Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,8448
EURO
44,1783
IMKB
9.399,000
ALTIN
4.142,310
 
Hava Durumu ANKARA
9 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BAYKAL'DAN "TAKOZ" CEVABI
BAYKAL DAN  TAKOZ  CEVABI
 
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Erdoğan'ın konuşmasında, “Bu davaya takoz koyan siyasi parti liderleri var” diyerek kendisini kastettiğini ifade ederek, “Ben, bu davaya takoz koyma peşinde değilim. Ben, Türkiye'de adaletin, hukukun önüne takoz olanları oradan çekip almak istiyorum. Adalet uygulamalarındaki çifte standarda son verdirmek istiyorum” dedi.
 
9.5.2009 - 00:07

Baykal, Muğla'da yaptığı konuşmada, Ergenekon davası hakkında değerlendirmelerde bulunarak, şunları söyledi:
“Dün Başbakan, bir yerde konuşmuş. Dikkatle izledim konuşmasını. Bir defa diyor ki, 'Ben, artık Ergenekon'un savcısı olmaktan ayrıldım.' Dün 'Ergenekon'un ben bir yerinde yoktum' diyor. Halbuki sen değil miydin, 'Ben, onun savcısıyım' diyen. Savcısıyım diyen sen değil miydin? Şimdi geldiği noktada, 'Ben, hiç savcısı, mavcısı değilim' diyorsun. Geçen hafta salı günü ben ona dedim ki, 'Bak, bu dava kötü gidiyor. Bu davada çok büyük yanlışlıklar yapılıyor. Bu davanın sen arkasında duruyorsun. Tavsiye ederim arkasında durma. Yoksa o dava yıkılınca sen de altında kalırsın.”

Dava kapsamında çok sayıda kişinin göz altına alındığını, tutuklandığı ifade eden Deniz Baykal, “Neyle suçlandığına dair ciddi deliller, belgeler, bağlantılar yok. Çok ciddi haksızlıklar yapılıyor. 'Bu insanlar çıkınca, (Bizi buraya kim soktu) diye sorarsa, sen bunun vebalini nasıl taşırsın, çekil altından' dedim. Dün sayın Başbakan yaptığı konuşmada, 'Ben, altında değilim, yanında da değilim, önünde de değilim, arkasında da değilim' diyor. Güzel, olma, olmadığını söyle. Ben, senin nerede olduğunu çok iyi biliyorum. Arkasında duramaz hale geldiğini görmek memnuniyet verici” şeklinde konuştu.

“TAKOZ KOYMA PEŞİNDE DEĞİLİM”

Baykal, Başbakan Erdoğan'ın konuşmasında, “Bu davaya takoz koyan siyasi parti liderleri var” sözüyle kendisini kastettiğini savunarak, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Ben, bu davaya takoz koyma peşinde değilim. Ben, Türkiye'de adaletin, hukukun önüne takoz olanları oradan çekip almak istiyorum. Adalet uygulamalarındaki çifte standarda son verdirmek istiyorum. Sen Deniz Feneri Davası ile o bahsettiğin davanın gidişatını bir mukayese et de 'Türkiye'de hukuk eşit işliyor, adalet eşit işliyor' de bir görelim bakalım, diyebiliyor musun? Bak, Anayasa Mahkemesi'nin yapısını değiştirmeye çalışıyorsun, Niye değiştirmeye çalışıyorsun? 'Hukuk daha iyi işlesin diye mi?' Kendi siyasi tercihini, AKP'nin kapatılması davasının görüşüldüğü Anayasa Mahkemesi'nden bunun intikamını alarak, hesabını sorarak, o mahkemeye dayatmak için bunu yapmak istiyorsun. Hukuk için mi, adalet için mi? yapmaya çalışıyorsun? Aldatmacalara yer yok. Türkiye siyasetinin samimiyete ihtiyacı var, dürüstlüğe ihtiyacı var. Özü, sözü bir insanlara ihtiyacı var...”

Konuşmaların ardından Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Baykal'a plaket verdi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


SOKULLU PROJESİNE 670 MİLYON DOLAR

GÖKCEK'İN FIBA DENETÇİLERİNE İNANILMAZ OYUNU!

6 KEZ İDAMLIK ÜLKÜCÜ YAKALANDI
»  KÜLTÜR BAKANI GÜNAY,MANGALDA KÜL BIRAKMADI
»  "SERİ KATİLLER İÇİN İDAM CEZASI GELSİN"
»  ŞIH MEHMET'İN PLANINI KÜRTÇE BİLEN ER BOZDU
»  HABERAL'IN TAHLİYE TALEBİNE RET
»  BÜYÜKANIT, İLK KEZ GİZLİ GÖRÜŞMEYİ ANLATTI!
»  CİNDORUK: "ARAGONES KADAR FORMDAYIM"
»  VELİ KÜÇÜK'E ZİRVE YAYINEVİ CİNAYET SORGUSU
»  "BİZ AK PARTİ'YİZ, AKP DEMEYİN, ÜZÜLÜYORUZ"
»  AYDIN MENDERES'TEN CİNDORUK'A SERT ELEŞTİRİ
»  ŞENLENDİRİCİ, SEKİ'NİN BURNUNU KIRMIŞ
»  MHP'DEN BÜYÜKANIT TEPKİSİ
»  'FERDA'YI BOYARIM'A AÇIKLAMA
»  ÖCALAN'IN POSTACISI OLMAK İSTEYEN GAZETECİ KİM?
»  GENELKURMAY'DAN BÜYÜKANIT AÇIKLAMASI
»  MHP'DEN, 'EV EŞYALARINA HACİZ GELMESİN' TEKLİFİ
»  GÜNAY'A PROTESTO ŞOKU
»  BBP'DE YAZICIOĞLU'NUN KOLTUĞUNA 7 ADAY!
»  DİYANET'TEN DİJİTAL FETVA!
»  BÜYÜKANIT, 27 NİSAN BİLDİRİSİNİ ANLATTI
»  HER 10 KİŞİDEN 7'Sİ ŞANS OYUNLARI OYNUYOR
»  ''HİTLER DEMOKRASİSİ''
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.