|
 |
 |
|
DOLAR |
38,8199 |
 |
|
 |
EURO |
44,1082 |
 |
|
 |
IMKB |
9.399,000 |
 |
|
 |
ALTIN |
4.156,200 |
 |
|
|
|
Şehir Seçimi

|
|
|
|
|
 |
|
|
|
 |
|
15 BİN 655 ÖĞRETMEN'İN ATAMASI YAPILDI
|
 |
 |
 |
|
|
Milli Eğitim Bakanlığı kadrolu ve sözleşmeli toplam 15 bin 655 öğretmen atadı. |
|
|
 |
|
|
|
|
 |
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, gelecek 10 yıllık süreçte öğretmen eğitimi ve istihdamını planlamak amacıyla bilimsel verilere dayalı olarak öğretmen projeksiyonu hazırlanacağını bildirdi.
Öğretmen atamaları dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığı Başöğretmen Salonunda tören düzenlendi.
Törende konuşan Milli Eğitim Bakanı Çubukçu, halen ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında yaklaşık 15 milyon öğrencinin eğitim-öğretim gördüğünü, bu kurumlarda yöneticiler hariç 586 bin 196 öğretmenin görev yaptığını bildirdi.
Öğrenci ve öğretmenlerin aileleri de dikkate alındığında, Türkiye'deki her ailenin bir şekilde Milli Eğitim Bakanlığı ile ilişki halinde olduğuna işaret eden Çubukçu, dolayısıyla bu kadar büyük bir camiada bilgi teknolojilerinin yaygınlaştırıldığını ve bürokratik işlemlerin azaltıldığını anlattı.
Öğrenci velilerinin çocukları hakkında her türlü bilgiye internetten ulaşabildiklerini, öğrencilerin de bilişim teknolojileri sınıflarında bilgisayarlardan yararlanabildiklerini ifade eden Bakan Çubukçu, şu anda Hakkari Yüksekova Lisesi'nde ya da Edirne'nin Karaağaç İlçesindeki Atatürk İlköğretim Okulu'nda kaç öğretmen ve öğrencinin bulunduğuna ve bunlarla ilgili tüm bilgilere anında ulaşılabildiğini belirtti. Çubukçu, 'Bu da bize rasyonel planlama yapabilme imkanı sağlamaktadır' dedi.
-'...EN ÖNEMLİ UNSUR ÖĞRETMENLER'-
Bakanlığın, sunduğu her türlü hizmetin elektronik ortama taşıdığını vurgulayan Milli Eğitim Bakanı Çubukçu, bakanlıkta 'vatandaşa güven' esaslı beyan usulüyle başvuru alımının da bu öğretmen atamaları döneminden itibaren uygulamaya konulduğunu anımsattı. Çubukçu, uygulamanın bundan sonra da devam edeceğini dile getirdi.
Eğitim alanındaki kamu hizmetlerinin sürekliliği ve bu hizmetlerin kalite anlayışı içinde sunulmasının büyük önem taşıdığının altını çizen Nimet Çubukçu, 'Ben buradan güzel bir haber de vermek istiyorum' diyerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
'Gelecek 10 yıllık süreçte öğretmen eğitimi ve istihdamını planlamak amacıyla bilimsel verilere dayalı olarak öğretmen projeksiyonu hazırlanacaktır. Bu sayede üniversiteler, bakanlığın ihtiyaç duyduğu alanlarda öğretmen yetiştirilmesine ağırlık verecek, öğrenciler tercihlerini yaparken iş bulma imkanı en çok olan öğretmenlik alanlarını tercih edeceklerdir. Bakanlık da ihtiyaç duyduğu alanlarda mezun olanları hemen istihdam edebilecektir.'
Eğitim politikasının bir milletin varlık politikası olduğunu belirten Bakan Çubukçu, dolayısıyla çocukları ve gençleri çağın gerektirdiği her türlü donanımla yetiştirme hedefinin en önemli unsurunun öğretmenler olduğunu ifade etti.
