Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,6470
EURO
47,1602
IMKB
10.747,000
ALTIN
4.402,610
 
Hava Durumu ANKARA
21 / 29 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BAKANI CANEVİNDEN VURDULAR!
BAKANI CANEVİNDEN  VURDULAR!
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği’ni ziyareti sırasında elektrik kesintisi yaşandı. Enerji Bakanı adeta canevinden vuruldu. Çıkışta ise ilginç bir diyalog yaşandı
 
20.8.2010 - 00:05
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Şırnak'taki temaslarının ardından saat 17.00 sıralarında polis helikopteriyle Şanlıurfa'ya geldi. Bakan Yıldız’ın gelişi öncesi helikopterinin ineceği kent merkezindeki 11 Nisan Şehir Stadı’nda hazırlıklar yapıldı. Valilik'ten getirilen ve stada serilen kırmızı halı, helikopterin ineceği sırada uçmaması için 2 genç görevlendirildi. Gençler helikopterin inişi sırasında, kırmızı halının ucuna dizleri ile çökerek uçmasını önledi.

Helikopterin inmesinin ardından Bakan Yıldız, kendisini karşılayan Vali Nuri Okutan, Belediye Başkanı SP'li Ahmet Eşref Fakıbaba, bürokratlar ve partililerle tek tek tokalaştıktan sonra Valiliğe geçti. Valilik şeref defterini imzaladıktan sonra Vali Nuri Okutan'dan kent hakkında bilgiler alan Bakan Yıldız, son zamanlarda artan sıcaklar ve tarımsal sulamaların artmasında dolayı Şanlıurfa’nın da içinde olduğu bazı bölgelerden kesinti şikayetleri aldıklarını belirterek, “Tarımsal sulama abonelerimizin teknik konularda bilgilendirilmesine ihtiyaç duyuluyor. Bu bilgilendirme noktasında abonelerimizin ve kamu kurumlarımızın neler yapması gerektiği konusunda bir koordinasyon sağlayacağız. Böylelikle kesinti problemini ortadan kaldıracağız” dedi.

‘ENERJİ SIKINTISI YOK’

Enerji üretimi noktasında çalışıldığını, son günlerde herkesin şikayetçi olduğu aşırı sıcakların da artmasıyla güneş enerjisi üretimi için incelemeler yaptıklarını anlatan Bakan Yıldız, şunları söyledi:

“Yurdun her tarafında, bölgenin coğrafyasına uygun çalışmalar yaptık ve enerji üretim merkezleri haritaları çıkardık. Kimi bölgeden sudan, kimi bölgede enerjiden elektrik üreteceğiz. Son iki hafta içerisinde özellikle bu bölgede güneşle alakalı çalışmalarımız başladı. Türkiye’nin büyümesini karşılayacak enerji yatırımlarının hız kesmeden devam etmesi gerekiyor. Biz de çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürüyoruz. Ayrıca, bilinmesi gereken bir konu daha var. Şu anda Türkiye’de kurulu enerji gücü, hali hazırda tüketilen miktarın daha üzerinde üretmeye müsait. Yani gerek sıcak nedeniyle artan klima kullanımı, sanayi ve ticarethanelerde kapasite kullanım oranının artması gibi tüm etkenleri dahil ettiğimizde bile kurulu güç fazlamız var. Yani Türkiye’de enerjiden yana sıkıntı yok. Yaşanan bir takım sıkıntılar ise enerji işletmeye dayalı teknik problemlerden kaynaklanıyor.“

ELEKTRİK BORÇLARI YAPILANDIRILDI

Kaçak ve kayıp kullanımının önüne geçme yönünde çalışıldığını hatırlatan Bakan Taner Yıldız, özellikle en borçlu kesim olan tarımsal sulama abonelerinin de yeni düzenleme ile borçlarını yapılandırıp ödemeleri gerektiğini vurguladı. Tarımsal sulama abonelerinin geçmişte kullandıkları enerji bedellerini ödemediğini ifade eden Yıldız, “Biz devlet veya özel sektör olarak abonelerin enerji talebini karşıladık. Bu karşılıklı mükellefiyetin bir tarafı olan abonelerimizin de borçlarını ödemeleri gerekiyor. Şu anda bu abonelerimizin elektriklerinin kesilmesi üreticinin yanı sıra, tarım sektörü için de bir takım sıkıntılara yol açar. Müşterilerimiz kullandığı elektriğin borcunu ödemek zorundadır. Sonuçta bu bir vatandaşlık görevi ve kul hakkıdır. Ramazan ayındayız abonelerimiz için borçları yapılandıracak sistemi kurduk. Faizlerin tamamen silinmesi değil ama birçok açıdan kolaylık getiren, herkesin mutlaka ödeyeceği bir sistem kurduk. Abonelerimiz vatandaşlık görevlerini yapıp, borçlarını ödesin. Ödemezse ne olur, bir süre sonra elektrikler kesilir. Biz bu yönteme başvurmak istemiyoruz ama kullandığı enerjinin bedelini ödemeyenlerin de ödeyenlere saygılı olmalı lazım” diye konuştu.
Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Bakan Yıldız’a konuşmasının ardından ziyaret anısına bakır işleme ibrik ile Balıklıgöl’ün çizili olduğu bir tablo hediye etti.

