Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7612
EURO
43,6459
IMKB
9.391,000
ALTIN
4.143,630
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ATA KÖŞK'ÜNDE İKİ BELEŞÇİ VEKİL
ATA KÖŞK ÜNDE İKİ BELEŞÇİ VEKİL
 
Bir eski vekil tam 7.5 yıldır, bir diğeri de tam 5 yıldır Atatürk'ün Florya Köşkü'nde günde 22 YTL'ye kalıyor.
 
11.1.2007 - 08:17
TBMM Milli Saraylar Dairesi'ne bağlı Florya Atatürk Deniz Köşkü'nün sosyal tesisinde normalde milletvekilleri en çok 15 gün kalabiliyor. Ama eski milletvekillerinden Yalçın Koçak 1999'dan beri, Metin Işık ise 2002'den beri tesislerden çıkmadı.
Ailesiyle yerleşti
1987-1991 döneminde ANAP milletvekilliği yapan Yalçın Koçak, 1999'daki Marmara depreminin ardından ailesiyle sosyal tesislere yerleşti. 1995'te RP'den milletvekili seçilen, sonra DYP'ye geçen gazeteci Metin Işık da 2002'den beri tesislerin bir odasına yerleşti.
Süit oda sadece 50 YTL
TBMM Milli Saraylar Daire Başkanlığı iki eski vekili pek çok kez uyardı ama sonuç alamadı. Tesiste normal odanın günlüğü 22, süit odanın da 50 YTL... Bir gazetede köşe yazarı olan Metin Işık "Parasını verip kalıyoruz. Ne olur ki" diyerek kendini savundu.
Şaibeli olay
Yalçın Koçak, Irak işgali sırasında Kuveyt'ten çalınan Van Gogh tablosunu Florya Köşkü'nde satmak isterken gözaltına alınmıştı.
Beleşçi milletvekilleri köşkü mesken tutmuş
Florya Atatürk Deniz Köşkü'nde kalan eski milletvekilleri Metin Işık ile Yalçın Koçak, Milli Saraylar Daire Başkanlığı'nın tüm uyarılarına rağmen sosyal tesisleri terk etmeye yanaşmıyor.
Milletvekilleri, sunulan ayrıcalıkları görevleri bitmesine rağmen yaşamakta ısrar ediyor. Tıpkı Metin Işık ve Yalçın Koçak gibi. 1995'te Refah Partisi'nden İstanbul Milletvekili seçilen, daha sonra da Doğru Yol Partisi'ne geçen Metin Işık ile 1987 yılında ANAP'tan Sakarya Milletvekili seçilen Yalçın Koçak uzun yıllardır Florya Köşkü Sosyal Tesisleri'nde yaşıyor. Işık, halen Halka ve Olaylara Tercüman Gazetesi'nde köşe yazarlığı yaparken; Koçak, Bulgaristan'da kurduğu ilk özel Türk üniversitesinin mütevelli heyeti başkanlığını yapıyor. 1995'te siyasete giren Metin Işık adı, Aydın Menderes'in Refah Partisi'nin Antalya'da yapacağı istişare toplantısına giderken geçirdiği trafik kazasıyla da akıllara kazındı. Işık, dönemin önemli isimlerinden birisi olmasına rağmen bir kez daha milletvekilliğine aday olmadı ve gazeteciliğegeri dönüş yaptı. Ancak milletvekilliğinin kendisine sağladığı kolaylıklardan da vazgeçmedi. Öyle ki Işık, 2002'den bu yana Florya Köşkü'nün Sosyal Tesisleri'nde kalıyor.

Depremden sonra
Aynı durumda olan bir diğer kişi ise 1987-1991 döneminde ANAP'tan Sakarya Milletvekili seçilen Yalçın Koçak. 2004 yılında Bulgaristan'ın Varna kentinde Avrupa'nın ilk özel Türk üniversitesi olan "Balkan Üniversitesi"ni kurdu. Koçak, 17 Ağustos 1999 yılında yaşanan Marmara depreminin ardından ailesiyle Florya Köşkü Sosyal Tesisleri'ne yerleşti. Milletvekilleri tesisleri aralıksız en fazla 15 gün kullanabiliyor. Sosyal tesisleri evi gibi kullanan 18. dönem milletvekili Koçak ve 20. dönem milletvekili Işık ise, parasını ödedikleri sürece sosyal tesisleri kullanma hakları bulunduğunu belirtiyor.
(SABAH)


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


MİT'TEN DEVLETİN ZİRVESİNE DAVET

İŞTE O RAPOR

POLAT ALEMDAR MECLİSE GELDİ
»  ESKİ DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANI ERDİL PAŞA'NIN CEZASI ERTELENDİ
»  TBMM KÜRSÜSÜNDEN SAYGI ÖZTÜK'E TEŞEKKÜR
»  DÜŞEN UÇAKTA ÖLEN İŞÇİLERİN CENAZELERİ GETİRİLDİ
»  MARS'TAKİ CANLILARI İNSANLAR YOK ETMİŞ
»  APRONDA SIR OLAN ALTIN BİLMECESİ SÜRÜYOR
»  YSK'DAN KİMLİK NUMARALARINA SON NOKTA
»  ERDOĞAN'DAN BAYKAL VE MUMCU'YA 'AY-YILDIZLI AFİŞ' DAVASI
»  "DÖRT DÖRTLÜK" PROGRAMI YAYINDAN KALDIRILDI!..
»  ŞANLIURFA'DA EHLİYET SINAVI SKANDALI
»  UÇAKTA YER BULAMADI HAYATTA KALDI
»  AKP'Lİ ÇÖMEZ: ''KANDİL DAĞI'NA GİDEN YOLLAR KESİLMELİ''-
»  ÜZÜLEREK SÖYLÜYORUM, MUSTAFA TAŞAR 8'DE 8 HATALIDIR"
»  12 BİN MEDYA ÇALIŞANINDAN 650"Sİ TOPLU SÖZLEŞ YAPMA HAKKINA SAHİP!
»  AFİŞ TARTIŞMASI MAHKEMELİK OLUYOR
»  ALTINLAR ZÜRİH'TE Mİ DÜŞTÜ ?
»  IRAK ULAŞTIRMA BAKANLIĞI UÇAĞIN DÜŞÜŞ NEDENİNİ AÇIKLADI
»  DAYAKÇI KOCA, BAKIRKÖY'E GÖNDERİLECEK
»  İNCİRLİK YENİDEN HAREKETLENDİ
»  VAKIFLAR YASASINDA DEĞİŞİKLİK YOLDA
»  "ELEKTRİK İHALELERİNİN ERTELENMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL"
»  PENTAGON'DAN, 'LADİN TÜRKİYE'DE LAİK REJİMİ YIKACAK'İDDİASI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.