Kendisini yenilemeyen ve öğretmenlerine gereken önemi vermeyen toplumların çağın gerisinde kaldığına dikkati çeken Bakan Çubukçu, Yüce Atatürk'ün de 'Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir' sözleriyle öğretmenlik mesleğinin önemini vurguladığını kaydetti. Çubukçu, 'Cumhuriyetimizin kuruluşundan başlayarak her zaman saygın olmuş bir mesleğin zaman zaman içine düştüğü üzücü durum ise sadece ülkenin sosyoekonomik koşullarıyla açıklanamaz. Bu aynı zamanda bir zihniyet sorunudur da' diye konuştu.
-'NİTELİKLİ ÖĞRETMEN YETİŞTİRMENİN ÖNÜ AÇILDI'-
Milli Eğitim Bakanı Çubukçu, eğitime ve insana yatırım yapmayan 'bu köhne zihniyetin sonucunda' 2003 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'nın Türkiye İş Kurumu gibi işsiz gezen tüm üniversite mezunlarına kapılarını açan bir kuruma dönüşmüş halde olduğunu söyledi. Çubukçu, 'Bugün ise Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlik mesleğini kariyer mesleği haline getirmiş, böylece nitelikli öğretmen yetiştirmenin de önü açılmıştır' dedi.
Öğretmenlerin sosyal statülerinin temsil ettikleri görevden ayrı tutulamayacağını kaydeden Çubukçu, bireylerin yetiştirilmesinde eğitim sisteminin en önemli halkalarından birini oluşturan öğretmenin, yaşadığı toplumun sosyal ve kültürel özelliklerini bilmesi gerektiğini söyledi.
Bakan Çubukçu, öğretmenin yerel, ulusal ve evrensel kültür değerlerini öğrencisine, bilgiyi esas alan, proje odaklı bir yaklaşım içinde aktarabilmesi, toplumdaki yaygın yanlış inanç ve değerleri uygun bir yaklaşımla düzeltmesi, onların bu değerleri doğru öğrenmelerine yardımcı olması gerektiğini ifade etti.
Bu görevlerin yerine getirilebilmesinde öğretmenin kişisel ve mesleki niteliklerinin önemli rol oynadığını dile getiren Nimet Çubukçu, 'Alan bilgisi eksik, bilimsel tutumdan ve tavırdan uzak, öğretimde gerekli ve doğru yöntemleri seçip kullanmayı bilmeyen bir öğretmenin başarısız olması kaçınılmazdır' şeklinde konuştu.
Bugün atanan öğretmenlerin görevlerine en kısa sürede başlamalarını isteyen Çubukçu, 'Böylelikle 2009-2010 eğitim-öğretim yılı faaliyetlerinin ders yılı sonuna kadar etkili, verimli ve kesintisiz bir şekilde yürütülmesi sağlanmış olacaktır' dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Necmettin Yalçın da başvuruları 31 Ağustos-11 Eylül arasında alınan 15 bin 800 sözleşmeli ve kadrolu öğretmenlik için 42 bin 88 adayın başvurduğunu, bunlardan 40 bin 626'sının başvurusunun kabul edildiğini söyledi.
Konuşmaların ardından Milli Eğitim Bakanı Çubukçu, salonda bulunanlardan rakam söylemelerini isteyerek daha sonra bilgisayar kurasıyla atamaları başlattı. Bilgisayar kurası sonucunda ilk atama yoluyla 3 bin 901'i kadrolu 8 bin 813'ü sözleşmeli, kurumlararası, açıktan ve milli sporcu kontenjanından da olmak üzere toplam 15 bin 655 öğretmenin ataması yapıldı.
Bu arada atamalar sonucunda taban puanları İngilizce de 78.281, matematikte 89.447, müzikte 63.576, okul öncesinde 72.092, sınıf öğretmenliğinde 82.42, sosyal bilgiler 82.748, tarih 82.916 olarak belirlendi.
Öte yandan kurayı izlemek üzere salona gelen adaylardan ekranda isimlerini görenler çığlık atarak sevinçlerini gösterdiler.
