Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,6989
EURO
43,4767
IMKB
9.541,000
ALTIN
4.018,160
 
Hava Durumu ANKARA
5 / 17 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BÜYÜKANIT, HÜKÜMETTEN ÖZÜR DİLEDİ!
BÜYÜKANIT, HÜKÜMETTEN ÖZÜR DİLEDİ!
 
Bakanlar Kurulu'nun 7 saat süren toplantısına Türkiye'nin yeni Kıbrıs açılımı ve devletin zirvesinin bilgilendirilip bilgilendirilmediği tartışması damgasını vurdu.
 
12.12.2006 - 07:43

 Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, çok açık bir dille Cumhurbaşkanlığı ve Genelkurmay'ın bilgilendirildiğini söyledi. Gül, "İki müsteşarımı Genelkurmay'a gönderdim. Genelkurmay 2. Başkanı ile görüştüler" dedi. Aynı şekilde Cumhurbaşkanlığı Dış Politika Danışmanı Büyükelçi Sermet Atacanlı'ya da bilgi aktarıldığını kayda geçirdi.

'ELİMİZİ ZAYIFLATTI'
Bakan Gül, AB ile müzakerelerin askıya alınmaması için Kıbrıs konusunda gündeme getirilen öneriler hakkında, "Televizyondan öğrendim. Bilgilendirmenin usulü bellidir. Bu açılım, devlet politikasından sapmadır" açıklamasını yapan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'la daha sonra telefonda görüştüğünü açıkladı. Org. Büyükanıt'ın, Ocak 2006'daki Kıbrıs Eylem Planı dışında bir adımın söz konusu olmadığı yönündeki vurgu üzerine, "Ben böyle bilmiyordum" dediği ve üzüntülerini ilettiği de Gül tarafından bakanlara anlatıldı. Gül'ün en çarpıcı değerlendirmesi "İçerideki tartışmalar, dışarıda elimizi zayıflattı" oldu. Bakanlar Kurulu'nda, Fin dönem başkanlığına atfen yayınlanan Türkiye önerilerinin ayrıntıları da tartışıldı. "Türkiye'nin, 1 yılla sınırlı olmak üzere bir limanını Kıbrıs Rum bandıralı gemilere açması, Ercan Havalimanı'nın uluslararası doğrudan ticarete açılması karşılığında Türkiye'nin de bir havalimanını açması, BM çerçevesinde kalıcı çözüm sürecinin yeniden başlatılması" şeklinde formüle edilen Fin kaynaklı açıklama ile Hükümet'in referans gösterdiği Ocak 2006 tarihli Kıbrıs Eylem Planı'nın tam olarak örtüşmemesi dikkati çekti. Bakan Gül'ün, "Ocak'taki Kıbrıs girişiminin dışına çıkılmadı" dediği metinde "Gazimağusa, Girne, Gemikonağı dahil Kuzey Kıbrıs'taki limanların ve Ercan Havalimanı'nın Türk yönetimi altında malların, hizmetlerin ve sermayenin serbest dolaşımına açılması karşılığında Türk liman ve hava meydanlarının Kıbrıs Rum bayraklı gemi ve uçaklara açılması önerisine yer verilmişti.

MGK TOPLANSIN
Kabine üyeleri, kamuoyundaki algılamanın, "Hükümet bilgi vermedi" şeklinde olduğunu belirterek, "Milli Güvenlik Kurulu toplansın. Genelkurmay'a bilgi veren Dışişleri Müsteşarı zaten MGK üyesi. Bilgilendirmeyi nasıl yaptığını açıklasın. Kıbrıs gibi milli bir davada gerek içeriyle gerekse dışarıya verilen görüntü hoş olmadı" dediler. Ancak Dışişleri Bakanı Gül, Türkiye'nin pozisyonunda Ocak ayına göre bir değişiklik olmadığını yineledi.(SABAH)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


HATAY'DA ALİ DİBO DİZ BOYU!

'KOLA YERİNE PORTAKAL SUYU İÇ'

ERKE DÖNERGECİNİ GÖLGEDE BIRAKACAK BULUŞ
»  TERÖRİSTLERİN KORKULU RÜYASI OLACAK SİLAHI ASELSAN YAPTI
»  DYP KÖYLÜ OYLARINI İSTEMİYOR
»  ENKAZ ALTINDAN 5 KİŞİNİN CESEDİ ÇIKARTILDI
»  CARİ AÇIK 28 MİLYAR DOLARI AŞTI
»  EMEKLİ SUBAYLAR DERNEĞİ'NDEN MEKTUP AÇIKLAMASI
»  RUMLAR'DAN YENİ ÖNERİ
»  DİYARBAKIR'DA ENKAZ ALTINDAN 3 KİŞİNİN CESEDİ ÇIKARILDI
»  'HARAM PARA İLE KURBAN KESİLİR Mİ' SORUSUNA ŞOK YANIT
»  DİYARBAKIR'DAKİ PATLAMA'DA BÜYÜK ŞÜPHE
»  GÜN UYARDI: "MÜZAKERE SÜRECİ RAYDAN ÇIKMASIN"
»  TBMM BAŞKANI ARINÇ'TAN , BÜYÜKANIT'A ZİYARET
»  LOJMAN'DA KURTULANLARIN SAYISI 8 OLDU
»  AKP'YE GÖRE SEZER'E AFYON'DAN YANIT TESADÜF
»  DİYARBAKIR'DA ENKAZDAN ÜÇ KİŞİ KURTARILDI
»  İNCİRLİK, ABD'NİN CAN SİMİDİ OLDU
»  DİYARBAKIR'DA PATLAMADA İLK AÇIKLAMA:"KAZAN PATLADI"
»  ERDOĞAN, KENDİSİNİ LOZAN'DAKİ İSMET PAŞA'YA BENZETTİ
»  İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: 'MERNİS SKANDALI HAYAL ÜRÜNÜ'
»   İŞTE O KADIN
»  AKP'Lİ SEKRETER, BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCILIĞINDAN ALINDI
»  ARINÇ'TAN GÜNDEM YARATACAK AÇIKLAMALAR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.