Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7612
EURO
43,6459
IMKB
9.391,000
ALTIN
4.143,630
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
AKP, MHP ARASINDA SON DAKİKA UZLAŞMASI
AKP, MHP  ARASINDA SON DAKİKA UZLAŞMASI
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Milliyetçi 21 Ekim ‘deki Cumhurbaşkanlığı referandum sürecinin Türkiye’yi gerginlik ve kaosa sürükleyeceğini belirterek kanun değişikliği istedi ve her türlü desteği vereceğini açıkladı.
 
4.10.2007 - 12:22

, ANKA'ya, "Referanduma sunulacak metinde yerelan Geçici 18. ve Geçici 19. Maddeleri çıkarmayı düşünüyoruz. Bu konuda kesin kararı Grup Yönetim Kurulu toplantısında vereceğiz. Diğer partilerle de görüşmemiz sürüyor. Eğer bir anlaşma olursa, teklif bugün de Anayasa Komisyonunda görüşülebilir. Bu durumda, Genel Kurul yarın olağanüstü toplanıp,anayasa değişikliğinin birinci tur görüşmeleri yapılır. Haftaya Pazartesi günü de ikinci tur yapılabilir. Ancak bütün bunlar görüşmeler sonucunda netleşecek" dedi.
Bunun için referanduma sunulan Anayasa değişikliğinde yer alan geçici 18 ve 19.maddeler paketten çıkarılıyor. Geçici maddede, " 11.Cumhurbaşkanı'nı halk seçer" ibaresi yer alıyordu. Bazı hukukçular bu metinden dolayı referandumda "evet" çıkması durumunda Cumhurbaşkanı Gül'ün istifa etmesi ve yeniden seçimlerin yapılması gerektiğini savunuyordu.

BAHÇELİ: KONU MECLİS'TE ÇÖZÜLSÜN

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Milliyetçi 21 Ekim ‘deki Cumhurbaşkanlığı referandum sürecinin Türkiye’yi gerginlik ve kaosa sürükleyeceğini belirterek kanun değişikliği istedi ve her türlü desteği vereceğini açıkladı.
Bahçeli yaptığı yazılı açıklamada, referandumdan evet çıkması durumunda Cumhurbaşkanlığı konusunun yeni bir gerginlik unsuru olarak siyasi gündeme tekrar gireceğini ifade etti. Türkiye’yi bu konuda yeni bir hukuki meşruiyet tartışmaları ve bunun davet edeceği bir kamplaşma sürecini beklediğini belirten Bahçeli şu ifadelere yer verdi:
“Mevcut Anayasa hükümleri uyarınca TBMM tarafından daha önce seçilmiş olan 11. Cumhurbaşkanı’nın durumu, görev süresi gibi hukuki belirsizlikler konusunda karar verecek makam Yüksek Seçim Kurulu’dur.Yüksek Seçim Kurulu’nun bu konuda alacağı karar hukuki ve siyasi tartışmaları sona erdirmeyecektir. Bu bakımdan Türkiye’nin yeni bir gerginlik ve çekişmelere sürüklenmesini önlemek ve doğacak hukuki kaos ortamını bertaraf etmek için Türkiye Büyük Millet Meclisi bu konuyu acilen ele almalıdır.”
Bahçeli, sorunun aşılması için 31 Mayıs 2007 tarihli ve 5678 sayılı “Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun” halkoylamasıyla yürürlüğe girmeden önce, geri alınması gerektiğini vurguladı
Anayasa değişikliği hakkında, anayasanın aradığı nitelikli çoğunlukla ve usullerle, ortadan kaldırılmasının TBMM tarafından kabulünün gerekeceğini belirten Bahçeli, “AKP hükümeti ve diğer partilerin bunu en uygun çıkış yolu olarak görmeleri halinde, Milliyetçi Hareket Partisi bu konuda gereken katkıyı sağlayacaktır” dedi.



ANKA


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


GÜL'ÜN FEZLEKESİ BAŞSAVCILIKTA

CHP, REFERANDUM'UN İPTALİNİ İSTEDİ

İMARBANK BONOZEDELERİNE MÜJDE
»  11. CUMHURBAŞKANINI KURTARMA OPERASYONU
»  CHP'DEN YSK'YA YEŞİLKART BAŞVURUSU
»  REFERANDUM'A KATILMAK ŞART MI?
»  RAHİP SANTARO'NUN KATİLİNE 18 YIL
»  AKP'NİN GEÇİCİ 19. MADDE ATAĞI
»  HİLMİ ÖZKÖK'ÜN 28 ŞBAT YORUMU
»  "PKK'YA TERÖR ÖRGÜTÜ DEMEYENLERLE MUHATAP OLMAYIZ"
»  "HASTAYIM, DÖNMEK İSTİYORUM, ANLAŞ"
»  PAVYONA GİDEN SAVCILARA SÜRGÜN
»  TERÖRİSTLERİN CESETLERİNİ DEREDE YIKADILAR
»  UZAN, TELEFONA TAKILDI
»  ASKERDEN OBJEKTİLERE AYIP HAREKET
»  ABD BÜYÜKELÇİSİNDEN ÇARPICI AÇIKLAMALAR
»  ATATÜRK HAVA LİMANINI SU BASTI
»  KOCASI İÇİN KENDİNİ VE OĞLUNU SATIŞA ÇIKARDI
»  ERDOĞAN'DAN ROTH'A SERT ÇIKIŞ
»  BAŞBAKANLIKTAN, 'ALLAHA EMANET' SAVUNMASI
»  MECLİS BAŞKANINA ZIRHLI MAKAM ARABASI
»  VEKİLLERİN CEP TELEFONU MASRAFINI MECLİS ÖDEYECEK
»  MECLİS BAHÇESİNE ATATÜRK BÜSTÜ TALEBİ
»  ŞEHİT AİLELERİ: DTP'LİLERİN DOKUNULMAZLIKLARI KALDIRILSIN"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.