Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,2472
EURO
46,8692
IMKB
10.122,000
ALTIN
4.338,850
 
Hava Durumu ANKARA
20 / 31 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BAYKAL'DAN CUMHURBAŞKANI GÜL'E VERYANSIN!
BAYKAL DAN CUMHURBAŞKANI GÜL E VERYANSIN!
 
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal partisinin grup toplantısında konuştu. CHP lideri, "Anayasa Mahkemesi’nde raportör olarak çalışmakta olan bir kişi Denizcilik Bakanlığı’nda müsteşar yardımcılığına atanmıştır. Tecrübesi bilgisi olduğu için mi? Hayır. Bu kişi orada 31 gün görev yaptı. Şimdi dün bu kişinin tayini Anaysa Mahkemesi yedek üyeliğine yapıldı"dedi.
 
31.3.2010 - 07:20

Anayasa değişikliğiyle ilgili konuşan Baykal yargının ele geçirildiğini ve Anayasa Mahkemesi'nde bir aylık müsteşarın Anayasa Mahkemesi yedek üyeliğine atandığını söyledi. İşte Baykal’ın konuşmasından satır başları:
Türkiye’nin her yerinde özellikle tarımdan geçimini sağlayan vatandaşımızın hali kötüdür. Esnafın boynu büküktür. Türkiye’nin gerçek gündemi işte budur. Türkiye bütün bunları bir kenara bıraktı günlerdir anayasa değişikliğini konuşuyor.Anayasa değişikliği önemli bir konudur ama bu mesele iktidarın ele aldığı gibi ele alınırsa sorun daha da büyür. İşin özü 3 maddededir. Gerisi işin sosudur. Yargıyı yeni bir anlayışla ele almak istiyorlar.Bu değişiklikler Türkiye’nin temel bağımsız yargı, hukukun üstünlüğü anlayışını tahrip etmeye yönelik yeni bir zihniyetin ortaya konuşması anlamına gelmektedir. Çağdaş demokrasilerde yargı fevkalade saygındır. Her yerde yargı siyasetin dışında kalır. Siyasetin emrine girmiş yargı adalet sağlayamaz.

 MÜTAREKE DÖNEMİ ADALETİ YAŞADIK

 Biz mütareke dönemi adaletini yaşadık Türkiye’de. Bu bir dönemdi. Buna benzer olayları kendi coğrafyamızın tarihinde de görürüz. İslam tarihinde yargıya yönelik ilk müdahale Emeviler döneminde yapılmıştır. Onlar da yargıyı yönlendirmek istenmiştir. Özel mahkemeler kurulmuş ve muhalifler sindirilmiştir. Ehl-i Beyt’e yönelik hareketlerin arkasında bunlar vardır. İslam’ın en kutsal değerlerini özünü Hz. Peygamber’in ailesini hedef alan uygulamalar yapmışlardır. Buna karşı çıkanlar olmuştur. Bunların başında İmam-ı Azam Ebu Hanife vardır. bu davranışı nedeniyle büyük işkence görmüş ve hapishanede ölmüştür. İslam’da dini siyasete alet etmenin öncüsü Muaviye’dir. Emeviler’in Ehl-i Beyt’e karşı tutumu sertleşince Ebu Hanife onları uyarmıştır. Bunlar tarihimizde yaşanmış acı olaylardır. Siyaset Devlet iktidar ilişkisi en problemli alanların başındadır.

 YARGI ELE GEÇİRİLİYOR

 AKP’nin siyaseti denetim altına alma çabası çok net karşımızda duruyor. Bazıları nezaket olsun diye “Aman yargı kuşatılıyor” demeyelim diyor. Kuşatma da ne. Yargı ele geçiriliyor. Yeni düzenlemeden sonra Anayasa Mahkemesi’ndeki yedek üyeler asıl üye haline gelecek.

BİR AYLIK MÜSTEŞAR ANAYASA MAHKEMESİNE ATANDI

 Anayasa Mahkemesi’nde raportör olarak çalışmakta olan bir kişi Denizcilik Bakanlığı’nda müsteşar yardımcılığına atanmıştır. Tecrübesi bilgisi olduğu için mi? Hayır. Bu kişi orada 31 gün görev yaptı. Şimdi dün bu kişinin tayini Anaysa Mahkemesi yedek üyeliğine yapıldı.  Raportörlükten yedek üyeliğe geçişi mümkün değildi. 19 üyeyi seçecek olan tarafsız sayın Cumhurbaşkanımızın 31 günlük müsteşarı Anayasa Mahkemesi yedek üyeliğine atamış olduğunu iyi niyetli insanların dikkatine sunuyorum.Bu anayasa değişikliği gerçekleşirse bu kişi otomatik olarak Anayasa Mahkemesi üyesidir.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


CUDİ DAĞI'NDA BÜYÜK OPERASYON!

'ANAYASA TEKLİFİ YÜKSEK YARGIYI TERBİYEYE YÖNELİK...

"HÜKÜMET BİR TAŞLA 26 KUŞ VURMAK İSTİYOR"
»  HALAÇAOĞLU'NDAN ERMENİLERİ ŞOKE EDEN AÇIKLAMA
»  GÜL UYARDI, TASLAK DEĞİŞTİ, MECLİS'E GELDİ
»  DEMİREL ÇİFTİNİN 60 YILLIK SIRRI!
»  TÜZMEN'DEN SONRA SIRA AKSU'DA MI?
»  HAKKARİ'DE MAYIN FACİASI, 3 ASKER ŞEHİT
»  UZAN'LARIN KARA KUTUSU İTİRAF ETTİ!
»  MEHMET ALİ, 'ERROR'VERDİ!
»  HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILAN MÜFETTİŞLERE CEZA
»  "UYARIYORUM SUÇÜSTÜ OLURSUN"
»  GENELKURMAY BAŞKANI'NA YÜCE DİVAN YOLU
»  UĞUR MUMCU YAZMIŞ ORTALIK KARIŞMIŞTI ŞİMDİ MARDİN'DE
»  "TERÖR CİHAD DEĞİL,KEYFİ CİNAYET" FETVASI
»  ŞİŞMAN POLİSLERE YAYA DEVRİYE GÖREVİ
»  PENİSİNE KEZZAP DÖKÜP YAKTI
»  KANADOĞLU'NDAN HAŞİM KILIÇ'A 'KEÇİ' BENZETMESİ
»  İŞTE 'BEYAZ GÜVERCİN'İN SIRRI!
»  BAHÇELİ, MERKEL'İ REDDETTİ!
»  DOĞA YÜRÜYÜŞÜNDE OPERASYONA RASTLADILAR
»  KAMER GENÇ'DEN ŞOK İDDİALAR!
»  MERKEL'DEN ERDOĞAN'A ANLAMLI HEDİYE
»  MERKEL'DEN ALMANYA'DA TÜRK OKULLARI SİNYALI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.