Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7612
EURO
43,6459
IMKB
9.391,000
ALTIN
4.143,630
 
Hava Durumu ANKARA
11 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
AKP-DSP GÖRÜŞMESİNDE NELER KONUŞULDU?
AKP-DSP GÖRÜŞMESİNDE NELER KONUŞULDU?
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, DSP Genel Başkanı Masum Türker ile bir araya geldi. Ziyaret sonrası Türker açıklama yaptı.
 
13.7.2010 - 18:30

Erdoğan, artan terör olaylarını görüşmek üzere TBMM'de grubu bulunan siyasi parti liderlerini ziyaret turuna başladı. Erdoğan, bu kapsamda ilk olarak DSP Genel Başkanı Masum Türker'i ziyaret etti.

Erdoğan, DSP Genel Merkezi'ne gelişinde Türker tarafından kapıda karşılandı. Erdoğan'a Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile Kamu Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler eşlik etti. Öte yandan Başbakan'ın DSP'ye girişinde bir grup vatandaş Erdoğan'ı alkışladı.

surmanset1557

Yaklaşık 1 saat 25 dakika süren görüşmenin ardından Başbakan Erdoğan herhangi bir açıklama yapmadan DSP Genel Merkez Binası'ndan ayrıldı.

Ziyaret sonrası açıklama yapan DSP Genel Başkanı Türker " Sayın Başbakan ve çalışma arkadaşları bizi ziyaret ettiler. Talepleri terör ve referandumla ilgili idi. Ancak biz 1,5 saat terör olayını görüştük. Referandum için biz hayır olarak karar aldık onun için terörü konuştuk.

İSTİHBARATIN DIŞA BAĞIMLI OLUŞU YANLIŞTIR

Başbakan Erdoğan bize değerlendirmelerde bulundu. Bir kısmını kendisinin partileri ziyaretinin ardından açıklayacağı önlemlerden bahsetti. Önümüzdeki hafta da aktardığımız düşünceleri vereceğiz. Özetle kendileri ile paylaştığımız husus şu. Bizi dinleyen tüm vatandaşlarımızın dikkatini çekmek istiyorum. Terör tek başına bir partinin çözebileceği bir olay değildir. O yüzden Sayın Başbakan'ın muhalefet partileri ile görüşmesini doğru bulduğumuzu ama bir öneri olarak MHP ve BDP ile de görüşmeyi düşünmesini dikkatine sunduk.

Bir başbakan bu konu için muhalefet lideri ile görüşmeyi uygun görüyorsa ülkede bu konuda çözüme gidilecekdemektir. Terörün bu kadar artmasının sebebi olarak partimizin bir görüşü var. Bizim DSP'nin iktidarı döneminde terör 0 noktasına ulaşmıştır. Bunun sebebi biz yalnız iktidarda olan üç partiden biri değil muhalefet partileri ile yaptığımız işbirliği ve lojistik desteğin kesilmesini sağladığımız için olmuştu. DSP'nin 2008 yılında Parlamento'ya sunduğumuz bir kanun teklifi vardı. Sınır güvenliğini sağlayacak bir güvenlik duvarının oluşturulması üzerinde durduk. kendilerine bu hususta görüşlerimizi sunduk. terörle ilgili görüşlerimiz iki noktada toplandı. İstihbaratın ciddi bir şekilde işlemez bir hale geldiğini ve bu konuda iki üç yıldır Türkiye'yi işgal eden davalar nedeniyle özellikle gizli tanık yoluyla istihbarat veren kesimleri tedirgin edeceğini ve istihbaratın sadece dışa bağımlı olmasının Türkiye'ye zarar vereceğini düşünüyoruz.

Biz artık kanın akmasını, şehit haberleri almak istemiyoruz. Ekonomik özgürlüğün sağlanması, ifade özgürlüğü sağlayacak siyaset özgürlüğü, baraj rakamlarının aşağı çekilerek oradaki partilerin de terör örgütünün desteğine ihtiyaç duymadan gelebilme imkanının oluşturulması gereğine dikkati çektik. Sanıyorum Başbakan diğer liderlerle de görüştükten sonra burada ben MHP ile ve BDP'ye de seslenmek istiyorum. Başbakan görüşmek isterse görüşmelerinde fayda var. Terörü tek başına kimse çözemez. Bu konuda ben iktidar olursam çözerim anlayışı doğru değildir. Önemli olan bunu bugün çözelim bir kişi daha ölmesin, şehit olmasın. Biz birikim ve bilgilerimizi her zaman paylaşmaya hazırız'dedi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


AKP'Lİ 10 LÇE TEŞKİLATI İSTİFA ETTİ

ALPASLAN TÜRKEŞ'İN PAYLAŞILAMAYAN MİRASI

DEMİRTAŞ'TAN ERDOĞAN'A BEDDUA!
»  KILIÇDAROĞLU ERDOĞAN'A HODRİMEYDAN
»  TAYFUN İÇLİ CHP'YA KATILDI
»  KÜRT SORUNUNA ÖZKÖK ÇÖZÜMÜ
»  BAHÇELİ, HÜKÜMETİ İHTİLAL HÜKÜMETLERİNE BENZETT!
»  TERFİ EDEMEME SENDROMU!
»  ECEVİT'İN DOKTORU AKP YOLUNDA!
»  MHP, BARIŞ MANÇO'YU İSTİYOR!
»  'İSRAİL'E KARŞI SESSİZ DURAN BİR AMERİKA VAR'
»  KUZEY IRAK'TA VERECEK PKK LİDERİ YOKMUŞ!
»  YÖK'E AKP'NİN 'SİVİL ANAYASA' MİMARI ATANDI
»  ABD'YE ÇATTI
»  DOKUNULMAZLIĞININ KALDIRILMASINI TALEP ETTİ
»  KISMİ İPTALE TEPKİLER SÜRÜYOR
»  TERÖRİSTİN ÖLÜSÜNÜ BDP'Lİ VEKİL TESLİM ALDI
»  89 YAŞINDAKİ GARİBANIN HAZİN SONU
»  "AYM ÇOK AĞIR AYRILIKLARI GÖRMEDİ!"
»  HASİP KAPLAN'DAN KILIÇDAROĞLUNA:"BAŞBAKANA DEKİ..!"
»  İSTANBUL'DA AKBİL SİSTEMİ DEĞİŞİYOR
»  SALLAMACI AYTAÇ YİNE SALLADI
»  "BİZE SAHTE DARBE BELGESİ GETİRDİLER"
»  EMNİYET MÜDÜRÜ'NÜN KAFASINDA ŞİŞE KIRDILAR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.