CNN Türk'te yayınlanan liderler zirvesine katılan Ağar DYP Anavatan birleşmesinde yaşanan sıkıntılara açıklık getirdi.
DP lideri "25 senedir anlamsız bir rekabet içinde bulunan iki partiyi birleştirmek üzereyiz, elbette sıkıntılar olacak, ancak aşacağız" dedi.
Ağar Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın "Sayın Mumcu sizi canlı yayına davet etti, karşısına çıkacak mısınız?" şeklindeki soruya "Hayır böyle bir tartışmanın yarar getireceğine inanmıyorum" dedi.
Mehmet Ağar "Türkiye 4.5 yıldır bir kutuplaşma siyaseti içerisine tıkıldı kaldı. Biz kutuplaşan Türkiye'yi (Kucaklaşan Türkiye) haline getirme vaadi ile seçimlere giriyoruz. Türkiye bir yanda AKP diğer yanda CHP tarafından farklı kutuplara çekildi. Biz bu kutuplaşmaları ortadan kaldıracağız. Halk bu CHP'ye AKP karşısında dik dursun diye iki kez oy verdi ama CHP bunu değerlendiremedi. Öyle sağdan soldan vitrin adaylarıyla bir sonuca varılmaz" dedi.