Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,5687
EURO
43,6369
IMKB
9.168,000
ALTIN
4.018,460
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 18 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TEZKERE, GENSORU VE SEÇİM HAFTASI
 TEZKERE, GENSORU VE SEÇİM HAFTASI
 
Meclis Genel Kurulu’nda, Salı ve Cuma günleri yapılacak iki oylamanın ardından yerel seçim tarihi netleşecek. AKP ve MHP milletvekillerinin imzasıyla verilen yerel seçimin 27 Ekim 2013’te yapılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifinin Genel Kurul’da ilk oylaması Salı, ikinci oylaması ise Cuma günü yapılacak. -Meclis haftaya yerel seçimin 27 Ekim 2013’te yapılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifiyle başlayacak, Irak’ın Kuzey bölgesine asker gönderme tezkeresi, CHP'nin Davutoğlu hakkında verdiği gensoru önergesi ile devam edece
 
7.10.2012 - 09:23

-Meclis Genel Kurulu’nda, Salı ve Cuma günleri yapılacak iki oylamanın ardından yerel seçim tarihi netleşecek. AKP ve MHP milletvekillerinin imzasıyla verilen yerel seçimin 27 Ekim 2013’te yapılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifinin Genel Kurul’da ilk oylaması Salı, ikinci oylaması ise Cuma günü yapılacak. 

-YEREL SEÇİM TARİHİ NETLEŞECEK- 

Anayasa değişiklik teklifleri, Genel Kurulda iki defa görüşülüyor. Yerel seçimin 27 Ekim 2013’te yapılmasına ilişkin AKP ve MHP milletvekilleri tarafından verilen anayasa değişikliği teklifinin ilk tur görüşmesi 9 Ekim Salı günü yapılacak. İkinci görüşmeye, birinci görüşmenin bitiminden kırksekiz saat geçmeden başlanamıyor. İkinci görüşmede yalnızca maddeler üzerinde verilmiş değişiklik önergeleri görüşülürken birinci görüşmede üzerinde değişiklik teklifi bulunmayan bir madde hakkında ikinci görüşmede önerge verilemiyor. Yerel seçim teklifinin ikinci görüşmesi Genel Kurul’da 12 Ekim Cuma günü yapılacak. 
Anayasanın değiştirilmesi hakkındaki teklifler Genel Kurul’da iki defa görüşülüyor. Değişiklik teklifinin kabulü TBMM üye tamsayısının en az beşte üç (330) çoğunluğunun gizli oyuyla mümkün. Cumhurbaşkanı anayasa değişikliklerine ilişkin kanunları bir daha görüşülmek üzere TBMM’ye geri gönderebiliyor. TBMM, geri gönderilen kanunu, 367 ile aynen kabul ederse Cumhurbaşkanı bu kanunu halkoyuna sunabiliyor. 

-367’NİN ALTI REFERANDUM DEMEK- 

Ancak 330 ile 367’den az oyla kabul edilen anayasa değişikliği hakkındaki kanun, Cumhurbaşkanı tarafından Meclis’e iade edilmediği takdirde halkoyuna sunulmak üzere Resmi Gazete’de yayımlanıyor. 
AKP ve MHP’nin Meclis’teki sandalye sayısı anayasa değişikliği teklifinin kabul edilmesi için yeterli. 

-TEZKERE PERŞEMBE GÜNÜ GÖRÜŞÜLECEK- 

TSK unsurlarının Irak'ın, PKK teröristlerinin yuvalandıkları kuzey bölgesiyle mücavir alanlara gönderilmesine ilişkin, TBMM tarafından verilen izin süresinin, 17 Ekim 2012 tarihinden itibaren 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin tezkere Genel Kurul’da Perşembe günü görüşülecek. 
Genel Kurul’da Çarşamba günü ise Toplu İş İlişkileri Kanunu Tasarısının görüşmelerine devam edilecek. 

-MUHALEFET DAVUTOĞLU’NU TERLETECEK- 

CHP’nin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu hakkında Türkiye’yi komşularıyla sorunlu, savaş tehlikesiyle karşı karşıya getirdiği, tehlikeli ve maceracı bir dış politika yürüttüğü, “hayallere dayalı” bir dış politika izlediği iddiasıyla verdiği gensoru önergesi Cuma günü görüşülecek. 

-KOMİSYONLAR- 

Meclis Eğitim Komisyonu’nda 10 Ekim Çarşamba günü Yüksek Öğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşülecek. Tasarıyla, Diyarbakır'da "Selahattin Eyyubi Üniversitesi" adıyla bir vakıf üniversitesinin kurulması öngörülüyor. 
Sağlık Çalışanlarına Şiddeti Araştırma Komisyonu’nda, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun'un sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin nedenleri, şiddet istatistikleri ve şiddete karşı alınan önlemler hakkında sunum yapacak. Ayrıca, Türk Tabipleri Birliğinin sağlık çalışanlarına yönelik şiddet ve alınması gereken önlemler hakkındaki sunumu bulunuyor. 
(ANKA) 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


SINIRA ASKERİ SEVKİYAT!

'SALDIRI NEREDEN GELİRSE GELSİN...'

ERDOĞAN'IN 9 YILLIK HAYALİ!
»  İZMİR'DE EĞİTİM UÇAĞI DÜŞTÜ
»  POLİSE DİRENEN VURULACAK!
»  BAŞKENTTE EL BOMBASI ALARMI!
»   4+4+4 ŞEKİL BAKIMINDAN UYGUN
»  SURİYE'DEN BİR TOP MERMİSİ DAHA!
»  "DİRENİYORSA YIKAR GEÇERİZ"
»  "ASLA SAVAŞ MERAKLISI DEĞİLİZ AMA..."
»  BAŞBAKAN KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ BAŞLATTI
»  KIRŞEHİR'DE DEPDEM!
»  SURİYE'DEN 10 KİLOMETRE KARARI
»  18 YAŞ'A MECLİS MÜJDESİ
»  ARAP DÜNYASI KRİZE TEPKİSİZ KALDI
»  FEHMİ KORU'DAN İLGİNÇ İDDİA!
»  GENELKURMAY'DAN FLAŞ AÇIKLAMA
»  "SAVAŞ ÇIKARMAK GİBİ BİR NİYETİMİZ YOK"
»  TURGUT ÖZAL YENİDEN DEFNEDİLİYOR!
»  EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDE İNTİHAR!
»  ANTALYA'DA POLİSE SALDIRI,3 ŞEHİT
»  'BİZ SADECE VE SADECE BARIŞ İSTİYORUZ'
»  DARBE KOMİSYONU HİLMİ ÖZKÖK'Ü DİNLEDİ
»  ÖZKAN VE BALBAY, YİNE AYNI KOĞUŞTA!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.