Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,9210
EURO
44,1257
IMKB
9.416,000
ALTIN
4.126,440
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"YANLIŞ ANLAŞILDIM, ADAYLIĞIM SÜRÜYOR"
 YANLIŞ ANLAŞILDIM, ADAYLIĞIM SÜRÜYOR
 
GAZİANTEP'te CHP tarafından haftalar önce Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterilen ancak "Resmi başvurumu yapmadım, şu an yapmayı düşünmüyorum" dediği için adaylıktan çekildiği yorumlanan eski bakanlardan Mustafa Yılmaz, "Yanlış anlaşıldım ne adaylıktan çekildim, ne de çark ettim" dedi.
 
29.12.2008 - 17:34
CHP Gaziantep İl Başkanlığı'nda basın toplantısı yapan Mustafa Yılmaz, yerel bir gazetede çalışan bir gazeteciye önceki gün, "Adaylık için resmi başvurumu bugün de yapmadım. Şu an yapmayı düşünmüyorum" dediğini, ancak bu sözlerinin hiç aday olmayacağı yönünde yorumlanmasının yanlış olduğunu söyledi. Son günlerde ciddi sağlık sorunları yaşadığını kaydeden Yılmaz, "Son günlerde rahatsızlığım biraz arttı. Evden hiçbir yere çıkmadım. Telefonlarım bile kapalıydı. Böyle bir olayımız oldu. Ben sadece bir gazeteci arkadaşımıza, `Resmi başvuru bugün de yapmadım. Şu an yapmayı düşünmüyorum' cümlesini kullandım. Ama bu hiç yapmayacağım anlamına gelmez. Zaten aday olarak belirlenmişim. Benim bazı ufak tefek sorunlarım olabilir. Bunlar beni tecrübeli bir siyasetçi olarak `Ben de yokum' diyecek noktasına getiremez. Benim ağzım var, gözüm var. Böyle bir karar verirsem basınımızı çağırırım söylerim. `Arkadaşlar benimki buraya kadar' diyecek kadar cesaretim var. Bazı ufak tefek konuşmalarımızdan arkadaşlar bir şeyler çıkarmış olabilir. Hiçbir gazeteciye `Adaylıktan çekildim' demedim" dedi.

Genel merkezin aday olarak kendisini belirlediğini, ancak halen karar defterinde geçmediğine dikkat çeken Yılmaz, "Genel merkezin adaylığının tam netleşmesi seçim kuruluna vermesiyle kesinleşir. Bu da Şubat'ın 15'ine kadar sürer. O tarihe kadar hiçkimse kanunen kesin aday değildir. AKP'de de durum aynı. Seçim kuruluna isimler verilene kadar kimse kesin aday değildir. Ne zaman seçim kuruluna isimler teslim edilir, o zaman kesin aday olunur. Bazı arkadaşlar benden yana dil alışkanlıklarından dolayı `Acaba çekilmiş mi, geri mi dönmüş?' demiş. 20 yıldır bunlar basınla aramızda yaşanmıştır" diye konuştu.

ÇEKİLECEK KADAR CESURUM

Adaylıktan ne çekildiğini, ne de çark ettiğini ifade eden Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben aynı yerde duruyorum. Adaylıktan çekilme durumum milyarda bir olsa, şartlar koşullar milyarda bir beni oraya getirdi diyelim, `Haydi Allahaısmarladık' diyecek kadar da cesurum. Bu konuda kimse de bana bir şey diyemez. Ama şimdi dünkünden daha iyiyim. Kolum biraz daha iyi oldu. O gece yatamamıştım, 8 saat uyumadım. Ben genel merkezin adayıyım diye müracaatını ettiğim anda resmen kağıt üzerinde aday oluyorum. Seçim kuruluna verdiğim anda da resmi adayım. 10 aydan beri söylüyorum. 'Benden çok oy alacak bir arkadaş bulsaydım veya bugün biri deseydi ki 'Senden daha çok oy alırım' diye yerimden fedakarlık ederdim. Ama böyle bir aday da yoksa sağ kolum kökünden kesik olsa da benden başka aday çıkmazsa ben adayım. Ancak süre koyduk son 3 aya girildi halen aday çıkmadı. Herkesin her an sorunları vardır. Bizim de partimize kızdığımız günler olmuştur. Ama bunlar bizim gibi deneyimli insanları 5 dakikada istifa noktasına götüremez. Biz çünkü acemi, çaylak bir adam değiliz. Ben 'Mehmet ağaya kızdım, adaylıktan çekildim' diye bir şey olmaz. Sorunlarımız tabi ki olmuştur. Her zaman olacaktır. Özür dilerim. Gazeteci arkadaşlarım sizden ricam, 'Mustafa Yılmaz gitti-geldi, çark etti' olmasın. Bunlar beni üzüyor. Dünden daha iyi noktadayım. Ben gitmedim, buradayım."


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


SADDAM'I ÇUKURA ABD ASKERLERİ SOKMUŞ!

BÜTÇE, MAHKEMELİK OLUYOR

BAKAN GÜNAY'DAN MAAŞ TEPKİSİ
»  FENERBAHÇE'DEN TRANSFER AÇIKLAMASI
»  ALBAY ÖZ, ARTIK SANIK
»  MHP'DE ADAYLIK BEDAVA
»  TOPTAN, GAZZE İÇİN BM'Yİ GÖREVE ÇAĞIRDI
»  DİŞ HEKİMLERİNE KÖTÜ HABER
»  TOPBAŞ"I DURDURACAK 3 İSİM
»  KREDİ KARTILANA NAKİT AVANS!
»  FENER'DE ŞAŞIRTAN İDDİA
»  "TÜRK ORDUSUNA ERMENİ BİR GENERAL LAZIM"
»  ERDOĞAN YARIN 'GÖKÇEK' DİYECEK
»  DEVLETİN ZİRVESİ KÜRTÇE SESLENECEK
»  "KENDİLERİNİ VAN GÖLÜ'NE ATAN 50 KADINDAN ÖZÜR DİLEYİN"
»  EGE DENİZİ'NDE 5,2 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM
»  "ÜZMEZ, DAVASI TAKİP EDİLİYOR"
»  HAVA İSTİHBARATIMIZ İSRAİL'LİLERE EMANET
»  YSK,ULUSAL YAYIN YAPAN TV VE RADYOLARI BELİRLEDİ
»  BAZI İLLERDE KAR NEDENİYLE OKULLAR TATİL EDİLDİ
»  RAYLARIN ÜZERİNDE BİSİKLETLE GEZMEYE 420 YTL CEZA
»  TÜRKİYE ŞEHİTLERİNE YÜRÜYOR
»  BAYKAL: BU SANDIK, BELKİ HÜKÜMETİ DE YENİLEYECEK
»  TUNCAY ÖZKAN, YENİ PARTİYE BAŞKAN SEÇİLDİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.