çalışma bölgesinin Antalya olduğunu belirten Deniz Baykal, “Ben de buralarda sizlerle birlikte koşacağım, benim de çalışma alanım Antalya. Antalya'nın köyleri, dağları, ovasında, kentinde, ilçesinde, her yerinde bunu birlikte yapacağız. Sizlere partinize sahip çıkın, Türkiye'ye sahip çıkın demek için geldim” dedi.

‘AKP, MANEVİ OLARAK İFLAS ETMİŞTİR’

AKP'nin halkın değerlerini, ahlakını, maneviyatını temsil eden bir siyasi parti görünümü ile iktidara geldiğini belirten Baykal, “Haram yemeyecek, yetim hakkı yemeyecek, başkasının hakkını yemeyecek, mütevazi olacak, halkın değerlerine ve inançlarına saygı gösterecek diye gelen AKP, manevi olarak iflas etmiş bir partidir. ‘Paraya pula, haksız kazanca itibar etmem’ diye gelmesine rağmen devletin imkanlarını kendi yandaşları ve kendi refahları, çoluk çocuğunun zenginleşmesi için acımasızca kullanmıştır. ‘Mağdur’ diye gelmiştir, şimdi vatandaşa zulmeder bir noktaya ulaşmıştır” dedi.

‘CHP TÜRKİYE İÇİN MİLLİ SİGORTADIR’

Temmuz’un itibaren Anayasa Mahkemesi’nin bir karar alacağını ve bu karara göre belki 12 Eylül’de bir referandum yapılacağına da değinen Baykal, “Bu pakette 3 tane yanlış vardı. Biri reddedildi. Anayasa Mahkemesi, geriye kalan iki yanlışı ayıklarsa, referanduma hiç gerek yok, zaten diğerlerine biz destek vermiştik. Ama o yanlışların çıkarılmasını mecliste istediğimizde ‘hayır, onlar da olacak’ dediler ve o yanlışları diğerleriyle kamufle etmeye çalışıyorlar. CHP, Türkiye için bir büyük milli sigortadır. Türkiye'yi sıkıntıdan kurtaracak en temel kurumdur” dedi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


CUMHURBAŞKANI GÜL, TWİTTER'DEN YALANLADI!

EMEKLİ'YE PROMOSYONDA SON NOKTA!

AKP'Lİ ÇELİK'TEN MEVZİDEKİ FOTOĞRAFA AĞIR YORUM
»  CHP LİDERİ KÖYLÜLERE CEP TELEFONUNU VERDİ
»  SİPERDEKİ GANDİ'YE İLK TEPKİ!
»  'HUKUK KONUŞULURKEN HERKES SUSMALI'
»  "GECELERİ UYUYAMIYORUM"!
»  BERHAN ŞİMŞEK'TEN BOMBA İDDİA!
»  GENELKURMAY'IN WEB SİTESİNDEN SIFIR NOKTASI ZİYARETİ!
»  "KEŞKE ŞEHİT OLUP BUNLARI YAŞAMASAYDIM"
»  HABERAL'IN OĞLU, HAKKARİ'DE ASKER!
»  IRAK'IN BOND'U ANKARA'YA ELÇİ!
»  BU KEZ, SAV'IN ELİ HAVADA KALDI
»  YASEMİN ÇONGAR'DAN ŞOK AÇIKLAMALAR!
»  ABD BÜYÜK ELÇİSİNDEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
»  AÇILIMIN BAŞARISIZLIĞINI BAYKAL'A YÜKLEDİ
»  İMRALI'YA ÇOK ÖZEL BİR CİHAZ GELİYOR!
»  OPERASYONDAN DÖNEN GÜVENLİK GÜÇLERİNE SALDIRI
»  UÇAK PİSTİNDE HIZ DENEMESİ YAPTI UÇU AMA..
»  KILIÇDAROĞLU, GEDİK TEPE'DE ÇÖKMEDİ
»  BAYKAL: "BENDE GİTTİM AMA ÇÖMELMEDİM"
»  KANDİL VE HAKUK'A BOMBA YAĞDI
»  AK PARTİ'DEKİ İSTİFALARI ÖNCEDEN BİLEN YAZAR!
»  'BİZDE Mİ HUKUKSUZLUK YAPALIM?'
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.