Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,9344
EURO
44,2717
IMKB
9.356,000
ALTIN
4.203,630
 
Hava Durumu ANKARA
11 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
AF KAVGASI BAŞLADI... CHP : AF “RET” EDİLDİ GÜNDEME GETİRİLEMEZ,AKP: SALI GÜNÜ GÖRÜŞECEĞİZ
AF KAVGASI BAŞLADI... CHP : AF “RET” EDİLDİ GÜNDEME GETİRİLEMEZ,AKP: SALI GÜNÜ GÖRÜŞECEĞİZ
 
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in, TBMM’de nitelikli çoğunlukla kabul edilmediği gerekçesi ile “veto” ettiği af yasası CHP ile AKP arasında yeni bir kavganın başlamasına neden oldu.
 
3.3.2005 - 15:28
CHP Grup Başkanvekili Ali Topuz, af yasanın TBMM’de yeterli çoğunlukla kabul edilmediği için reddedilmiş sayılması gerektiğini ve bir yıl geçmeden yeniden Genel Kurul gündemine getirilemeyeceğini öne sürdü. AKP ise aynı görüşte değil. AKP, af yasasını Salı günü Milli Eğitim Komisyonu’nda görüşülmesine karar verdi. Topuz, Parlamento’da düzenlediği basın toplantısında, yeterli çoğunlukla kabul edilmediği için asker gönderme ve asker bulundurmayı içeren 1 Mart Tezkeresi’nin Genel Kurul’da reddedilmiş sayıldığını anımsatarak, öğrenci affına ilişkin yasanın da aynı durumda olduğunu savundu. TBMM İçtüzüğü’nün reddedilen tasarı ve tekliflerin yeniden gündeme getirilebilmesi için aradan en az bir yıl geçmesini hükme bağladığını belirten Topuz, “Salı günü komisyona getirmekten söz Ediyorlar. Komisyona getirseler bile bir yıl Genel Kurul gündemine getirilemez. Cumhurbaşkanı da bizim görüşmeler sırasında dile getirdiğimiz gibi en az 330 oy gerektiğini ifade etmiştir. Meclis, dolayısıyla bunu reddetmiş sayılır” dedi. ANAYASA MAHKEMESİNE GİDERİZ AKP’nin “Israrcı” olarak tutumunu sürdürebileceğini de kaydeden Topuz, “Hodri meydan... Getirsinler kabul etsinler, yanlışlığını bir kez daha gösterelim. Hükümet ısrar eder bunu yeniden görüşüp çıkartırsa Anayasa Mahkemesi’ne götürürüz” uyarısında bulundu. Topuz, bu düzenleme ile “Anayasa’da belirlenen üniversite özerkliği zedelendiği “gerekçesiyle” Anayasa’ya aykırılık iddiasında bulunacaklarını da bildirdi. Topuz, bir soru üzerine daha önce bu tür durumlarla ilgili aynı iddialarda bulunulmamasını ''Usul hatası'' olarak değerlendirdi. ASKER KAÇAKLARI YARARLANIYOR CHP Grup Başkanvekili Ali Topuz, istatistiklerin, af yasalarından yararlanan her 100 öğrenciden sadece 3 ya da 4’ünün öğrenimini başarıyla tamamladığını ortaya koyduğunu söyledi. Bu nedenle af yasalarının başarılı sonuçlar ortaya koyduğunun söylenemeyeceğini bildiren Topuz, üniversitelerin, öğrencilerin büyük bölümünü kazanmaya dönük çalışmalar yapması gerektiğini ifade etti. Öğrenci aflarının daha çok askerliğini erteletmek isteyenlerin işine yaradığını da savunan Topuz, kendilerine gelen af istekleri ile bedelli askerlik isteklerinin aynı adreslerden gönderilmesinin bunu ortaya koyduğunu söyledi. SALI GÜNÜ GELİYOR CHP, af yasasının TBMM tarafından kabul edilmediği gerekçesi gündeme alınmamasını isterken, AKP ise Salı günü vetolu yasayı Milli Eğitim Komisyonu’nda görüşülmesine karar verdi. Af yasası Salı günü komisyondan geçtikten sonra önümüzdeki hafta Perşembe günü de noktasına virgülüne dokunmadan TBMM Genel Kurulu’nda geçireleceği bildirildi.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ALTIKULAÇ:'İADE GEREKÇESİNİ TARTIŞTIKTAN SONRA KARAR VERECEĞİZ'

ÖĞRENCİ AFFI VETOSU... ERDOĞAN: "ARKADAŞLARLA KONUŞUP GEREĞİNİ YAPARIZ"...

SEZER ÖĞRENCİ AFFI'NI NİYE VETO ETTİ?
»  FLAŞ...FLAŞ...FLAŞ... SEZER ÖĞRENCİ AFFI'NI GERİ GÖNDERDİ
»  DİN DERSİ TARTIŞMASI... ÇELİK:''İNSANLAR DİNLERİNİ YAŞAYABİLMEK İÇİN İMKAN ARIYORSA, GEREKLİ DÜZENLENME YAPILMALI''
»  LGS'YE REKOR BAŞVURU
»  ÖĞRENCİLERİN PROTESTOSU ÇELİK'İ KIZDIRDI!!
»  ÇELİK'TEN ÖĞRETMENLERE MEKTUP
»  ANKARA ÜNİVERSİTESİ'NDE BAKAN ÇELİK'E PROTESTO !!
»  ÖĞRETMENLER EKONOMİK SIKINTIYLA BOĞUŞUYOR!!
»  ÜNİVERSTELİ TÜRBANLI'YA GÖRE TÜRBAN, ALLAHIN EMRİ!!!
»  ÖĞRENCİLER, ABD BÜYÜKELÇİSİ'Nİ OKULA GÖRÜNCE ŞAŞIRDI
»  20 BİN MÜDÜR YARDIMCISI İÇİN SINAV
»  ÖĞRETMENLERE LABTOP'DA BİR İDRİMİ DE MİCROSOFT'TAN!!
»  ÖZEL OKULLARA GİRİŞ SINAVI BAŞVURULARI BAŞLADI
»  VELİLERİ İSYAN ETTİRECEK UYGULAMA... OKULLAR ŞİRKETLEŞİYOR !!
»  AF, SADECE TÜRBANI ÇIKARANA
»  OKUL KAYITLARI BU YIL HAZİRAN'DA BAŞLAYACAK...
»  ÖĞRETMEN'E BİLGİSAYAR'DA ULUSAL GÜVENLİK SORUNU!!
»  ÇELİK: AFFIN ARKASINDAYIZ
»  SON HABER...ÖĞRENCİ AFFI MİLLİ EĞİTİM KOMİSYONU'NDA
»  İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİNE İNGİLTERE'DE EĞİTİM İMKANI!!
»  İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİNE İNGİLTERE'DE EĞİTİM İMKANI!!
»  AKP'DE AF ÇATLAĞI!!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.