Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,0260
EURO
44,0255
IMKB
9.475,000
ALTIN
4.134,880
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BAŞBAKAN ERDOĞAN: KİMSE VAZGEÇİLMEZ DEĞİLDİR
BAŞBAKAN ERDOĞAN: KİMSE VAZGEÇİLMEZ DEĞİLDİR
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün gerçekleştirdiği kabine revizyonunu TOBB’un 64’ncü Genel Kurulu’nda değerlendirdi. Erdoğan “Hiç kimse vazgeçilmez değildir, hiç kimse alternatifsiz değildir. Hepimiz, oturduğumuz bu koltuklar, bu makamlar bilelim ki fanidir, gelip geçicidir.”dedi.
 
3.5.2009 - 07:50
Başbakan Erdoğan anayasa değişikliği konusunda eleştiri oklarını ise CHP’ye yöneltti. Bir kısım anayasal düzenlemelerin kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Başbakan “Yapılacak düzenlemeleri görmeden ‘hayır biz yokuz’ anlayışı sergilemekle uzlaşı ve mutabakat zemini olmaz” diye konuştu. Erdoğan, Ergenekon soruşturmasıyla ilgili de “Bırakalım hukuk işlesin, bırakalım ak ile kara ortaya çıksın. Yargısız infaz yapmayalım. Suç sabit olmadıkça kimseye 'suçlu' deme hakkımız yok, bunu bilmemiz lazım ama bırakalım süreç işlesin, suçlu ile suçsuz birbirinden ayrılsın. Kimseye de suçlu nazarıyla nihai karar verilmeden bakmayalım, sürece yardım edelim” diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan TOBB’un 64’ncü olağan seçimli genel kurulunda konuştu. Her zaman sosyal taraflar, meslek kuruluşları, konunun muhatapları ile her zaman birlikte olmaya, istişarede bulunmaya ve uzlaşma zemini aramaya gayret ettiklerini vurgulayan Başbakan Erdoğan, “Gerilim, çatışma ve krizin, güven ve istikrarın en önemli düşmanı olduğu düşüncesiyle, her zaman uzlaşının, diyaloğun ve katılımcı bir yaklaşımın taraftarı olduk. Hiçbir zaman kavganın, kutuplaşmanın tarafı olmadık. Bundan sonra da bunun ülkemize ve iktidarımıza faydası olacağını düşünüyoruz.”diye konuştu. Türkiye’nin 6.5 yılda tarihi başarılara imza attığını, ‘sessiz devrim’ olarak nitelendirilen reformları gerçekleştirdiğini ve bunda da iktidarın ortaya koyduğu yaklaşımın etkili olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan “Türkiye 2007 yılında yaşanan bir kısım hadiselerle gelişme ve büyüme yolunda önemli yaralar aldı. Bunların Türkiye’ye maliyetinin küçümsenmemesi gerekir.” dedi.

-HİSARCIKLIOĞLU’NUN SÖZLERİNE DESTEK VERDİ-
Önümüzdeki süreçte de sorumluluk duygusuyla hareket edeceklerini, mutabakat ve meşruiyet temelinde yol alacaklarını kaydeden Erdoğan AKP hükümetleri dönemindeki ekonomik gelişmeler hakkında da bilgi verdi. Erdoğan şunları söyledi:
"Devletin borçlanma faizini söylüyorum. Ama bankalar yaptığı uygulama noktasında, Sayın Hisarcıklıoğlu'nun söylediklerini aynen paylaşıyorum, bu hassasiyeti ben de paylaşıyorum. Şu anda Merkez Bankası, tek haneli rakama düştüğünü açıkladı, ama bazı bankaların 'biz aynı faiz oranlarını kabul etmeyiz veya bunu paylaşmak durumunda değiliz' gibi yaklaşımları anlaşılır değil. Bunlar birer ölçüdür. Bu ölçüyü onların da paylaşması gerekir. Zira bu topluluk, yarın onların kapınıza müşteri olacağı topluluktur. Müşteri olduğu zaman da sizler de o zaman bu günleri değerlendireceksiniz. Ben bunu kendilerine de söylediğim için burada rahat söylüyorum. Bu ve buna benzer bir çok tablolarla karşı karşıyayız. Ama bir başarı var ki, özel sektörün gücü, dinamizmi, hayalleri ve umutları sayesinde buralara geldik."
-“DEMOKRASİ VE HUKUK HER TÜRLÜ HEDEF İÇİN EN ÖNEMLİ KRİTER”-
Demokrasi ve hukukun Türkiye’nin her türlü hedefe ulaşmasında en önemli kriter olduğunu dile getiren Başbakan, “Elbette tarihte olsun, bugün olsun, bazı ülkelerde demokrasi ve hukuk ekseni dışında kalkınma modelleri olabilir, bunlar geçici başarılar da sağlamış olabilir ancak Türkiye olarak Cumhuriyeti özümsemiş, demokrasi ve hukuku özümsemiş, bu kavramları Anayasa'ya yazmanın ötesinde içselleştirme noktasında önemli mesafeler almış bir ülkeyiz.

