Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,2289
EURO
44,7145
IMKB
9.020,000
ALTIN
4.149,160
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BU AFİŞ, ÜNİVERSİTEYİ KARIŞTIRDI
BU AFİŞ, ÜNİVERSİTEYİ KARIŞTIRDI
 
Sivas Katliamı davasının zamanaşımı gerekçesiyle düşürülmesini protesto etmek amacıyla üzerinde ''Sivas'ın hesabını soracağız'' ve ''Sivas'ta yakanlar AKP'yi kuranlar'' yazılı pankartlar asan sol görüşlü öğrencilere kendilerine Müslüman Gençlik ismini veren bir grup saldırdı
 
15.3.2012 - 16:30

'Müslüman Gençlik' adlı grup İstanbul Üniversitesi'nin Beyazıt'daki yerleşkesinde Sivas davası katliamının zaman aşımından düşmesini protesto eden gruba saldırdı. 'Ya Müslüman Türkiye ya hiç' sloganları atan grup, 9 öğrenciyi yaraladı.
İstanbul Üniversitesi'nde kavga!


Yaralı öğrencilerden 7'si hastaneye kaldırılırken, çatışma gerekçesiyle Merkez Kampüs içerisine giren çevik kuvvet ekipleri Müslüman Gençlik adlı grup üyelerini gözaltına almadan, kampüsten çıkarırken saldırıya uğrayan üniversitelilerden 5'ini gözaltına aldı.

Saldırıdan sonra özel güvenlik birimleri Sivas’ta katledilenlerin anıldığı, zamanaşımı kararının protesto edildiği ve 16 Mart katliamının anıldığı, solcu, devrimci, yurtsever öğrencilere ait afişlerin hepsini yırttı.

YERDE TEKMELEDİLER

Öğrencilerin kavgasını başka bir öğrenci cep telefonu ile görüntüledi. Görüntülerde; öğrencilerin bir birilerini yerde tekmelemesi, sopalarla birbirilerine vurmaları dikkat çekiyor.

'YAKTIK YİNE YAKARIZ' DEMİŞLER

Saldırıda yaralanan öğrencilerden TKP üyesi Erçin Fırat, saldırganların tekbir getirerek ellerindeki sopa ve soda şişeleri ile kendilerine saldırdığını belirtti. "Onlar 'Siz kimseden hesap soramazsınız', 'Yaktık, yine yakarız' diye bağırıyorlardı. Biz de, 'Sivas'ın hesabını soracağız', 'Sivas'ta yakanlar AKP'yi kuranlar', 'Yobazların ipleri ABD'nin elinde' sloganlarıyla karşılık verdik" diyen Fırat, sözlerini şöyle sürdürdü: "Başbakan Sivas davası zamanaşımına uğrayınca, "hayırlı olsun" dedi, güç aldılar, yaktık yine yakarız diye üniversite öğrencilerine saldırdılar. Üniversiteleri bu insanlık düşmanı gericilere bırakmayacağız."

Saldırıda yaralanan diğer bir öğrenci TKP üyesi Cankat Aydın da şu açıklamayı yaptı: "Sivas'ın hesabını soracağımızı belirten afişler astık. Kendilerine "Müslüman Gençlik" adını veren gerici grup tekbir getirerek ellerinde sopalarla saldırdılar. "Yaşasın şeriat", "daha fazla Sivas" diye bağırıyorlardı.

VATAN



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"YAKILDIĞIMIZ İÇİN ÖZÜR DİLERİZ"!

GÜL'DEN ZAMAN AŞIMI VE ODA TV YORUMU!

ÜNİVERSİTEDE KANLI KAVGA!
»  MAHKEME, HAKAN ŞÜKÜR KARARINI VERDİ
»  SURİYE'DEN TÜRKİYE'YE İNSAN AKINI
»  ASKERİ ÖLDÜREN POLİSLERE CEZAYOK
»  TSK'DAN KÜÇÜLME SİNYALİ!
»  İNSAN HAKLARINDA SINIFTA KALDIK!
»  'AKP-CEMAAT KAVGASI HABERLERİ DEDİKODU"
»  ABD SAVUNMA BAKANINA BOMBALI SALDIRI
»  ERGUN SAYGUN, 13 AY SONRA CEZAEVİ'NDE
»  VALİLİKTEN KÜRTÇE AFİŞ AÇILIMI!
»  ''SEN HALA KENDİNİ DAĞDA SANIYORSUN''
»  AYDIN BELEDİYE BAŞKANI'NIN BURNU KIRILDI
»  BAYKAL'I ALLAH KORUDU!
»  MECLİS KULİSİNDE KAVGA!
»  UTANÇ DAVASINDA KARAR ÇIKTI!
»  YARGITAY BAŞKANINDAN SİVAS AÇIKLAMASI
»  "ÖLÜMDEN SONRA SİGORTALANDILAR"
»  TARAFTAN BİR BOMBA DAHA!
»  İSRAİL’DEN 'TÜRKİYE’YE GİTMEYİN'UYARISI
»  GÜNAY'I ÜZEN SİVAS DAVASI KARARI!
»  SUBAYLARA ERKEN TERHİS!
»  GLADYOYU ÇÖKERTEN SAVCI KONUŞTU!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.