Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,3912
EURO
47,0429
IMKB
10.366,000
ALTIN
4.350,440
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 34 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"SAVCILARI DENİZ FENERİ İÇİN NEDEN ÇAĞIRMIYORSUN?"
 SAVCILARI DENİZ FENERİ İÇİN NEDEN ÇAĞIRMIYORSUN?
 
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'la ilgili iddialar konusunda, "Başbakan savcıları göreve çağırdı, 'Adana'daki olayı inceleyin'. Adana'daki savcıları göreve çağırıyorsun, Deniz Feneri sanıkları için bir yıldır iddianame bile hazırlanmadı, onları niye göreve çağırmıyorsun" diye konuştu.
 
21.3.2010 - 00:15

Partisinin Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen Sinop İl Kongresi'ne katılan Baykal, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Aytaç Durak olayı:
Yolsuzluklarla mücadele konusunda da kararlı bir politika izlenemediğini iddia eden Baykal, şunları kaydetti:

"Adana'da bir olay çıktı, Başbakan savcıları göreve çağırdı. "Adana'daki olayı inceleyin"... Adana'daki savcıları göreve çağırıyorsun, Deniz Feneri sanıkları için bir yıldır iddianame bile hazırlanmadı. Onları niye göreve çağırmıyorsun? Bakın, 'Adana da soruşturulsun Deniz Feneri de, sen de,ben de soruşturulalım' dedim. Ama Başbakan dokunulmazlık zırhının arkasına saklanmayı tercih ediyor. Tek taraflı adalet olur mu?"

"Deniz Feneri niye soruşturulmuyor, bir türlü gereken yapılmıyor?" diye soran Baykal, "Bizim yargılamamız gerektiği halde yargılamadığımız, bürokratik engellerle Alman adaletinin elinden alınıyor. Bunların imtiyazı, özelliği ne? Niçin üzerine gidilemiyor? Nedir bunların özelliği? Kim niçin himaye ediliyor. Niçin 'gereğini yap' diyemiyorsun? Nedir bunların ağırlığı? Değerli arkadaşlarım adalet bir bütündür. 'Ben rakibimle ilgili yolsuzluğun üzerine giderim, kendimle ilgilileri engellerim'... Böyle olur mu? CHP gibi olacaksınız, tutarlı olacaksın. Dokunulmazlık kaldırılsın, bütün milletvekilleri için kaldırılsın, kaldıramıyorsan ikimiz için kaldıralım, Tayyip Erdoğan senin de, Deniz Baykal'ın da kaldıralım" dedi.

Siyaset-ordu tartışması:
Siyasetin orduya da sokulmaması gerektiğini belirten Baykal, "Siyaset ayrı, kışla ayrı. Kışla 72 milyonun içinden geçtiği bir sistem. Vatandaş kimliği ile gelecek, milli bir duygu içinde gelecek, Türk milletinin bir parçası olarak gelecek, orada görev yapacağız, disiplin, tutarlılık olacak" diye konuştu.

Ordunun siyasetin içine çekilmesi hainde bundan en büyük zararı Türkiye'nin göreceğini ifade eden Baykal, şöyle devam etti:

"Şimdi yavaş yavaş TSK siyasi tartışmanın içine sokuluyor. Kaç yıldır dava sürüyor, Haziranda üç yıl olacak. Bu üç yıl içinde hüküm ortaya çıktı mı? Sadece iddia var. Bir iddia varsa kanıtlayacaksın. Mahkemeden de hüküm alacaksın. Bu yapılmadı, yüzlerce insan mağdur edildi, bazı insanlar şeref intiharları etti. Bu yakışıyor mu Türkiye'ye? Ortada hala bir şey yok. Bu böyle gidemez. Ordu, kışla siyasetin dışında olacak. Siyaseti kışlaya sokmayacaksın. 'Siyaseti kışlaya sokacağım' dediğin anda en büyük yanlışı yaparsın."

Mahkemelere de siyasetin bulaştırılmaya çalışıldığını savunan Baykal, "(Habur'da yaşanan olaylar, hukukun, adaletin gereği olarak yaşandı) demek mümkün müdür?" ifadelerini kullandı.

HSYK:
Yaşananları daha kalıcı, daha genel uygulama haline dönüştürme çabası bulunduğunu ileri süren Baykal, Anayasa değişikliği ile HSYK'nın siyasetin denetlediği kurul haline getirilmeye çalışıldığını savundu.

"Mahkeme siyasetin yönlendirdiği mahkeme haline gelecek. Siyaset adalete ne yapacağını dikte edecek. Bizim hukuk üstünlüğümüzün özü hükümetin hukukla denetlenmesidir. Siyaset yanlış yaptığında ona birisinin dur demesi lazım" diyen Baykal, böyle bir anlayışın doğru olmadığını belirtti. Mahkemelerin vatandaşın güvencesi olduğunu vurgulayan Baykal, "Böyle bir sıkıntılı tablonun içinde milletimiz ilk fırsatta 'Artık yeter, senin yaptığın işler Türkiye'nin başına sıkıntı açacak' diyecek ve ilk seçimde milletimiz iktidara hak ettiği cevabı verecek" diye konuştu.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BAŞBUĞ, RUHAT MENGİ'YE KONUŞTU

ERDOĞAN'I SEVEN BİR TEK KİBARİYE KALDI

DANİMARKA VİZEYİ KALDIRDI
»  MHP'DEN SANATÇILARA TEPKİ
»  TAŞ ATAN ÇOCUKLAR ALT KOSMİYONDA
»  MHP'Lİ VEKİL'DEN İLGİNÇ DARBE ÇIKIŞI!
»  GÖKÇEK, OTOBÜS ŞOFÖRLERİNDEN ANAYASA DESTEĞİ İSTEDİ
»  BU DA KÜRT AÇILIMI!
»  HAVA KUVVETLERİ'NDEN FLAŞ AÇIKLAMA
»  "SİZ OLMAZSANIZ SÜREÇ EKSİK KALIR"
»  NEVRUZ, PKK GÖSTERİSİNE DÖNÜŞTÜ!
»  FLAŞ.. ÖMÜR BOYU EHLİYET DÖNEMİ SONA ERİYOR!
»  GENEL KURMAY KÖSTEBEĞİ ELE GEÇİRİLDİ
»  İŞTE FADİME ŞAHİN 2010!
»  ANAYASA TURU PAZARTESİ
»  CHP'Lİ İNCE'DEN HÜSEYİN ÇELİK'E NODRİ MEYDAN
»  ERDOĞAN'A ÇAMURLU PROTESTO
»  AKP GÜNDEMİ DEĞİŞTİRMEK İÇİN ANAYASA PAKETİNİ GETİRDİ
»  "KAFES" İDDİANAMESİNE BİR HAKİMDEN İTİRAZ VAR!
»   "KENDİ DOKUNULMAZLIK ZIRHINI KALDIRSANA"
»  POLİS, POLİS'E BİBER GAZI SIKTI!
»  CUMHURBAŞKANI GÜL'E 'CHATCAM HAUSE' ÖDÜLÜ
»  DANIŞTAY BAŞKANI DEĞİŞİKLİK PAKETENİ NASIL YORUMLADI?
»  TUNCELİ'DE PKK'YA NEVRUZ OPERASYONU
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.