Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,2563
EURO
46,7939
IMKB
10.225,000
ALTIN
4.313,570
 
Hava Durumu ANKARA
22 / 31 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BAHÇELİ: DEVLET, FEDERAL YAPIYA GİDİLİYOR
BAHÇELİ: DEVLET, FEDERAL YAPIYA GİDİLİYOR
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Tarihten ibret alınarak, gidişata bir son verilemez ise kim nasıl yorumlarsa yorumlasın, ülkemiz çok dilli ve çok ortaklı bir federal devlet yapılanmasına ve ardından ise çözülmeye doğru hızla sürüklenmektedir.
 
23.4.2010 - 21:30

Tarihin tekerrür etmemesi şarttır ve bunun için, geçmiş doğru okunmalı ve mutlaka doğru anlamlandırılmalıdır" dedi.
Bahçeli, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla özel gündemle toplanan TBMM Genel kurulunda yaptığı konuşmada, en büyük millet eserinin kurucularını şükranla anarak, bu güzel ve anlamlı günün armağan edildiği çocukları kutladı.
Bundan 90 yıl önce bir Cuma günü, Ulus'taki eski taş binada başlayan ilk toplantının yıl dönümünü bir kez daha saygıyla ve hayranlıkla yad ettiklerini belirten Bahçeli, o yılların yokluklar ve sıkıntılarla dolu günlerini Mustafa Kemal'in liderliğiyle aşabilmek için Ankara'ya kadar ulaşmış vatanseverlerin fedakarlıklarını minnetle andığını söyledi.
Ankara'da açılan Meclisin, herkes için yeni bir dönemin başlangıcı , bu başlangıcın da geride kalan asırlar içinde sayısız sonları barınd ıran tarihi bir ibret noktası olduğunu ifade eden Bahçeli, "Bin yıllık bir vatanı sahiplenebilmenin, savunabilmenin, mücadelesini veren Türk milleti için geri çekilmenin son bulmasıdır. Asırlarca hak ve adaletle süren imparatorluk hükümranlığının ardından milletimizin milli bir devlete ulaşarak çare arayışının son bulmasıdır. Yıllarca kısır bir asabiyet içinde birbirleriyle mücadele eden ecdadımızın aralarındaki çekişmelerin milli kimlikle buluşarak, ayrışmanı n son bulmasıdır" diye konuştu.
Bahçeli, bu tarihi günün, 1910'lu yıllarda, toprak ve insan kayıplarının milleti yılgınlık ve kaygılara sürüklediği, ataletin bütün vatan sathına yayıldığı bir dönemin hüzünlü tarihinin hatıraları olduğunu belirterek, savaşların, isyanların, göçlerin yaşandığı bu talihsiz döneminde vatan topraklarımızı aralarında pay edebilmek için haritalar üzerinde küresel pazarlıklar yapıldığını, bir avuç vatansever aydının dağınık ve bulanık kurtuluş reçeteleri peşinde koştuğu bir devrin yaşandığını anlattı.
Meclisin açılışının "umutsuzluk, yoksulluk, yılgınlık içinde ve hareketsiz kalmış milli varlığa olan inancın ifadesi ve çıkış noktası olduğunu, Cumhuriyeti müjdelediğini" söyleyen Bahçeli, 23 Nisan 1920 tarihinin ön almasıyla Türk milletinin Anadolu'da yaptığı bin yıllık yolculuğun yeni bir devletle buluştuğunu, yeni bir yönetim şekliyle tanıştığını ve milletin önüne yeni ufuklar açıldığını kaydetti.
Bu muhteşem eserin arkasındaki başarının sırlarının; milli güçlere ve kanaat önderlerine dayalı kucaklaştırıcı meşruiyet arayışında, vatan için duyulan kaygıların ve şuurun bir araya getirildiği uzlaşma kültüründe, Türk milletini esas alan milli heyecanın ortaya çıkardığı tam bağımsızlık kararlarında, birbirlerine yabancılaşma eğilimine girmiş ve kabuğuna çekilmiş bir toplumda milli kimliği yeniden yükseltmek için duyulan heyecanda aranması gerektiğini vurgulayan Bahçeli, "Onlar, kimlikleri kaşıyıp toplumu parçalara ayırmamışlardır. Onlar, farklılıkları körükleyip milleti zayıflatmamışlardır. Onlar, al bayrağın etrafında toplanıp, milli kimliği savunmuşlar, ayrılmayı değil buluşmayı, farklılaşmayı değil bütünleşmeyi, dağılmayı değil kucaklaşmayı tercih etmişlerdir. Ders almak isteyenler için bu büyük eserin yegane başarı sırrı budur" diye konuştu.
MHP Lideri Devlet Bahçeli, güçlü ve yükselen bir devletin varlığın ın ve devamının; dağınık, çözülmüş, ayrışmış bir milletin içinden çıkartılmasının insanlığın tabiatına aykırı olduğunu ve örneği bulunmadığını vurguladı.
"Anadolu'ya geldiğimiz asırlar veya Anadolu'da tutunmak için savaştığımız yıllar arasındaki benzerlikler, bugün de yapmamız gerekenleri hepimize göstermektedir" diyen Bahçeli, 7 asır önce Söğüt'te 400 çadırlık bir Türkmen beyliğinden bir cihan imparatorluğunu çıkaran kudretle, geçen yüzyılda TBMM'nin açılmasına kadar varan süreçteki dinamiklerin birbiriyle aynı olduğunu, her iki olayda da ayrılıkların buluşmaya çevrildiğini, farklılıkların birleşmeye dönüştürüldüğünü kaydetti.
İmparatorluğun son asrında nifakla, ırkçılıkla, ayrımcılıkla zayıflayınca nasıl bir dağılmanın ve yıkılışın yaşandığına dikkati çeken Bahçeli, şöyle devam etti:
"Devletimizin kazanımlarını sekteye uğratacak, milletimizin kaynaşmasını geriye döndürecek gelişmelerin görüldüğü bu günlerde, ilk Meclisin ve Cumhuriyetin kurucu ruhunun anlamı hepimiz için daha da önem kazanmıştır. Tarihten ibret alınarak, gidişata bir son verilemez ise kim nasıl yorumlarsa yorumlasın, ülkemiz çok dilli ve çok ortaklı bir federal devlet yapılanmasına ve ardından ise çözülmeye doğru hızla sürüklenmektedir. Tarihin tekerrür etmemesi şarttır ve bunun için, geçmiş doğru okunmalı ve mutlaka doğru anlamlandırılmalıdır.
Zira 23 Nisan 1920; zedelenen, aşağılanan, hor görülen milli onurun dirilişidir. Türk milletinin tarih sahnesinde yeniden doğruluşudur. Teslimiyetçiliğe karşı bağımsızlığın, tavizlere karşı dik duruşun, kimliksizliğe karşı milli kimliğin ve dağınık yönetimlere karşı milli devletin doğuşunun müjdesidir. Ve bu müjde yeni bir nesli ve yeni bir dönemi temsil eden pırıl pırıl çocuklarımıza ithaf edilmiştir. İnancım odur ki, TBMM'nin bugünkü üyeleri, Türk milletinin tarihi gerçeklerine nüfuz edecek ve kurucu ruhun ve şartların anlamına ve nesillerimize mutlaka sahip çıkacaklardır."
Tüm çocukların bayramını kutlayarak, barış huzur ve kardeş lik temennisinde bulunan Devlet Bahçeli, Mustafa Kemal Atatürk'ü, kurucu kahramanları, aziz şehitleri ve bugün hayatta olmayan TBMM mensuplarını rahmetle andığını söyledi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ERMENİSTAN'LA İLİŞKİLER DERİN DONDURUCUDA!

