Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,0858
EURO
44,1764
IMKB
9.178,000
ALTIN
4.142,820
 
Hava Durumu ANKARA
9 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
AKP'DE HIZLI KAN KAYBI SÜRÜYOR
AKP DE HIZLI KAN KAYBI SÜRÜYOR
 
Kriz, yolsuzluk ve kadrolaşma iddialar iktidar partisini yıprattı! İşte son durum
 
19.1.2009 - 21:05
Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Gökçe’nin başkanlığındaki ekibin 18 kentte 3 bin 480 kişi üzerinde yaptığı ankette göre ekonomik kriz, yolsuzluk ve kadrolaşma iddiaları nedeniyle AKP oy kaybına uğradı.

Selçuk Üniversitesi’nin yerel seçimler öncesi seçmen eğilimlerini belirlemek için yaptığı anketteki, “Bu pazar günü bir milletvekili seçimi olsa oyunuzu kime verirsiniz?” sorusuna katılımcıların yüzde 34.2’si AKP’ye, yüzde 17.9’u CHP’ye, yüzde 13.1’i MHP’ye ve yüzde 5.7’si DTP’ye oy vereceğini belirtirken, yüzde 12.1’i “kararsız” olduğunu, yüzde 5.7’si ise “hiçbir partiye oy vermeyeceğini” ifade etti.

AKP'NİN OY POTANSİYELİ YÜZDE 37.9

AKP’nin geçen yıllara göre oy kaybettiğini vurgulayan Prof. Dr. Gökçe, “AKP’nin oy potansiyelinin yüzde 37.9, CHP’nin yüzde 20.8, MHP’nin yüzde 15.3 ve DTP’nin yüzde 6.5 oranında olduğu söylenebilir. 2007 seçim sonuçları ile kıyaslandığında AKP’nin oy kaybetme eğilimi içinde olduğunu göstermektedir” dedi.

İŞSİZLİK - EKONOMİK KRİZ - TERÖR

“Türkiye’nin acilen çözülmesi gereken sorunu hangisidir?” sorusuna ise ankete katılanların büyük çoğunluğu “işsizlik, ekonomik kriz ve terör” yanıtını verdi. Bunu sırasıyla “ülkenin bölünme tehlikesi”, “eğitim”, “rüşvet ve yolsuzluk”, “irtica”, “etnik ayrımcılık”, “ahlaki yozlaşma” izledi.

ÇOĞUNLUĞA GÖRE TÜRKİYE İYİ YÖNETİLMİYOR

Ankete katılanların, yüzde 63.7’si “Türkiye şu anda iyi yönetiliyor mu?” sorusuna olumsuz yanıt verirken, yüzde 26.8’i “iyi yönetildiğini” belirtti. Yüzde 9.5’lik bir kesim ise bu konuda fikir beyan etmedi.

UMUTSUZLARIN ORANI YÜZDE 46.5

Ankete göre yurttaşların gelecekten umutsuz olduklarını vurgulayan Prof. Dr. Gökçe, “Ankete göre gelecekten umutlu olanların oranı yüzde 28.6 iken, umutsuz olanların oranı yüzde 46.5’tir. Ne umutlu ne de umutsuz olduklarını belirtenlerin oranı ise yüzde 20.1’dir. Bu bulgu seçmenin gelecekten umutlu olma konusunda pek de iyimser olmadıklarının işareti olarak değerlendirilebilir” diye konuştu.

YOLSUZLUK OY KAYBETTİRDİ

“AKP döneminde yolsuzluk iddialarını doğru buluyor musunuz?” sorusuna ise katılımcıların 35.3’ü “evet doğru buluyorum”, yüzde 37.1’i “bazı durumlarda doğru buluyorum”, yüzde 27.6’sı ise “iddiaları doğru bulmuyorum” cevabını verdi. “İrtica ve kadrolaşma arttığı iddialarını doğru buluyor musunuz?” yönündeki soruya ise katılımcıların yüzde 40.9’u “doğru buluyorum”, yüzde 31.6’sı “evet bazı durumlarda doğru buluyorum”, yüzde 27.5’i ise “iddiaları doğru bulmuyorum” diye yanıt verdi.

Yolsuzluk iddialarının AKP’yi yıprattığını vurgulayan Selçuk Üniversitesi öğretim üyesi Gökçe, “İnsanlar, kendi durumlarının kötüleştiğini düşünürlerse bu türden olaylar kuşkulara ve sorgulamalara neden olur. İşte bu nedenle her iki genel başkan yardımcılarının ‘yolsuzluk!’ nedeniyle istifa etmiş olmaları genel kanının aksine AKP’ye çok zarar vermiş gibi görünmektedir” diye konuştu. (Cumhuriyet)


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KIRCA,BANYO YAPTI,ABDEST ALDI İNTİHAR ETTİ

ERGENEKON DAVASI ERTELEMESİNE PERİNÇEK TEPKİSİ

"TÜRKİYE'DE DERİN DEVLET VAR"
»  SAHTE HAHAM GÜNEY,PKK'YIDA KARIŞTIRDI
»  SEÇMEN KÜTÜKLERİ MECLİSTE TARTIŞILACAK
»  BAHÇELİ:"AKP,ZİHNİYETİYLE TARİHE KARIŞACAK"
»  İSTANBUL BARONLARI'NIN 2 AŞAMALI KEMAL DERVİŞ PLANI
»  ABDÜLLATİF ŞENER'DEN AKP'Yİ BOMBALAMAYA DEVAM!
»  KILIÇDAROĞLU'NU HASTANELİK EDEN DAYAK
»  SAVCI ÖZ'E "AĞABEY" FORMÜLÜ
»  YENER YERMEZ'E ERGENEKON SORGUSU
»  VATANDAŞLIK NUMARASIYLA GELEN BÜYÜK TEHLİKE
»  KOMUTANIN İNTİHARINDAKİ MÜTHİŞ SIRLAR
»  KPSS SONUÇLARI AÇIKLANDI
»  EYÜP AŞIK'A GÖRE ERGENEKON
»  JİTEM BAŞKANI'NIN SIR İNTİHARI!
»  DTP'DEN TELEKULAK İÇİN KANUN TEKLİFİ
»  SGK ECZACILARA SON ŞANSI VERDİ
»  KEY'DE YENİ ÖDEME LİSTESİ
»  AKP'DE DÜŞÜŞ HIZLA SÜRÜYOR
»  AB'YE, MÜSLÜMAN-HRİSTİYAN AYRIMI TAVRI
»  SARIGÜL'ÜN OĞLU DA SİYASETTE
»  İLAÇ KRİZİ, ARAP SAÇINA DÖNDÜ!
»  MAHİR KAYNAK'TAN 2 BÜYÜK İDDİA
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.