Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, saat 21.15’te merkez üssü Kuş Gölü olan olan 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
İstanbul, Bursa ve Kütahya'dan da hissedilen depremde vatandaşlar panik halinde evlerini terk etti.
CAMİ MİNARESİ YIKILDI
Balıkesir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, şu ana kadar can ve mal kaybına ilişkin bir bilgi ulaşmadığını bildirdi. Uzunkaya, Balıkesir Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerin il genelinde kontrollerini sürdürdüğünü belirterek, “Şu ana kadar can ve mal kaybına ilişkin bilgi ulaşmadı” dedi.
Bandırma'nın Doğrucak Köyünde bir caminin minaresinin yıkıldığı yönünde bilgi alındığını belirten Uzunkaya, bunun dışında herhangi bir olumsuzluğun kendilerine ulaşmadığını bildirdi.
Balıkesir İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Alaattin Katı da “Şu ana kadar bize ulaşan herhangi bir olumsuzluk yok” dedi.
Prof Tutkun, Depremi Değerlendirdi
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Tutkun, Balıkesir'de meydana gelen ve Çanakkale'de de hissedilen depremin, ''Kuzey Anadolu Fay Hattının orta kolunun bir branşı olduğunu'' söyledi.
Prof. Dr. Tutkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, o yöredeki tüm göllerin oluşumunun faylarla ilgili olduğunu bildirdi. Depremin bölgede, yeni bir risk oluşturabilecek deprem olmadığını kaydeden Prof. Dr. Tutkun, ''Bu deprem, Kuzey Anadolu Fay Hattının orta kolunun bir branşıdır. Bunlar o bölgede her zaman olabilecek tipte depremlerdir. Telaş yapmaya gerek yok. Bu, kesinlikle Marmara Denizi'nin içinde oluşması beklenen depremin habercisi değil, ayrı bir depremdir'' dedi.
Prof. Dr. Tutkun, asıl dikkat edilmesi gerekenin Marmara Denizi'nin içinde oluşabilecek aktiviteler olduğuna dikkat çekerek, Balıkesir'deki depremin artçı veya öncü bir deprem olarak algılanamayacağını kaydetti