Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,5923
EURO
43,7501
IMKB
9.145,000
ALTIN
4.048,060
 
Hava Durumu ANKARA
5 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BALBAY'DAN TELEFON İTİRAZI!
BALBAY DAN TELEFON İTİRAZI!
 
İkinci 'Ergenekon' davasının tutuklu sanıklarından eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, savunmasını tamamladı
 
3.11.2010 - 06:25
İkinci 'Ergenekon' davasının tutuklu sanıklarından eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, savunmasını tamamladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda görülen duruşmada savunmasını sürdüren Hilmioğlu, tutuksuz sanıklardan Hatice Bahtiyar'dan ele geçirildiği ileri sürülen protokol listesinden haberinin olmadığını ve bu kişiyi de tanımadığnı ileri sürdü.

Hilmioğlu, değiştirilecek olan YÖK yasasıyla ilgili endişelerini dile getirmek için 2004 yılında Jandarma Genel Komutanlığına bazı rektör ve askerlerin de bulunduğu bir ziyaret gerçekleştirdiğini söyledi.

YÖK yasa taslağı tartışmaları sırasında Genelkurmay Başkanlığının yaptığı açıklamanın ardından İnönü Üniversitesi Senatosunun bu açıklamayı destekleme kararı doğrultusunda açıklama yapıldığını anlatan Hilmioğlu, 'TSK'nın YÖK ile ilgili açıklamasına tepki gösterenlere karşı üniversite senatosu da destek kararı aldı. Askerlerin açıklamasını destekler mahiyetteki açıklamayı bütün kuvvet komutanlarına gönderdik' dedi.

Hilmioğlu, hakkındaki suçlamaların delilden yoksun olduğunu ileri sürerek, beraatını istedi.

Savunmasının ardından mahkeme heyetine başkanlık yapan Hasan Hüseyin Özese tarafından savcılıktaki ifadesinin okunmasına geçilen Hilmioğlu, 'Üniversitede düzenlenen Kıbrıs ile ilgili bir mitinge katılımı zorunlu tuttuğu, katılım az olması nedeniyle üniversite öğrencilerinin düzenlediği 'Bahar Şenliği'ne izin vermediği' iddiasına ilişkin, 'Ulusal sorunlara duyarlı olmayan bir gençliğin eğlenmeye de hakkı yoktur. Şenliğe izin vermedim. Bugün olsa yine aynısını yaparım' şeklinde konuştu.

Savcılık ifadesi okunduğu sırada bazı bölümlerinde araya girerek söz isteyen Hilmoğlu, İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek'e ait olduğu ileri sürülen 'Öncüleri Partilileştirme Hareketi' adlı listede adının geçtiğinin hatırlatması üzerine, adı geçen listeyle herhangi bir ilgisinin olmadığını söyledi.

Perinçek ve İP ile hiçbir zaman bir alakasının bulunmadığını ve Perinçek ile hiç tanışmadığını söyleyen Hilmioğlu, 'Eğer bu liste bir suç unsuruysa neden o listede adı geçen herkes burada yok' dedi.

Emekli Orgeneral Şener Eruygur ile görüşmelerine de değinen Hilmioğlu, Eruygur'u, YÖK yasa tasarıyla ilgili verdikleri tepki nedeniyle üniversite senatosunun aldığı kararlarla ilgili aradığını söyledi.

Eruygur'un görevdeyken kendisini bir kere aradığını anlatan Hilmioğlu, ancak bu görüşmenin kişisel telefonundan gerçekleşmediğini, rektörlük özel kalemini aramış olabileceğini kaydetti.

Başkan Özese'nin, Hilmioğlu'nun tutuklu sanıklardan Mustafa Balbay ile yaptığı görüşmelerden bahsetmesi üzerine söz alan gazeteci Mustafa Balbay, elindeki Cumhuriyet gazetesini kaldırarak arka sayfasındaki gazete irtibat numaralarını mahkeme heyetine okudu.

Mahkeme heyetinin Hilmioğlu'nun görüştüğünü iddia ettiği telefon numaralarının gazetenin Ankara ürosunun santral numaraları olduğunu söyleyen Balbay, 'Bu sözü geçen telefon numaralarını Cumhuriyet gazetesini alan herkes görebilir. Fatih Hoca, tanıdığım kadarıyla haber konusunda titiz biridir. Bir haberi beğenmeyip haberle ilgili aramış olabilir. Gazeteyi ya da eğitim muhabirlerini aramış olabilir. Gazetenin Ankara bürosunun santral numarasının benim özel numaram olarak gösterildiğini tekrar dikkatinize sunuyorum' şeklinde konuştu.

Konuşmasına devam eden Hilmioğlu, her rektörlük özel kalemini arayan kişinin kendisiyle görüşmüş anlamına gelmeyeceğini ifade ederek, emekli Orgeneral Hurşit Tolon'u da üniversitede konferans vermek üzere çağırdığını, Tolon'un da buradan tanıdığını belirtti.

Hilmioğlu, herhangi bir kişinin konferans vermek için çağrıldığında 10-15 gün öncesinden en az 5-6 kere program konu içeriği ve nezaket dolayısıyla arandığını dile getirerek, Tolon'u da bu sebepten dolayı aramış olabileceğini, başka herhangi bir bağlantısının olmadığını söyledi.

Duruşma, Hilmioğlu'nun savcılıktaki ifadesinin okunmasıyla devam ediyor.
2 kasım 2010


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BAHÇELİ'DEN, APO'NUN AĞZINI KAPA ÇAĞRISI!

"GENEL BAŞKAN İLE FİKİR AYRILIĞIM YOK"

CUMHURBAŞKANLIĞI'NA 116 MİLYON TL'LİK BÜTÇE TEKLİFİ
»  MECLİS'TE BİR İLK!
»  KILIÇDAROĞLU'NDAN ERDOĞAN'A CUMHUR YANITI!
»  AKP, GENEL SEÇİM İÇİN KARARINI VERDİ!
»  BAŞSAVCI: CHP'DE KURULTAYA GEREK YOK!
»  ERDOĞAN'DAN HEM ASKERE HEM MUHALEFETE YAYLIM ATEŞİ
»  CHP'DE KURULTAY RESTLEŞMESİ
»  "BÜYÜKŞEHİRLERİN İLÇE BELEDİYELERİ KALDIRILSIN"
»  EMEKELİLERE ERKEN MAAŞ MÜJDESİ!
»  "SORUNLAR KURULTAYLA ÇÖZÜLÜR"
»  YOU TUBE YENİDEN KAPANABİLİR!
»  GÜL'ÜN ÖDÜLÜNÜ KRALİÇE VERECEK
»  AKP TOPYEKÜN OKTAY EKŞİ'YE DAVA AÇIYOR
»  "ÜLKÜCÜLERE OPERASYON HAYALLERİ SUYA DÜŞTÜ"
»  HZ.MUHAMMED 3 DİNİN LİDERİYDİ !
»  "TARTIŞMANIN HİÇ BİR ANLAMI YOK"
»  "KILIÇDAROĞLU'NU UYARDIM!"
»  CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK AFFI GELİYOR!
»  CHP'DEN SUAT KILIÇ'A ÇOK AĞIR CEVAP!
»  ÖCALAN: DEVLETLE MÜZAKERE BAŞLADI
»  MHP'NİN AKP'Yİ 'BERTARAF' ETME HAREKATI BAŞLADI!
»  ERGENEKON DAVASINDA FLAŞ GELİŞME!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.