Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,8183
EURO
43,6791
IMKB
9.668,000
ALTIN
4.036,550
 
Hava Durumu ANKARA
6 / 19 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
AKDENİZ'DE PETROL GEMİLERİ KOVALANMIŞ
AKDENİZ DE PETROL GEMİLERİ KOVALANMIŞ
 
Rum kesimi Lübnan ile petrol arama anlaşması yapınca Türkiye'nin Kıbrıs'a savaş gemisi gönderdiği iddia edildi... Büyükanıt iddiayı yalanladı ama Türkiye'nin daha önce petrol şirketlerini kovaladığı ortaya çıktı.
 
1.2.2007 - 13:07

Kıbrıs Rum Yönetimi, Mısır ve Lübnan'la anlaşıp Doğu Akdeniz'de petrol aramak için düğmeye basarken, 2003'te yaşanan bir gerilimin kamuoyundan gizlendiği öne sürüldü. Rum Yönetimi'nin petrol gelirini Kıbrıs Türkleriyle paylaşmayı reddettiği ve Rum basının Türkiye'nin savaş gemisi yollayacağı tamtamları çaldığı sırada, eski KKTC Dışişleri Bakanı Serdar Denktaş "2003'te denizde petrol ve dogalgaz arayan yabancı bir araştırma gemisini Türk savaş gemileri Kıbrıs açıklarından kovmuştu" açıklaması yaptı. Denktaş, Annan Planı tartışmaları yüzünden olayın gizlendiğini savundu.

Ankara'nın bu işteki rolü sorulunca "Tabii, tabii. Konuyu gündeme getirdiğimizde 'Aman fazla irdelemeyin' diye haber geldi, fazla irdelemedik. Nedenini anlayamadık" diyen Denktaş, şöyle devam etti: "Çünkü o günlerde karar, 'Annan Planı görüşülmektedir, bir adım önde olacağız, sorun çıkarmayacağız' şeklindeydi." Aynı sebepten Rumların 2003'te Mısır'la yaptığı anlaşmaya gülünüp geçildiğini anlatan DP lideri, Lübnan'la da anlaşılmasına gösterilen tepkiyi 'Türkiye'de seçim yılına denk gelmesine' bağladı. Kıbrıs'ta hem petrol hem doğalgaz yatakları olduğu, ve AB ile ABD'nin ilgisini çektiğini anlatan Denktaş, "Bahsedilen rakam 500 milyar doların üzerinde. Bu, Türkiye'nin yaptığı yardımın bin yıllık garantisidir" diye konuştu. DP lideri, Lübnan anlaşmasıyla ilgili Türkiye'ye şöyle seslendi: "Akdeniz'deki haklarını kaybetme meselesi. AB'yle sorun olmasın diye sessizce geçiştirilirse büyük bir hak kaybı olur ve geri de alamaz."

Atina: Ankara'nın tavrı yapıcı değil
Yunan hükümeti ise, Türkiye'nin deniz yetki alanlarının belirlenmesine dair tutumunu 'yapıcı' bulmadığını açıkladı. Türk Dışişleri'nin Rumlarla anlaşma yapan ülke ve şirketleri uyarmasının 'ülkelerin milli egemenliğine ve barışçı işbirliği geliştirme haklarına saygı gibi uluslararası hukuk ilkelerine aykırı olduğunu' savunan Dışişleri sözcüsü Yorgos Kumuçakos, "Türkiye'nin yapıcı olmayan bu tavrı, halkların daha iyi bir gelecek arzu ettiği Doğu Akdeniz'in istikrarı ve ekonomik kalkınmasına sadece olumsuz etki yapabilir" dedi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


DENİZ BAYKAL'IN ŞOK EDEN TESPİTİ

TÜRKİYE BÖLGENİN SÜPER GÜCÜ TESPİTİ DOĞRU ÇIKTI

BÜYÜKANIT, : "SAVAŞ GEMİSİ YOLLANMADI"
»  ÇORAPÇILARDAN, WOLFOWİTZ'E 12 ÇİFT ÇORAP!
»  CEP'TE NUMARA TAŞIMANIN YOLU AÇILDI
»  DIŞİŞLERİNDE ÖNEMLİ GÖRÜŞME
»  TÜRK SAVAŞ GEMİLERİ KIBRIS AÇIKLARINDA
»  DİYANET, TÜRK FİLMLERİNİ FİŞLEDİ
»  JANDARMA VE POLİS'İN MEYDAN SAVAŞI
»  BOLU TÜNELİNDE SKANDAL
»  DELİK ÇORAP, DÜNYAYA ALAY KONUSU OLDU
»  TALABANİ'Yİ, 'YA AMERİKA GİDERSE'KORKUSU SARDI!
»  ''GÜL VE RİCE SINIRÖTESİ SORUNUNU KONUŞACAKLAR''
»  "IRAK ATEŞ İÇİNDE, SÖNDÜRMEK İÇİN GAYRET GÖSTERİYORUZ"
»  TUNCER BAKIRHAN BRÜKSEL'DE KÜSTAHLAŞTI
»  PROF.DR. BASKIN ORAN'A VALİKTEN KORUMA
»  HÜKÜMET YARGIYI SATIYOR
»  BAŞER'İN AÇIKLAMASI OPERASYON SİNYALİ Mİ?
»  YAZAR ORHAN PAMUK, BRÜKSEL'E GELİŞİNİ ERTELEDİ
»  TRABZON'A UÇAK SEFERLERİ İPTAL
»  ABD,:''PKK, ÖNCELİĞİMİZ DEĞİL''!
»  CHP'Lİ VEKİL ÇARK ETTİ!
»  CHP'DEN, ERDOĞAN VE AKSU HAKKINDA SORUŞTURMA
»  MECLİS'TE ÇAY-KAHVE YÜZDE 50 ZAMLANDI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.