1946 yılında çok partili siyasi sisteme, diğer adıyla demokrasiye geçtik. Kimi badireler atlatmakla birlikte 63 yılda çok büyük mesafe kaydettik."diye konuştu.

-“KİMSE VAZGEÇİLMEZ DEĞİLDİR”-
Başbakan Erdoğan konuşmasında dün yaptığı kabine revizyonuna da değindi. Değişimi yakalayamadan gelişimin sağlanamadığını belirten Erdoğan “Hiç kimse vazgeçilmez değildir, hiç kimse alternatifsiz değildir. Hepimiz, oturduğumuz bu koltuklar, bu makamlar bilelim ki fanidir, gelip geçicidir. Değişim, hayatın temel dinamiklerinden biridir" dedi. Başbakan şöyle konuştu:
“Herkes değişim olgusuyla yüzleşmek, zamanın ruhunu kavrayacak bir tekamüle ulaşmak durumundadır. Değişimi yakalayamayanları değişim yakalar. Değişim rüzgarları önüne alır ve sürükler. Soğuk savaş döneminin kalıpları ile bugün dünyayı nasıl algılayamazsak, evrensel kriterlerden nasibini alamayan, çağdaş normları kavrayamayan, kendine özgü anlayışlarla dünyayı algılayamaz, dünya ile rekabet edemeyiz. Bu ekonomide de böyledir, siyasette de böyledir, dış politikada da böyledir. Bu yüzden seçimlerde, milletimizin verdiği mesajı herkesin doğru okumasını, değişim dönüşüm taleplerini iyi analiz ederek, politikalarına yansıtması gerekiyor."
-“FANİLERİN BAKİ OLMASI…”-
Türkiye’nin hem yerel hem genel idarecilerini seçimler yoluyla seçtiğini, politikalarını beğenmediğini yine seçim yoluyla koltuklarından indirdiğini ifade eden Başbakan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun seçim yasalarıyla ilgili sözlerine katıldığını da belirtti. Başbakan Erdoğan "Sayın Başkan, milletvekillerinin seçimi, takibi konusunu dile getirdi. Buna katılmamak mümkün değil. Bunu tabii derneklerin yöneticilerine kadar tutun, birliklerin, odaların, vakıfların yöneticilerine kadar aynı şekilde düşünmek lazım. Eğer bu aynı şekilde düşünülmezse o zaman '’fanilerin baki olması’ gibi bir durumla karşı karşıya kalınır.” dedi.

