TÜRK askerinin başına çuval geçirilmesinin karşılığının hâlâ verilmediğini hatırlatan BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, bu hakarete sessiz kalan iktidardan hesap sormanın boyunlarının borcu olduğunu söyledi.
Çuvalın intikamı duruyor
Türk askerinin başına çuval geçirilmesinin karşılığının hala verilmediğini hatırlatan Yazıcıoğlu, bu konuda iktidardan hesap sormanın boyunlarının borcu olduğunu söyledi
BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Filistin’de kadınların, çocukların başlarına düşen bombalarla inlediklerini, bir milletin yok edildiğini, dünyanın gözü önünde devlet terörü, devlet cinayeti işlendiğini söyledi. Süleymaniye’de Türk askerinin başına çuval geçirildiği ve hala karşılığının verilmediğini belirten Yazıcıoğlu, “4 Temmuz günü, Türkiye ve ABD arasında stratejik vizyon belgesi imzalanıyor. Neyin vizyonu, vizyon nedir, ne vizyonu?” diye sordu. BBP lideri şöyle devam etti: “İsrail askerinin Filistinlilerce kaçırılması dolayısıyla ABD Başkanı aradığı zaman, benim başbakanım da sayın Bush’a deseydi ki, ‘Maalesef bugün Türkiye’de pazar, resmi tatildeyiz’ Büyük devletler tavırlarıyla belli ederler. Ben de buradan diyorum ki, büyük milletlerde unutmazlar. Yeri ve zamanı geldiğinde hesabını sorarlar. O çuvalı başımıza geçirttiren iktidardan ve o çuvalı başımıza geçirenlerden hesap sormak bizim boynumuzun borcudur”
AKP küresel oyuncak
Hükümetin sağlık uygulamalarını da eleştiren Yazıcıoğlu, “Sağlık alanındaki yeni kararlar ve uygulamalar dolayısıyla, şimdi bakkala ya da lokantaya gider gibi doktora gideceksiniz. Önünüze liste konulacak, ‘listeden hangi tedavilerin yapılacak, hangi tahlillerden istersiniz, hangilerinden istemezsiniz’ denilecek. Çünkü artık sağlıkta vatandaşın önce parasına sonra yarasına bakılacak, parası görülmeden yarasına bakılmayacak” dedi. BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Cumhuriyetçilik deyip Cumhuriyete, Atatürkçülük deyip Atatürk’e, milliyetçilik deyip millete, İslamcılık deyip İslam’a ihanet eden ve milletin verdiği gücü küresel güçlerin oyuncağı haline getirmiş olanlar gibi iktidarda olmaktansa sürüm sürüm sürünmeyi göze alıyorum.”