Atananlar sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı'nın www.meb.gov.tr internet adresinden öğrenebilecekler.
 |
|
|
|
 |
|
|
Toplam yorum |
0 |
|
Onay bekleyen |
0 |
|
|
 |

Yorumunuz editörlerimiz
tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır. |
|
|
|
 |
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
 |
|
 |
Bu kategorideki diğer haberler |

|
|
|
|
|
|
 |
|
|
ÇOK OKUNANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
Kartalkaya yangını sonucu zor günler geçiren Bolu turizmi, düzenlenen Türk mutfağı günleri ile ... |
 |
|
 |
 |
|
Güney Afrika Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa, ABD ziyaretinde Başkan Donald Trump'ın "beyazlara ... |
 |
|
 |
 |
|
ABD'nin başkenti Washington'da şehir merkezindeki iki İsrail büyükelçiliği çalışanının öldürüldü. |
 |
|
 |
 |
|
İYİ Parti lideri Dervişoğlu, Bursa Milletvekili Hasan Toktaş’a ait olduğu öne sürülen WhatsApp ... |
 |
-
|
 |
 |
|
Meteoroloji uyardı: Kavurucu sıcaklara dikkat! |
 |
|
 |
 |
|
Ege Denizi'nde 6 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Deprem İzmir'de de hissedildi. |
 |
|
 |
 |
|
Bazı Kanunlar ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, ... |
 |
|
 |
 |
|
Eski ABD Başkanı Joe Biden'ın prostat kanserinin dördüncü evrede olduğu ve kemiklere metastaz yaptığı ... |
 |
-
|
 |
 |
|
Trump'tan NBC muhabirine sert sözler: "Muhabir olmak için zeki değilsin" |
 |
|
 |
 |
|
İstanbul'da Özel Halk Otobüsleri 1 günlük kontak kapatma kararı aldı. Özel halk otobüslerinin çalışmaması ... |
 |
|
 |
 |
|
Altın fiyatları, yatırımcıların ABD hükümetinin artan borç yüküne yönelik endişeler ve 20 yıllık ... |
 |
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
YAZARLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
Kartalkaya yangını sonucu zor günler geçiren Bolu turizmi, düzenlenen Türk mutfağı günleri ile ... |
 |
|
 |
 |
|
Ege Denizi'nde 6 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Deprem İzmir'de de hissedildi. |
 |
|
 |
 |
|
ABD'nin başkenti Washington'da şehir merkezindeki iki İsrail büyükelçiliği çalışanının öldürüldü. |
 |
|
 |
 |
|
İstanbul'da Özel Halk Otobüsleri 1 günlük kontak kapatma kararı aldı. Özel halk otobüslerinin çalışmaması ... |
 |
-
|
 |
 |
|
Güney Afrika Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa, ABD ziyaretinde Başkan Donald Trump'ın "beyazlara ... |
 |
|
 |
 |
|
Bazı Kanunlar ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, ... |
 |
|
 |
 |
|
Meteoroloji uyardı: Kavurucu sıcaklara dikkat! |
 |
|
 |
 |
|
İYİ Parti lideri Dervişoğlu, Bursa Milletvekili Hasan Toktaş’a ait olduğu öne sürülen WhatsApp ... |
 |
-
|
 |
 |
|
Eski ABD Başkanı Joe Biden'ın prostat kanserinin dördüncü evrede olduğu ve kemiklere metastaz yaptığı ... |
 |
|
 |
 |
|
Altın fiyatları, yatırımcıların ABD hükümetinin artan borç yüküne yönelik endişeler ve 20 yıllık ... |
 |
|
 |
 |
|
Trump'tan NBC muhabirine sert sözler: "Muhabir olmak için zeki değilsin" |
 |
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
ANKET |
|
 |
 |
|
|
|
|
 |


 |
Medya
Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden
kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan
haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması
durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır.
Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait
yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz. |
 |
|
|
|