-“ANAYASA KONUSUNDA CHP’YE ELEŞTİRİ-
Başbakan Erdoğan, anayasa değişikliği tartışmalarını da değerlendirdi. Bir kısım Anayasal düzenlemeler yapmanın kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Erdoğan, CHP’yi üstü kapalı olarak “Yapılacak düzenlemeleri görmeden ‘hayır biz yokuz’ anlayışı sergilemekle uzlaşı ve mutabakat zemini olmaz” dedi. Türkiye’de mutabakat zemininin asla bozulmadığını belirten Erdoğan şunları söyledi:
“Birtakım çıkar çevrelerinin şahsi kayıplarından dolayı bir kaos manzarası çizmeye çalıştıklarını görüyoruz. Ancak Türkiye, azimle, kararlılıkla ve mutabakat zemininde yoluna devam ediyor. Türkiye'de on yılların ardından nihayet oluşan mutabakat zeminini tahrip etmeye yönelik girişimler olduğunu, teşebbüslerde bulunduğunu biliyoruz. Onun için 'hukuk, demokrasi' diyorum. İstikrara, güven ortamına kastedenler, Türkiye'nin mutabakat zeminini bozmaya çalışanlar, huzur ortamını provoke etmeye çalışanlar, demokrasi ve hukuk içinde gereken cevabı buluyorlar, bulmalılar. Bunu engellemeye çalışmak, Türkiye'nin ilerlemesini, istikrarını engellemeye çalışmaktır. Türkiye, demokratik bir hukuk devletidir, demokratik olgunluğa erişmiştir, hukuk sağlam zeminde görevini yapmaktadır. Her bir ferde, vatandaşa düşen, demokrasi ve hukukun tüm boyutlarıyla işlemesine yardımcı olmaktır. Süreçle ilgili sorunlar, aksaklıklar, noksanlar olabilir fakat tüm bu sorunlar da bizzat hukuk tarafından çözüme kavuşturulmalıdır. Hukuka dil uzatmak, hakimlerimizi, savcılarımızı, töhmet altında bırakmak toplumsal mutabakatı bozmaya çalışarak buradan rant elde etme gayretine girmek, hiç kimseye fayda sağlamaz."
-ERGENEKON UYARISI: YARGISIZ İNFAZ YAPMALAYIM-
Erdoğan, son günlerde ortaya çıkan silahlar ve Ergenekon’la ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan "Ortada son derece vahim iddialar var. Her hafta bir yerlerde içi, nereden geldiği belli olmayan silahlarla dolu çukurlar açılıyor. Her gün tarihimizin karanlık bir noktasını aydınlatmaya yönelik iddialar ortaya atılıyor. Bu iddialar sadece benim hükümetime, partime, benim arkadaşlarıma yönelik saldırıları dile getiren iddialar değil. Bu iddialar Türkiye ekonomisinin, siyasetinin, istikrarının, huzurun, barışın, kardeşliğin hedef alındığına yönelik iddialardır. Bırakalım hukuk işlesin, bırakalım ak ile kara ortaya çıksın. Yargısız infaz yapmayalım. Suç sabit olmadıkça kimseye 'suçlu' deme hakkımız yok, bunu bilmemiz lazım ama bırakalım süreç işlesin, suçlu ile suçsuz birbirinden ayrılsın. Kimseye de suçlu nazarıyla nihai karar verilmeden bakmayalım, sürece yardım edelim, süreç içinde sorumluluklarımızı yerine getirelim, susmak gerekiyorsa susalım. Bu iddialara destek vermek taraf olmak değildir. Bu meseleyi taraftarlık meselesi olarak değil, hukuk meselesi olarak görerek, hukuki süreçlerin sağlıklı işlemesine destek olmaktır. Ne geçmişin karanlık notlarına ışık tutabilir, ne de geleceğimiz aydınlatabiliriz. Tüm aktörlerde siyasetin, ekonominin, hukukun, medyanın, bürokrasinin tüm aktörlerinden bu hassasiyeti göstermelerini beklediğimizi ifade etmek istiyorum."
-“EKONOMİK KOORDİNASYONU TEK ELDE TOPLADIK”-
Erdoğan dün yapılan kabine revizyonu ile ekonomik koordinasyonun tek elde toplandığını vurguladı. Farklı bakanlıklara bağlı olan bankalar arasındaki sıkıntıların bu dönemde yaşanmadığını kaydeden Erdoğan mali disiplinin ve kamu kesimi borçlanmalarında sağlanan iyileşmenin devam ettirileceğini kaydetti. Hükümetin ekonomiye verdiği önceliğin değişmediğine işaret eden Erdoğan şunları söyledi:
"2007'den sonra demokrasiye yönelik müdahaleler nedeniyle Türkiye istemediğimiz tartışmalar içine girdi. 2007'de bir genel seçim, cumhurbaşkanlığı seçimi, referandum ve son olarak geçtiğimiz günlerde mahalli seçimler yaşadı. Bütün bunlara rağmen ekonomide öncelik sırası değişmedi. Para politikalarında, mali politikalarında taviz vermedik. Tartışmaların, siyasete yönelik müdahalelerin ekonomiye nasıl darbeler yaptığını biliyoruz. Kriz sürecinde 60'tan fazla tedbir aldık. Türkiye bugüne kadar çok badire atlattı. Tüm badireleri sağduyu ile aştı. Bizden önce her 2-3 yılda yaşanan krizleri tecrübe ettiniz. Bugün çok farklı şartları yaşıyoruz, küresel ölçekte ve çok büyük boyutlu bir krize rağmen güçlüyüz. Emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz. Kriz ortamlarını çok iyi analiz ederek geleceğe bakmalıyız. Zaman krizden korunmak için kabuğumuza çekilme zamanı değil, birbirimize, kendimize güvenme zamanıdır.”
-İŞ DÜNYASINA ÇAĞRI-
Başbakan iş dünyasına çağrıda da bulundu. İş adamlarının Türk ekonomisinin baş aktörü olduğunu söyleyen Erdoğan iş dünyasına “Biz sizin önünüzü açacak düzenlemeleri yaptık. Sizler de yatırım yaptınız, yapıyorsunuz. İhracatınızı arttırdınız ama bir şeyi rica ediyorum ne olur bu ülkede yanınızda haksız rekabete vesile olan, haksız rekabeti teşvik eden, kayıt dışı emek varsa bunları da ilgili mercilere sizler de ihbar etmelisiniz, ihbar etmelisiniz.” çağrısında bulundu. (ANKA)