FLAŞ.. ERDOĞAN'DAN BEDELLİ AÇIKLAMASI!

FLAŞ..! BEDELLİ'DE BEKLENEN KRİTİK AÇIKLAMA
»  CHP'DEN VAN İÇİN AKP'YE SERT TEPKİ
»  BAYKAL'IN CD'LERİ KAPIŞILDI
»  ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ MAAŞLARI ARTTIRIR MI?
»  ÖĞRENCİYE ÖYLE BİR NASİHAT VERDİKİ..!
»  KİM DEMİŞ BAYKAL KOLTUĞU BIRAKMAZ DİYE?
»  "YETKİ SENİN, İSTER ASARSIN, İSTER KESERSİN"
»  LİDERLER 23 NİSAN KONUŞMASINDA DA SİYASET YAPTI
»  23 NİSAN KUTLAMASINDA PKK MARŞI!
»  ERDOĞAN'IN YUNANİSTAN'A GİDİŞ TARİHİ BELLİ OLDU
»  BAYKAL, SÜRPRİZ TEKLİFİ DOĞRULADI
»  FRENİ BOŞALAN PANZER DEHŞET ŞAÇTI
»  ÇETİN DOĞAN YENİDEN TUTUKLANDI
»  ŞOK! MECLİS TUTANAĞINDA SANSÜRSÜZ KÜFÜR
»  ERDOĞAN'I KIZDIRAN VEKİL!
»  İNTERNET'TEN ŞİKAYET DÖNEMİ BAŞLADI
»  MEMUR VE EMEKLİNİN MAAŞI ARTACAK!
»  ÇETİN DOĞAN ADLİYE'DE
»  VAN EMNİYETİNDE BÜYÜK SKANDAL!
»  GÜNDÜZ BOĞAZLAŞMA, AKŞAM BELALTI KÜFÜR!
»  BAŞBUĞ, BEDELLİ ASKERLİĞE NASIL BAKIYOR?
»  MADRİD'TE 2016 KULİSİ!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.