BAKAN KARANLIKTA KALDI

Bakan Yıldız, Valiliğin ardından Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği’ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Mehmet Sadık Sade’den bilgiler alan Bakan Taner Yıldız, toplantıya katılan işadamları ile sohbet ettiği sırada kısa süreli elektrik kesintisi nedeniyle karanlıkta kaldı. Birkaç dakikalık kesintinin ardından sohbetini sürdüren Bakan Yıldız, dernek çıkışında gazetecilerin bunu nasıl karşıladığı yönündeki sorusunu, “Enerji Bakanı’nın karanlıkta kalmasının sizin için haber değeri vardır. Biz bu kesintilerin önüne geçmek ve çözülmesi için çalışmalar yapıyoruz” diye yanıtladı.

‘EVET’ DEĞİL ‘HE’ DİYECEĞİZ

Bakan Yıldız, TÜMSİAD ziyaretinin ardından Atatürk Bulvarı üzerinde bir süre etrafında toplanan esnaf ve vatandaşlarla referandum hakkında sohbet etti. Bakan Yıldız, “12 Eylül'de Şanlıurfa halkı evet diyecek mi?” sorusuna bir vatandaş, “Bakanım biz oylamada ‘Evet’ değil, Urfa’da aynı anlamı taşıdığı için ‘He’ diyeceğiz” dedi. Aldığı cevap karşısında gülümseyen Bakan Yıldız, daha sonra ziyaret ettiği AKP il binasında bulunan partililerine yönelttiği, “Siz de 12 Eylül'de ‘He’ diyecek misiniz?” sorusunu ‘He’ karşılığını aldı. Yıldız, 12 Eylül’de yapılacak referandumda halkın büyük çoğunluğunun ‘Evet’ diyeceğine inandığını kaydetti.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BAYKAL,GÖREVLENDİRİLMEYE MUHTAÇ DEĞİLDİR

BAŞBAKAN ANAYASAL SUÇ İŞLİYOR

BEKAROĞLU'NDAN ERBAKAN'A AĞIR SÖZLER!
»  BAYKAL, HAREKETE GEÇİYOR!
»  CHP'Lİ KADINLAR "1" GÜN SONRA SERBEST
»  MHP: ERDOĞAN SİYASİ SOYKA
»  "BİRİSİ ÇIKAR TUNCAY ÖZKAN,MUSTAFA BALBAY DERSE!"
»  BAKAN YILDIRIM'DAN 'HIH' AÇIKLAMASI!
»  CHP'Lİ KADINLAR GÖZALTINA ALINDI
»  "HOCA DURUŞ İSTİYOR"
»  SAADET'TEN ERBAKAN'I ŞOK EDEN KARAR
»  MHP'DE TOPLU İSTİFA!
»  CHP, 'EVET' MÜHRÜNE TAKTI
»  İHANETİN BEDELİNİ İKİ TAKSİTTE ÖDEYECEK
»  ARINÇ:'' CHP, AŞK GEMİSİ GİBİ''
»  'BAYKAL'A KESİNLİKLE İHANET ETMEDİM'
»  DP'DE SOYLU SIKINTISI!
»  BAHÇELİ'DEN 9 KRİZ UYARISI!
»  CHP´DEN İLGİNÇ ´HAYIR´ ETKİNLİĞİ
»  ÖNDER SAV'DAN EŞREF ERDEM YORUMU
»  NİKAHTA "EVET" KAVGASI
»  ERBAKAN DA 'EVET' ÇAĞRISI YAPTI"
»  NEDEN 'HAYIR' DİYECEĞİZ!
»  BU SÖZLER MEMURLARI ÇOK KIZDIRACAK
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.