Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7612
EURO
43,6459
IMKB
9.391,000
ALTIN
4.143,630
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"İSTANBUL'A 50 YILDA 13 MİLYON KİŞİ GÖÇ ETTİ"
 İSTANBUL A 50 YILDA 13 MİLYON KİŞİ GÖÇ ETTİ
 
İstanbul Büyükşehir Belediye Bakanı Kadir Topbaş, İstanbul’a son 50 yılda 13 milyon civarında kişinin göç ettiğini söyledi. Kentin özellikle ekonomik nedenlerle doğu illerinden sürekli göç aldığını ifade eden Topbaş, 10 kentte hayata geçirilen organik tarım projesi ile yaklaşık 600 ailenin kentlerine geri döndüğünü kaydetti.
 
19.3.2007 - 17:43

Topbaş, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütünün (FAO) işbirliğinde düzenlenen “Organik Tarımda Yeni Ufuklara Doğru” konulu toplantıda yaptığı konuşmada, organik tarımın tüm Türkiye’de gelişmesi gerektiğini belirtti. Bu konuya ilişkin talepler bulunduğunu ve bunun ihracat arayışının geliştirilmesi ile daha da büyüyebileceğini ifade eden Topbaş, dünya organik tarım pazarının 38 milyar dolar seviyesine yükseldiğini ancak Türkiye’nin bu pazardan aldığı payın çok zayıf olduğunu vurguladı.
İstanbul Halk Ekmek'in (İHE) günde ortalama 1 milyon 600 bin adetlik üretim gerçekleştirdiğini dile getiren Topbaş, bu üretimin kentin ekmek ihtiyacının yalnızca yüzde 10’una denk geldiğini söyledi. Bu alanda ihracat kapısının açılabileceğine işaret eden Topbaş, İstanbul için alım garantili fidan ve çiçek dikimi çalışmalarına da başlandığını sözlerine ekledi.

İstanbul’a son 50 yılda yaklaşık 13 milyon kişinin göç ettiğini belirterek, kentin özellikle ekonomik nedenlerle doğu illerinden sürekli göç aldığını ifade eden Topbaş, 10 ilde hayata geçirilen organik tarım projesi ile İstanbul'daki yaklaşık 600 ailenin kentlerine geri döndüğünü kaydetti.

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


PKK KAMLARININ KARŞISINA ASKERLER YERLEŞTİRİLDİ

SAĞLIK BAKANINA HEMŞERİLERİNDEN PROTESTO

GÜNDAY: ESNAFIN VERGİSİ YÜZDE 18 DEĞİL 285'DİR
»  TÖRE BÖYLE İŞLEDİ: ALOO, KIZIM KOCANI ÖLDÜRDÜK
»  HASTANELERDE 500 MİLYON YTL'LİK VURGUN
»  ÖZKÖK, CUMHURBAŞKANLIĞI'NA ADAY OLACAK MI?
»  30 AĞUSTOS 2007'DE NE OLACAK?
»  W.TİMES:"ERDOĞAN İLE ORDU ARASINDA ÇATLAK"
»  SEZER GELİR VERGİSİ KANUNU İADE ETTİ
»  ''PARTİ ÖRGİ
»  BAŞBAKANLIK ÖNÜNDE EYLEM
»  GÜNEYDOĞU'DA İZİNLER 3 AY İPTAL
»  İNGİLİZDEN AL HABERİ!
»  17 İL'E DAHA ÜNİVERSİTE MÜJDESİ
»  ''DOMATES ALIR GİBİ KÜRK ALDI''
»  ASKERİ PERSONELEYENİ KIDEM DÜZENİ
»  EKONOMİYE YÖN VEREN İLK YÜZ'DE İKİ TÜRK ŞEHRİ
»  MİT: MİT'ÇİYE ANI YAZMAK YASA GEREĞİ YASAK
»  ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ'NDEN BÜYÜK MİTİNGİ HAZIRLIĞI
»  SİNCAN’DA TANKLARI YÜRÜTEN KOMUTAN CANLI YAYINDAYDI
»  İŞTE ÇANAKKALE'Yİ GEÇİLMEZ YAPAN KAHRAMANLAR
»  ÇANAKKALE ZEFERİ KUTLANIYOR
»  "BU RUHA SAHİP ÇIKANLAR VATANIN SAHİBİ"
»  ŞEYH UÇMAZ MÜRİDİ UÇURURMUŞ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.