Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7900
EURO
43,5004
IMKB
9.700,000
ALTIN
4.054,710
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 16 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BU YAZIYI ORHAN PAMUK VE YANDAŞLARI OKUSUN
BU YAZIYI ORHAN PAMUK VE YANDAŞLARI OKUSUN
 
Ermenilerin yıllardır dünya gündemine taşıdığı iddialarına Ermeni asıllı araştırmacı yazar Dabağyan'dan şamar gibi cevap geldi: Soykırım yok. Bu koz olarak kullanılıyor.
 
23.12.2005 - 00:02
Ermeni asıllı Araştırmacı-Yazar Levon Panos Dabağyan, Ermeni iddiaları konusunda tarihin iyi bilinmesi gerektiğini belirterek, "Ermeni mevzu, batı açısından çok önemlidir. Çünkü Türkiye'ye karşı koz olarak kullanıyorlar. Soykırım diye bir şey yoktur ama tehcir mevcuttur. Bu siyasi bir kuruluş tarafından icra edilmiştir ve arka planda Almanlar vardır" dedi.

Konferans vermek üzere geldiği Samsun'da Dabağyan, Türklerle Ermenilerin bin yıl aynı topraklar üzerinde barış içinde yaşadıklarını belirterek, bu barışın dış güçler tarafından bozulmak istendiğini söyledi.

"ERMENİLER, TEBA-I SIDIKA DİYE ONURLANDIRILDI"

Türklerle Ermenilerin bu yakınlığının bazı güçlerin işine gelmediğini ifade eden Dabağyan, şunları kaydetti:

"Bin yıl müşterek hayat yaşanmış, bu bin yıl müşterek hayatın içinde de bir sefer bir isyan vuku bulmuştur. Bu acaba nasıl yapılmış, nasıl olmuştur. Hiçbir gayri müslim, 'teba-ı sadıka' diye onurlandırılmamış, biz onurlandırılmışız.

Niye acaba? Demek ki Türk kendine yakın görmüş bizi. Zaten biz Türke yakın olduğumuz için içten parçalattılar bizi ve Türkün karşısına diktiler. Bu noktalara eğilmek lazım. Bunların üzerine eğilmiyorlar. Yoksa 'sen beni kestin, ben sine kestim' bunun sonu yok."

"İŞİN ARKASINDA ALMANLAR VAR"

Ermeni iddialarıyla ilgili yaşananların bir soykırım olmadığını vurgulayan Dabağyan, "Türk milleti, tehcir zamanında, ağır şekilde cezalandırılacaklarını bildikleri halde evlerinde Ermenileri saklamışlardır. Soykırım diye bir şey yoktur ama tehcir mevcuttur. Bu siyasi bir kuruluş tarafından icra edilmiştir ve arka planda Almanlar vardır" dedi.

Ermeni meselesini Batının Türkiye'ye karşı bir koz olarak kullandığını ifade eden Dabağyan, "Ortada bir hasta var, tedavi edilmesi lazım, bu hasta için ne ilaç lazımsa, teşhisi koyar ona göre ilaç verilir ve hasta iyileşir. Bunlar iyileştirmek istemiyorlar. Çünkü Ermeni mevzu, batı açısından çok önemlidir. Çünkü Türkiye'ye karşı koz olarak kullanıyorlar" diye konuştu.

Atatürk'ün Ermenileri yakından tanıdığını ve devlet kademelerinde önemli görev verdiğini söyleyen Dabağyan, Atatürk döneminde Ermeni sorunu yaşanmadığını kaydetti.

"ERMENİLER, TÜRKÇE KONUŞUR, TÜRK MÜZİĞİ DİNLER"

Levon Panos Dabağyan, Türkiye'nin Ermeni iddialarına karşı kendini her alanda savunabilecek bir ülke olduğunu söyledi.

Dabağyan, Ermenilerin Türk dünyasında siyaset, sanat, mimari ve bir çok alanda görevler aldığını anlattı. Dabağyan, "Dış dünyada Ermenilerin birçoğu evinde Türkçe konuşur ve Türk Sanat Müziği dinler" dedi.

Türkiye'nin AB'ye girmek istemesini de değerlendiren Dabağyan, Türkiye'ye karşı Ermeni meselesi ve Kıbrıs gibi bazı konuların koz olarak kullanılarak, Türkiye'ye zorluk çıkarıldığını vurguladı.

"ORHAN PAMUK DON KİŞOT"

Dabağyan, Orhan Pamuk'un basında yer alan sözleriyle ilgili yaptığı değerlendirmede ise "O çocuk yetiştirmedir. Onu önce dünya çapında bir yazar durumuna getirdiler. Onu, Don Kişot yaptılar. Onun peşinden de bunları konuşturdular" dedi.

YENİ ŞAFAK


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"SPK BAŞKANI BENDEN RÜŞVET İSTEDİ"

HAKİM VE SAVCILAR KANUNU KABUL EDİLDİ

SİGARA YASAĞINI UYGULAMAYAN AMİRLERE HAPİS CEZASI
»  OLAYDAN SONRA DURUMA EL KOYMAK MODA OLDU
»  AKP'Lİ VEKİL SEZER'E, 'MUHALİF CHP'Lİ GİBİ' DEDİ!!
»  ÖZKÖK'TEN İRTİCA ARTIYOR UYARISI
»  RAUF DENKTAŞ, MECLİS'TE AĞLATTI
»  GENELKURMAY'DAN İNTERNET DEDİKODUCULARINA TEPKİ
»  DENKTAŞ'TAN MİLLETVEKİLERİNE TARİHİ ÇAĞRI
»  ŞEMDİNLİ OLAYLARININ ÖTEKİ YÜZÜ
»  KOÇ VE TEZİÇ HAKKINDA SORUŞTURMA
»  KEMAL DERVİŞ, ENTRİKA DOLU GÜNLERİ YAZDI
»  "İSTERSEK HÜKÜMETİ DÜŞÜRÜRÜZ"
»  MECLİS'TE DEKAN'A "OLGUN KALÇA" SORUSU
»  ERDOĞAN, BARUT GİBİ
»  ÇUVAL GEÇİRME OLAYININ TÜRK TANIĞI KONUŞTU
»  "YENİ SEÇİM SİSTEMİ İÇİN AKP CHP İŞBİRLİĞİ ŞART"
»  TERCÜMAN'IN ANNESİ ÇUVAL VURGUNU YEDİ
»  ÇOCUK "CİNSEL İSTİSMAR HATTI" GELİYOR
»  "DEMOKRASİ BİR TAHAMMÜL REJİMİDİR"
»  ESAT CANAN TUTUKLANAN ASTSUBAYLARI SUÇLADI
»  
»  FLORYA'DA 2 TREN ÇARPIŞTI
»  KOMİSYONDA CHP VE AKP'LİLERİN KÜFÜR KAVGASI!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.