Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,5934
EURO
43,6843
IMKB
9.112,000
ALTIN
4.175,390
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 23 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
AVCI'YA KİTABI YAZDIRAN İSİM!
AVCI YA KİTABI YAZDIRAN İSİM!
 
Kitaptan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün gayri resmi müdürünün ‘Kozanlı Ömer’ diye bilinen Osman Hilmi Özil olduğunu öğreniyoruz. “Cemaatin İstanbul polisindeki lideri kim/kimler?” diye soracak olursanız onun yanıtı da kitapta gizli.
 
1.9.2010 - 00:30
Posta Gazetesi'nden Nedim Şener'in yazısı...

Eskişehir Emniyet eski Müdürü Hanefi Avcı’nın yazdığı ‘Haliç’te Yaşayan Simonlar: Dün Devlet Bugün Cemaat’ adını verdiği ve Fethullah Gülen cemaatinin devleti ele geçirdiğini anlattığı kitap, tam bir bomba etkisi yarattı. Kitaptan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün gayri resmi müdürünün ‘Kozanlı Ömer’ diye bilinen Osman Hilmi Özil olduğunu öğreniyoruz. “Cemaatin İstanbul polisindeki lideri kim/kimler?” diye soracak olursanız onun yanıtı da kitapta gizli.

Bu kişi aynı zamanda Hanefi Avcı’nın kitabı yazmasına sebep olan kişi? Avcı onu “İstanbul Emniyeti’ndeki cemaatin lideri konumundaki polis şefi” diye tarif ediyor.

Peki kim bu polis şefleri?

Avcı kitapta ismini vermemiş ama sorduğumda söyledi: Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Fuat Yılmazer ve İstihbarat Şube Müdürü Erol.

Peki ne yapmış bu polis şefleri? Avcı kitabında bunu şöyle anlatıyor:

“Uyuşturucu kaçakçılarına yardım ettiği iddiasıyla tutuklanan Emin (Aslan) Bey hakkında yapılan işlemlere karşı çıktığım için, ona kefil olduğumu söylememden bir süre sonra bu açıklamalarımdan memnun olmayan İstanbul Emniyeti’ndeki cemaatin lideri konumundaki polis şefleri benim toplumdaki saygınlığımı sarsacak bir çalışma başlattıklarını ve yakında işleme koyacaklarını söylemişlerdi. Hakkımda araştırma yapıldığını söyleyen kişiler cemaatin İstanbul’daki en üst düzey polisleriydi”.

Avcı kısa süre sonra bu polis şeflerinin kendi telefonlarını usulsüz dinlediğini öğrenir. Kendisine komplo kurulduğunu gören Avcı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi yetkilileri hakkında İçişleri Bakanlığı’na şikayette bulunur.

Avcı, kitabında Ali Fuat Yılmazer hakkında ilginç iddialarda da bulunuyor.

“Hrant Dink cinayetinden sonra Ahmet İlhan Güler görevden alındı. Yerine ise normalde hiçbir zaman bu göreve gelemeyecek, gerekli niteliklere sahip olmayan (sol örgütler konusunda bilgi ve deneyim ile evveliyatında pratik sokak tecrübesi yeterli olmayan), hatta sosyal ve psikolojik açıdan sorunlu olduğunu değerlendirdiğim Ali Fuat Yılmazer bu göreve atandı. İstanbul Emniyet Müdürü (Celalettin Cerrah) sahip olduğu güce rağmen Ahmet’in gidişini engelleyemediği gibi Ali Fuat Yılmazer’e alenen muhalefet etmesine rağmen onun göreve getirilişini de engelleyemedi. Belki elli tane müdürü İstanbul’a tayin ettirmemeye muktedir bir güce sahipti, herkese karşı dikleşebilirdi ama Ali Fuat ve benzerlerine karşı koyamadı. Belli amaçları olanlar, istedikleri gibi faaliyette bulunmak isteyenler bu konuda kendilerine mani olacak bir engeli daha önlerinden kaldırmış oldular”.

