Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,5687
EURO
43,6369
IMKB
9.168,000
ALTIN
4.018,460
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 19 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"TEK TİP ASKERLİĞİN GEREĞİ DERHAL YAPILMALI"
 TEK TİP ASKERLİĞİN GEREĞİ DERHAL YAPILMALI
 
Askerlik süresinin kısaltılması ve tek tip askerliğe geçişin biran önce hayatı geçmesi gerektiğini söyleyen Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin, "Beklenti oluştu. Gereğinin derhal yapılması lazım" dedi.
 
22.9.2010 - 07:05

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin, son dönemde gündeme gelen askerliğin tek tip hale getirilmesi yönündeki açıklamaların, uzun dönem askerlik yapan Mehmetçik'te beklenti ve heyecan oluşturduğunu söyledi. Askerliğin kısaltılması ve tek tip haline getirilmesi konusunun çok önemli olduğunu vurgulayan Şahin, "Ya bunu hiç konuşmayacaksınız, ya da konuştuğunuzda gereğini derhal yapacaksınız." dedi.

Esenler Belediyesi'nin çöpten geri dönüşümle elde ettiği 300 bin defterin dağıtımı törenine katılan Meclis Başkanı Şahin, okulu gezerek öğrencilerle sohbet etti. Şahin okulda yaptığı incelemenin ardından çıkışta basın mensuplarının sorularını cevapladı. Gazetecilerin, 'Tek tip askerlik' konusundaki sorusu üzerine Şahin, henüz Meclis Başkanlığı'na bu yönde bir teklif gelmediğini ancak çalışmaları anlayış ve saygıyla karşıladığını belirtti. Kamuoyunda yer alan tartışmaların şu anda silah altında bulunan özellikle uzun dönem askerlerde büyük bir beklenti ve heyecan oluşturduğunu aktaran Şahin, çalışmaların biran önce nihayete kavuşturulması gerektiğini belirtti. Şahin şöyle konuştu: "Bu konu, tıpkı bu cezaevlerindeki hükümlülerle ilgili af gibi askerliğin kısaltılması da çok önemli bir cümledir. Ya bunu hiç konuşmayacaksınız. Ya da konuştuğunuz da gereğini derhal yapacaksınız." şeklinde konuştu. 

OKULLARI BOYKOT ÇAĞRISI NEREYE VARACAĞI DÜŞÜNÜLMEDEN YAPILDI

Okulların bir hafta boyunca boykot edilmesi çağrısı sorulan şahin, boykot kararının sonunun nereye varacağı düşünülmeden alındığını bildirdi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın dün yaptığı açıklamada, boykot çağrısına bölge halkı dahil katılımın çok düşük olduğunu duyurduğunu aktaran Şahin sözlerini şöyle sürdürdü: "Keşke hiç böyle bir boykot çağrısı olmasaydı. Kamuoyunda da destek bulmadı. Hatta o bölgede de destek bulmadı. Bana göre düşünülmeden, sonunun nereye varacağı hesaba alınmadan yapılmış bir çağrıydı. Ben de zaten mevcut çağrıda bulunan siyasi parti yetkililerine 'bunu bir daha değerlendirin, vazgeçerseniz iyi olur' çağrısında bulunmuştum. İnşallah buna benzer, toplumun, beklentileri ve değerleriyle çelişen bir takı çağrılar da bulunmazlar." diye konuştu.

Basın mensuplarının 'Başkanlık sistemi' ile ilgili soruları üzerine ise Şahin, bu yönde yada başka bir Anayasa değişikliği talebinin henüz Meclis Başkanlığı'na sunulmadığını, kendisinin henüz teklifleşmemiş bir konuyla ilgili açıklama yapmasının doğru olmayacağını belirtti. Şahin, "Ancak Anayasa değişiklikleri daha 82 anayasasının yürürlüğe girdiği andan buyana gündemde olmuş, tartışılmıştır. Nitekim çok yakın bir zamanda 26 maddelik bir Anayasa değişikliği teklifi, referandumla halkoyuna sunuldu ve kabul edildi. Ama tümden değişmesi konusunda yoğun bir istek var. İnşallah parlamentoda grubu bulanan siyasi partilerimizden oluşacak, geçmişte olduğu gibi, bir uzlaşma komisyonu kurulur, hukukçulardan oluşan ve ciddi bir Anayasa değişikliği teklifini hazırlayarak bir birliktelik halinde tüm partilerin katılımı ile bir teklif meclis gündemine gelir diye tahmin ediyorum. Ama bunun ancak yeni yasama döneminde yani 24. Dönemde gündeme geleceğini düşünüyorum." dedi21 eylül 2010



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BAŞBAKAN'IN SIR TATİLİ!

TUĞAMİRAL ERTÜRK: "TSK İÇİNDE İMAMLAR VAR"

GÖKÇEK'TEN, TANSEL ÇÖLAŞAN'A DAVA!
»  REUTERS'TEN TEHLİKELİ TÜRKİYE RAPORU
»  YARIMAĞAN,NİHAYET İSTİFA EDEBİLDİ!
»  REFERANDUM SONUÇLARI, NASIL OKUNMALI?
»  CUMHURBAŞKANI GÜL, BAŞKANLIĞA MESAFELİ!
»  ATATÜRK'TEN DAHA ŞANSLI ÇÜNKÜ...!
»  GOOGLE'DA BÜYÜK SKANDAL!
»  ADANA'DA SUÇLANAN AVUKATTAN, SUÇ DUYURUSU
»  CEMAATİ SORUŞTURAN SAVCIYA DAVA!
»  ABD'YE ÇOK GİZLİ SEYAHAT!
»  PKK, 'SÖZDE' EYLEMSİZLİK SÜRESİNİ UZATTI
»  BDP'NİN EĞİTİM BOYKOTUNDA GÜN SONU TABLOSU!
»  ADİ GÜR'DEN BAŞBAKAN'A AYETLİ CEVAP!
»  DİYARBAKIR'DA 'ANDIMIZ KALDIRILSIN' EYLEMİ!
»  DANIŞİTAY'DAN AYDIN DOĞAN'A KIYAK
»  TUNCAY ÖZKAN: AZ KALDI, DAYANIN"
»  GÜL'DEN TWİTTER İTİRAFI!
»  KADIN AJANLAR SAHAYA İNİYOR!
»  ÖSYM YERİNE DSSM GELİYOR!
»  TÜRKİYE ÜÇ'E ŞİMDİ BÖLÜNMEDİ Kİ!
»  SPORCU YETİŞECEKTİ PATLICAN YETİŞTİ
»  AHMEDİNEJAD CARLA'YA SAHİP ÇIKTI!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.