Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7849
EURO
43,4519
IMKB
9.700,000
ALTIN
4.021,040
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 15 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TERCÜMAN'IN ANNESİ ÇUVAL VURGUNU YEDİ
TERCÜMAN IN ANNESİ ÇUVAL VURGUNU YEDİ
 
Süleymaniye kentinde 11 Türk askerinin başlarına,çuval krizinin yankıları sürüyor. ABD askerlerine tercümanlık yapan Tuncay Çelik'in annesi adeta perişan oldu...
 
22.12.2005 - 07:30
 Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye kentinde, 11 Türk askerini gözaltına alıp, başlarına çuval geçiren ABD askerlerine tercümanlık yapan iki Türk’ten Tuncay Çelik’in Bursa’da yaşayan annesi Nimet Çelik, oğlunun Süleymaniye'de olduğunu bilmediğini belirterek "Biz onu güney sahillerinde turist gezdirdiğini zannediyorduk" dedi.

İbrahim Paşa Mahallesi’nde İç Hastalıkları Uzmanı doktor eşi Osman Çelik ile birlikte yaşayan emekli öğretmen Nimet Çelik, oğlunun ABD askerlerine tercümanlık yaptığı haberleri karşısında şoke olduklarını söyledi. Yüksek tansiyon hastası olduğunu ve olaylar karşısında fenalık geçirdiğini anlatan Çelik, şöyle konuştu: "Tuncay, işlettiği anaokulunu kapattıktan sonra rehberlik yapacağını söyledi ve Bursa'dan ayrıldı. Biz onu turist rehberliği yapıyor zannediyorduk. Zaman zaman bizi telefonla arayarak hatırımızı soruyordu. Daha sonra ABD’ye yerleştiğini söyledi. Başlarına çuval geçirerek gözaltına alınan Türk askerlerine tercümanlık yaptığını gazetelerden öğrendik. Şu anda kimsenin yüzüne bakamıyoruz."

AİLE ZİLDEKİ İSİMLERİ DEĞİŞTİRDİ

Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye kentinde bulunan Türk Özel Harekat Merkezi'ne baskın yaparak 11 Türk askerini gözaltına alıp, başlarına çuval geçiren ABD askerlerine tercümanlık yapan iki Türk'ten biri olan Tuncay Çelik’in Bursa’da yaşayan babası Dr. Osman Çelik ile annesi emekli öğretmen Nimet Çelik, olayın basında yer almasından sonra, apartmanlarında kendi adlarına yazılan isimlerini Coşkun Altuğ adına değiştirdiler.

Evden çıkmayan, kimseyle görüşmeyen aile için İbrahim Paşa Mahallesi’nin kadın Muhtarı, Mizyal Tunçman, “ABD askerlerine tercümanlık yaptığı söylenen Tuncay’ı görmedim, tanımıyorum. Fakat aile, torunlarını Türk Marşlarıyla yetiştiririyorlardı. Bunu biliyorum. Ayrıca, Nimet ve Osman Çelik çifti mahallede sevilip, sayılan ve milliyetçi bir aile olarak tanınıyor. Aile için çok üzüldüm' dedi.

Komşuları ise Tuncay Çelik’in ağabeyi olan Tunay Çelik’in Bursa’da Diş Hekimleri Odası 2. Başkanı olduğunu belirtip, “Böyle bir aileden böyle bir çocuğun nasıl böyle bir şey yaptığına inanamıyoruz' dediler.

Haber: Bülent Civanoğlu
Kaynak:
www.milliyet.com.tr 
    


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ÇOCUK "CİNSEL İSTİSMAR HATTI" GELİYOR

"DEMOKRASİ BİR TAHAMMÜL REJİMİDİR"

ESAT CANAN TUTUKLANAN ASTSUBAYLARI SUÇLADI
»  
»  FLORYA'DA 2 TREN ÇARPIŞTI
»  KOMİSYONDA CHP VE AKP'LİLERİN KÜFÜR KAVGASI!
»  GÜL:"İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ KONUSUNDA HAKSIZLIK YAPILIYOR"
»  ERDOĞAN'DAN TÜSİAD'A AĞIR SUÇLAMA
»  HALKIN ÜÇTE İKİSİ CAHİL, ÜÇTE BİRİ.....!"
»  BÜTÇE'DE, 'SİDİK YARIŞI'SÖZÜ KRİZ ÇIKARDI
»  RUMLARA MAL İADESİNİN YOLU AÇILDI
»  CİA, TÜRKCE BİLEN ELEMAN ARIYOR
»  HÜKÜMETİN YABANCIYA SATIŞ İNADI
»  "HÜKÜMETİN ENERJİ VİZYONU YOK"
»  ÇİÇEK:"YARGIDA VİP MUAMELESİ OLMAZ"
»  YABANCILARA MÜLK EDİNME YASASI TAMAM
»  "İRAN FÜZE YAPIYOR, AMA BİZDE YAPIYORUZ"
»  BÜYÜKELÇİDEN LAİKLİK KONFERANSI
»  BAYKAL, "BAŞBAKANIN ZİHNİYETİ BOZUK"
»  
»  BAYKAL, "BAŞBAKANIN ZİHNİYETİ BOZUK"
»  DEVLET'E 15 BİN YENİ MEMUR ALINACAK
»  "BAŞBAKAN, 'GAVUR İZMİR'DEMEDİ"
»  CEM UZAN'A BİR BERAAT DAHA
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.