“BAŞBAKANLA GÖRÜŞÜYOR”

Ali Fuat Yılmazer ilginç bir isim.

Ergenekon Operasyonu konusunda oynadığı rolü vurgulayan bir isim. Ama aynı zamanda eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek ile beraber Başbakanlık Teftiş Kurulu raporuyla Dink cinayeti konusundaki ihmali ortaya çıkan bir kişi. Ramazan Akyürek görevini kaybetti ama o halen İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı.

Peki bu nasıl oluyor?

Nasıl olduğunu Gülen cemaatine yakın olarak bilinen Emrullah Uslu 24 Ağustos 2010 günü Taraf Gazetesi’ndeki yazısından öğreniyoruz. Uslu şöyle yazıyor:

“.... Yılmazer’in arkasında Cemaat varmış. Ben Yılmazer’in Cemaat’le bir ilişkisinin olup olmadığını bilmiyorum ama onun neden güçlü olduğunu bildiğim çok net bir bilgiye sahibim. O, bu göreve getirildi çünkü onu Başbakan Tayyip Erdoğan istedi. İstanbul’a her geldiğinde de onunla mutlaka görüşüyor Erdoğan”.

İlginç değil mi?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan “’Cemaat devleti ele geçirdi’ diyen Hanefi Avcı ile görüştünüz mü?” diye sorulduğunda “Muhatabı onun üstleridir. İl Emniyet Müdürü ile görüşmeyi fevkalade gereksiz bulurum” demişti.

“Devleti bir örgüt ele geçirdi” diyen bir Emniyet Müdürü ile konuşmayan Başbakan, bir il emniyet müdür yardımcısıyla her İstanbul’a geldiğinde nasıl, neden ve nerede görüşür?
31/08/2010


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ORTALAMA 1 MİLYON KİŞİ İZLİYOR

"EVET OYU TÜRKİYE'Yİ YOLDAN ÇIKARTIR"

"AKP YASAMA YETKİSİNİ AVRUPA'YA DEVRETMİŞTİR"
»  TERÖRİSTLER KARAKOLA SIZMAK İSTEDİ
»  "HAYIR PATLAMASI YAŞANABİLİR"
»  AKP'LİLER BU AFİŞE ÇOK KIZDI!
»  ALBAY ÇİÇEK'İN O TARİHTE ABD'DE OLDUĞU BELİRLENDİ.
»  "ÜLKÜCÜ HAREKET SENİN ÜMÜĞÜNDEN TUTAR"
»  BEHÇET OKTAY İNDİRİLDİ !
»  TWİTTER'DEKİ BAYKAL HESABI SAHTE ÇIKTI!
»  BAYRAM'DA HAVA NASIL OLACAK?
»  'ADALET BAKANLIĞI MÜSTEŞARI ÖCALAN'LA GÖRÜŞTÜ'
»  ALBAY ÇİÇEK'İN KIZINDAN İLGİNÇ ÇIKIŞ!
»  BAŞBUĞ, DEVLET ŞEREF MADALYASI ALMAYAN İLK KOMUTAN!
»  MHP'NİN AKP'LERİ KIZDIRAN PANKARTI!
»  MEMUR ZAMMI, TOKİ'DEN EV ALANI ÜZECEK!
»  BAYKAL, ÖNDER SAV'I TWİTTER'DE VURDU!
»  ERDOĞAN'I ÜZECEK REFERANDUM ANKETİ!
»  BÜLENT ARINÇ'IN SİTESİNİ HACKLEDİLER
»  ÇOK GİZLİ 'DOLMABAHÇE' DOSYASI ANKARA'YA GÖNDERİLDİ
»  ORGENERAL GÜNER'DEN 'DİNLEME' AÇIKLAMASI
»  BAKAN GÜNÜL'DEN "BEDELLİ ASKERLİK" AÇIKLAMASI
»  CANLI YAYINDA VALİ İLE VEKİL'İN SERT TARTIŞMASI
»  TAYYİP TİŞÖRTÜ GİYDİ BAŞINA GELMEYEN KALMADI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.