Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7804
EURO
43,5063
IMKB
9.702,000
ALTIN
3.962,660
 
Hava Durumu ANKARA
5 / 18 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ATA UÇAGINDA VURACAKLARDI!
ATA UÇAGINDA VURACAKLARDI!
 
Irak Devlet Başkan Yardımcısı Adil Abdülmehdi, Bağdat'ta bir suikast girişiminden yaralı olarak kurtuldu. Mehdi'ye yönelik bombalı saldırı dikkatleri 20-21 Şubat tarihlerinde Türkiye'ye yaptığı ziyarete çevirdi
 
27.2.2007 - 08:09
. Şii Devlet Başkan Yardımcısı'nın Türkiye'den dönüşü sırasında kendisine tahsis edilen ATA uçağı "teknik sorunlar ve güvenlik" gerekçesiyle Bağdat'a indirilmemişti.
DUVARA FIRLADI
Bağdat'ta dün sabah Bayındırlık Bakanlığı'ndaki bir törene katılan Mehdi konuşma yaptığı sırada patlama meydana geldi. Salona önceden yerleştirildiği ortaya çıkan bombanın etkisiyle duvara fırlayan Mehdi hafif yaralanırken, olayda 6 kişi öldü, 31 kişi yaralandı. Korumalar kendilerini Mehdi'nin üzerine atarken, Mehdi’nin vücuduna şarapnel parçaları saplandı. Hastaneye kaldırılan Mehdi'nin sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı. Bir kişinin gözaltına alındığı saldırıda Şii Bayındırlık Bakanı Riyad Garib ağır yaralandı.
Mehdi'ye yönelik suikast girişimi, Türkiye'ye gelişi ve dönüş yolculuğu sırasında yaşadığı tuhaflıkları akıllara getirdi. Mehdi, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın güvenlik gerekçesiyle kendisine tahsis ettiği ATA uçağıyla Ankara'ya gelmiş, Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile görüşmüştü. Mehdi, randevu vermemesi nedeniyle Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'le ise bir araya gelememişti. Başkent'teki temaslarını tamamlayan Mehdi 21 Şubat günü saat 20.00'de yine ATA ile Bağdat'a doğru yola çıkmıştı. Ancak uçağın birkaç saat sonra geri döndüğü haberi Ankara'yı telaşlandırmıştı. Mehdi'nin uçağının Irak hava sahasına girdikten sonra teknik sorunlardan ötürü Bağdat'a inemediği açıklanmıştı. ATA uçağının Irak'ta başka bir havaalanı veya daha yakın ülkeler yerine Ankara'ya dönmesi şaşkınlık yaratmıştı. Ankara'da kaldığı otele geri dönen ve geceyi orada geçiren Mehdi, ertesi sabah ülkesine hareket etmişti.

İSTİHBARAT ABD’DEN Mİ?

Olayın üzerindeki sır perdesi aralanamadan Mehdi'ye Bağdat'ta suikast girişiminde bulunulması dikkat çekti. Girişimin ardından ilginç iddialar ortaya atıldı. İddiaya göre, ATA uçağı Irak semalarındayken Mehdi’ye yönelik suikast hazırlığı ihbarı yapıldı. ABD'nin verdiği iddia edilen istihbaratın ardından uçakta durum değerlendirildi. Birkaç dakika süren değerlendirmenin ardından iniş için en güvenli ülkenin Türkiye olduğuna karar verildi. Ve tekrar Ankara'ya dönüldü. Mehdi, ATA uçağına yönelik saldırı istihbaratıyla hayatta kalırken, Bağdat'taki saldırıda yaralandı.




Ankara’daki mesajları

IRAK’ın Şii Devlet Başkan Yardımcısı Abdülmehdi, Ankara'daki açıklamaları sırasında teröre ilişkin mesajlar vermişti. Terörün siyasi boyutunun bulunduğunu söyleyen Abdülmehdi, "Bu şiddet ve terör olaylarına Irak'ın içinden çözüm bulunması gerekmektedir. Çözüm bulunurken de Irak'ın komşularından destek görmesi gerekmektedir" diye konuşmuştu. Abdülmehdi, Irak'taki siyasi ve şiddete dayalı terörün üstesinden gelinilmesinin Irak ve bölge için önemli olduğunu belirtmiş, bir geçiş dönemi yaşadıklarını, ortamın henüz sakinleşmediğini ifade etmişti.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


DENİZ GEZMİŞ, YAŞASAYDI 60 YAŞINDAYDI

VEKİLLERE CEZAEVİ'NDE KİTAP ŞOKU

128 MİLYON REŞ
»  ''CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ İHTİLAL ENDİŞESİ YARATIYOR''
»  ERDOĞAN'DAN BARZANİ'YE SERT YANIT
»  DEVLET SIRRINA KANUN GELİYOR!
»  ERDOĞAN'A SÜRPRİZ DOĞUM GÜNÜ PARTİSİ
»  BAŞBAKAN ERDOĞAN, BUGÜN 54 YAŞINA GİRDİ
»  CHP'Lİ YÖNETİCİ İSTİKLAL MARŞINI UNUTUNCA!
»  BARZANİ,: "SINIR ÖTESİ OPERASYONA KAYITSIZ KALAMAYIZ"
»  ERDOĞAN, MART'TA IRAK'A GİDECEK
»  TÜRK POLİSİNE ALMAN MODELİ
»  PARMAK BOYAMA BU SEÇİMDE DE VAR
»  CUMHURBAŞKANI'NDAN FAZLA MAAŞ ALAN MEMUR
»  ORMAN BAKANLIĞI PERSONELİNE EK ÖDEME GELİYOR
»  ULAŞTIRMA BAKANLIĞI'NDA HİPERMARKET ŞOKU!
»  "BEN NEDEN CUMHURBAŞKANI OLMAYAYIM?"
»  "BUNUN NERESİ VATANA İHANET"
»  LEVENT ASSUBAY'I ŞEHİT SAYMADILAR!
»  İSTANBUL'LU ARACA SİCAN'DAN CEZA
»  SINAV SORUSU İRAN'LI RADİKALLERİ KIZDIRDI
»  BELGESELİMİZİM BİLE ÇİN YAPIMI
»  ABD NATO'YU DEVREYE SOKARAK İRANI VURMAK İSTİYOR
»  FENERBAHÇE, KENAN EVREN'İ HASTA EDİYOR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.