Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,3912
EURO
47,0429
IMKB
10.366,000
ALTIN
4.347,240
 
Hava Durumu ANKARA
21 / 34 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ATATÜRK SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMINI ONAYLADI MI?
ATATÜRK SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMINI ONAYLADI MI?
 
Mustafa Altıoklar'dan çok çarpıcı açıklamalar!
 
12.12.2008 - 22:45
Ünlü yönetmen Mustafa Altıoklar, Söz Sende'de Balçiçek Pamir'in sorularını yanıtladı.

Mustafa filmiyle ilgili eleştirileri, Can Dündar'ın dramatik kamera kullanımına dair bilgi birikiminin olmamasından kaynaklandığını söyleyen Altıoklar, "Sadece bu kadar da değil. Bu çok önemli bir etken. Açılış sahnesi bile gerilim filminin açılış sahnesi gibi. Sıradan filmler için bu önemli değil. Ama bir şey söylemek istediğiniz filmlerde bu önemlidir. Bu sinemotografik değerlerin kullanılmasıyla ilgili bir sıkıntı." 

Altıoklar, filmin içeriğiyle ilgili de  "Dökümanter çekiyorsanız sizin yorum yapma şansınız yoktur. Yorum yaparsanız da yorumun size ait olduğunu söylemeniz gerekiyor." dedi.

Filmin bir sahnesinde Atatürk'ün Doğu yolculuğunu Mustafa Kemal'in gözünden gösterildiğini ve karlı bir dağ eteği üzerinde cesetlerin olduğunu örnek gösteren Altıoklar, "Can Dündar, Mustafa Kemal'in günlüğünden kendi sesiyle anlatıyor: 'Doğuya giderken insan ölüleri gördüm. Muhacir ölüleri gördüm, diyor, bir kadın ölüsü gördüm, diyor...' Bunlar Mustafa Kemal'in günlüklerinde gerçekten var. Aradan bazı cümleleri Can çıkarmış. Kısaltmak için bazı cümleleri tabi ki çıkartabilirsiniz. Ama çıkartılmaması gereken cümleler vardı. Çünkü, 'Doğuya giderken' diyorsunuz, 'muhacir' diyorsunuz, 'ceset' diyorsunuz... Bunların hepsi Ermeni tehcirine dair yapılan göndermeler. Şimdi 1915'tir Ermeni meselesi. Sinemada ses ve görüntü, kitapta ise sadece kendi iç sesiniz vardır. Sinemada iki duyu organımız var. Ses, muhacir diyor, 1916 diyor, görüntüde ise yan yana cesetler. Mustafa Kemal'in gözünden Ermeni tehcirinde ölenleri gösteriyor gibi. 'Mustafa Kemal de şahit oldu' diyor, böyle gösterildiği zaman. "

"Tehcir sırasında çok sayıda Ermeni öldü. Keşke olmasaydı." diyen Altıoklar şöyle devam etti:  "Siz bunu 'Mustafa Kemal şahit oldu' sinematografisiyle düşürürseniz, üstüne de Mustafa Kemal'in güncesini koyarsanız, üstelik o günceden '3 islam kadınının kesik başını gördüm' cümlesini de çıkarırsanız...İçerikle ilgili tartışılması gereken bunlar. Yoksa Atatürk'ün içki içtiğini bilmeyen yok. "

KAYNAK/HABERTÜRK



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KARAYALÇIN'IN GÖKÇEK FERYADINA RTÜK ÜYESİNDEN CEVAP

CHP'DEN "KREDİYİ ÇAĞIR" İSTEĞİ

"ÇIKAR KARŞILIĞI YARDIM SUÇTUR"
»  PKK'NIN SEÇİM HAZIRLIĞI
»  HÜRRİYET, SAHTEKAR HAHAM TUNCAY'A MEYDAN OKUDU
»  YUNANİSTAN'A BAKIP UTANMAK YOK MU?
»  AKP HAZİNE Mİ BULDU?
»  DTP'Yİ SANDIĞA GÖMEREK BİTİRECEK ÖNLEM!
»  BAKAN ŞAHİN, HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
»  AKP VE CHP'DEN PKK'YA AĞIR DARBE
»  GÖKÇEK'E RTÜK FRENİ GELİYOR
»  İSTANBUL TV'NİN ESKİ SAHİBİ ÖLDÜRÜLDÜ
»  CEZAEVİ'NDE SEKS'İN MİMARI CHP'Lİ GÜLÇİÇEK
»  OY SANDIĞINA 100 METRE ÖNLEMİ ELİYOR
»  "POLİS YANLIŞLIKLA VURSA İKİ GÜN UYUYAMIYORUM"
»  BAHÇELİ:"HER ZAMAN YÜZ YÜZE CENGE HAZIRIZ"
»  "AKP'NİN EN BÜYÜK ŞANSI ANA MUHALEFET"
»  YUNANİSTAN'DA YAŞANANLAR TÜRKİYE'DE DE OLABİLİR!
»  HEDİYELERİN PEŞİNİ BIRAKMAYAN AVUKAT
»  1500 TÜRK MÜHENDİSİNE İŞ OLANAĞI
»  SELİMİYE KIŞLASI SALGIRGANLARI BELİRLENDİ
»  TÜRKİYE-MEKSİKA İŞ KONSEYİ KURULDU
»  ERBAKAN: "HERKES ORTAYA SÜRDÜĞÜ KARTLARINI TOPLASIN"
»  KARAYALÇIN'DAN RTÜK'E "GÖKÇEK" YAYINI İSYANI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.