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"DIŞ POLİTİKADA ARTIK BİR TÜRK VİZYONU VAR"

ERDOĞAN TOBB ÜYELERİNE DE MEDYAYI ŞİKAYET ETTİ

PAKSÜT'TEN KORSAN DİNLEMELERE SUÇ DUYURUSU
»  VEKİL OLMAYAN BAKAN DAVUTOĞLU, MECLİS'TE YEMİN EDECEK
»  KABİNE'DE İKİNCİ ADAM KİM OLACAK?
»  HİSARCIKLIOĞLU HÜKÜMETİ HEM SEVDİ, HEM DÖVDÜ!
»  ABD'DE TÜRKİYE HAKKINDA İNANILMAZ RAPOR!
»   AYNI AYSUN'UN GÖĞÜSLERİ GİBİ
»  "DOĞALGAZ'DA İNDİRİM SÜRECEK"
»  GENELKURMAY'DA TÜRBAN RESTLEŞMESİ
»  FRANSA SENATOSUNDA PKK PROPAGANDASI!
»  DENİZ KUVVETLERİ'NDE OPERASYON
»  GÜL'DEN YENİ KABİNE DEĞERLENDİRMESİ
»  HASAN CEMAL, OSMAN ÖCALAN İLE KONUŞTU
»  "BEN BÜLENT ARINÇ'IM DEĞİŞİKLİK OLMAYACAK"
»  SENMİSİN DARVİNİ KAPAK YAPAN?
»  O YASAYI EVREN ÇIKARTMIŞ
»  1 MAYIS BİLANÇOSU: 108 GÖZALTI 41 YARALI
»  TSK PKK'YA HAVADAN VE KARADAN VURUYOR
»  KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ NE ANLAMA GELİYOR?
»  ABD'NİN ERGENEKON DEĞERLENDİRMESİ
»  SÜRPRİZ ZİYARETÇİ SADR ERDOĞAN'LA GÖRÜŞTÜ
»  BAYKAL'DAN KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ YORUMU
»  ARINÇ, ASKERLE AYNI MASAYA OTURACAK
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.