Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,9934
EURO
44,3725
IMKB
9.356,000
ALTIN
4.210,450
 
Hava Durumu ANKARA
14 / 30 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ATALAY,SEÇMEN KÜTÜKLERİNİ SAVUNDU
ATALAY,SEÇMEN KÜTÜKLERİNİ SAVUNDU
 
İçişleri Bakanı Beşir Atalay muhalefetin 6 milyonluk seçmen artışıyla ilgili iddia ve eleştirilerini yanıtladı. Atalay "Yanlışlıklar, hatalar olabilir askılar onun için. Seçmen listeleri 31 Ocak'a kadar askıda, herkes gidecek, düzeltecek" diye konuştu.
 
20.1.2009 - 18:05
Bakan Atalay, Meclis Genel Kurulu'nda, muhalefet partilerinin bir süredir 6 milyonluk seçmen artışıyla ilgili dile getirdiği iddia ve eleştirileri yanıtladı. AKP hükümeti döneminde nüfus sayımı konusunda çağdaş ve yeni bir sistem getirildiğini, nüfus sayımı sisteminin baştan sona değiştirildiğini kaydeden Bakan Atalay "Bazı aksamalar, eksiklikler olmuş olabilir. Bu işin doğasında vardır. Aksaklıkların düzeltilmesine ilişkin mekanizmalar sistemin içinde vardır ve aksama sırasında işletilmektedir. Bazı küçük örnekleri gündeme getirerek sistemi topyekün sakat ilan etmek, sağduyulu bir yaklaşım değildir." diye konuştu.

Seçmen listeleri konusunda siyasi partilere düşen görevin vatandaşları bilgilendirmek, aksaklıklar ve hataları tespit ederek ilçe seçim kurullarına iletmek olduğunu söyleyen Bakan Atalay, adres kayıt sistemi ile Türk vatandaşları ve Türkiye'de yaşayan yerleşik yabancıların yerleşim yeri ve diğer adres bilgilerinin elektronik ortamda ve güncel tutulmasının amaçlandığını bildirdi. Adres veri tabanına dayalı sistem çerçevesinde bütün ailelerin ziyaret edildiğini ve vatandaşların adresle irtibatlı olarak kaydedildiğini ifade eden Bakan Atalay, bu sistem sayesinde mükerrerlik ve abartılı nüfusun kalmadığını kaydetti.

-"SEÇMEN NİTELİKLERİNE HAİZ HERKES SEÇMEN LİSTESİNE KAYDEDİLDİ"-

Bakan Atalay, adrese dayalı nüfus sistemi sayesinde nüfus kütüklerinde yer alan ve seçmen niteliklerine haiz herkesin seçmen listelerinde yer alabildiğini kaydeden Bakan Atalay, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve seçmen niteliğine haiz olup da seçmen kütüğünde bulunmayan hiçbir vatandaşımız kalmamıştır. Tartışma konusu olan bir önceki seçimde listelerde yer alan seçmen sayısı ile son olarak askıya çıkarılan seçmen sayısı arasındaki fark, aslında geçmiş dönemlerde de hep olmuştur." dedi. TÜİK verilerine göre 1983 genel seçimlerinde, seçmen niteliğine haiz kişi sayısının 23 milyon 270 bin iken seçmen listelerine kayıtlı kişi sayısının 19 milyon 767 olduğunu ve 4 milyon kişinin seçmen listelerine kayıtlı olmadığını kaydeden Bakan Atalay, yine 2002 seçimlerinde seçmen niteliğine haiz kişi sayısının 43 milyon olmasına rağmen seçmen listelerine kayıtlı kişi sayısının 41 milyon olduğunu belirtti. Atalay, 2007 genel seçimlerinde MERNİS veri tabanında 18 yaşını doldurmuş ve oy kullanma hakkına sahip 46 milyon 357 bin 366 kişi bulunmasına karşılık milletvekili seçimlerinde seçmen sayısının 42 milyon göründüğünü söyledi.

-"LİSTELER 31 OCAK'A KADAR ASKIDA HERKES GİDECEK DÜZELTECEK"-

Atalay, "Mernis kayıtlarında, nüfus kayıtlarımızda bütün vatandaşların ismi seçmen listelerinde kayıtlıdır. YSK bunu esas almıştır. Bütün bunlara rağmen 6 milyon seçmen farkı var diye iddia edenleri anlamakta zorluk çekiyorum. Sistem açıktır, bu verilerin hepsi bellidir, 6 milyonun nereden geldiği belli. Türkiye'de biz yanlış bir sistemi düzelttik. Yanlış yürüyen bir sayımı seçmen kütüğü belirleme sistemini değiştirdik, yeniledik bundan memnun olmanız lazım. Seçmen hakkını kazanmış bütün vatandaşları kendisi istesin istemesin başvursun başvurmasın seçmen kütüğüne kaydediyoruz, olay bundan ibaret. Buna niye itiraz ediliyor anlamakta zorluk çekiyorum. Vatandaşlarımızın tamamı seçmen listelerinde adres kayıt sistemi esas alınarak kayıt yapılmıştır. 71 milyon civarında nüfusumuz var 46 milyon civarında seçmenimiz var. Tabi ki yanlışlıklar olabilir; hatalar olabilir, askılar onun için. Seçmen listeleri 31 Ocak'a kadar askıda. Herkes gidecek, düzeltecek." diye konuştu.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BAYKAL: "AKP İKTİDARI OLMASAYDI BU OLAYLAR OLMAZDI"

ERDOĞAN,BRÜKSEL'DEN ANKARA'YA DÖNDÜ

ERDOĞAN'IN DİLİNİN UCUNA GELEN AMA SÖYLEYEMEDİĞİ DEYİM!
»  BAYDEMİR, PKK'LILARA 'GERİLLA' DEDİ
»  EŞİNİ KİLİTLEYİP, EVİNİ ATEŞE VERDİ!
»  BAYKAL: "TRT, PSİKOLOJİK SAVAŞ'IN TETİKÇİSİ"
»  SAĞLIK HİZMETLERİNDE YENİ KATILIM PAYI!
»  CHP MAMAK ADAYI ŞAHİN: “DOĞUKENT TEKRAR AYAĞA KALKACAK
»  2008 YILINDA 2 MİLYON AİLEYE KÖMÜR DAĞITILDI
»  EMEKLİ ALBAY KIRCA'NIN SON ANLARI
»  ERGENEKON SİLAHLARI SERGİLENDİ
»  FLAŞ.. GÜL'DEN ÇANKAYA KÖŞK'ÜNDE YARGI ZİRVESİ
»  DTP'Lİ AHMET TÜRK'TEN ERGENEKON ELEŞTİRİSİ
»  BAHÇELİ'DEN ERDOĞAN'A "BOP EŞ BAŞKANLIĞINDAN İSTİFA ET"
»  ORDU ALBAYINA SAHİP ÇIKTI
»  BÜTÇE, 1 MİLYAR 69 MİLYON TL AÇIK VERDİ
»  BAHÇELİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
»  GENELKURMAY'DAN ÇOK SERT AÇIKLAMA
»  HÜKÜMET'E YENİ BAKANLIK GELİYOR
»  ŞENER, ERDOĞAN'I ÇOK KIZDIRACAK AÇIKLAMALAR!
»  DURAK, FAKIBABA VE ŞAHİN'i YEME PLANI
»  FLAŞ..BUCA BELEDİYE BAŞKANI GÖZALTINDA
»  CHP'NİN OYU, İSTANBUL ADAYINA BAĞLI
»  ŞAHİN'DEN GÜNEY VE ÖZ BOMBALARI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.