Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,3934
EURO
45,6294
IMKB
9.326,000
ALTIN
4.332,280
 
Hava Durumu ANKARA
11 / 23 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BUZDOLABI SİYASETİNİ SAVUNDU
BUZDOLABI SİYASETİNİ SAVUNDU
 
'300-500 haneye dağıtıldı diye seçimin kaderi mi değişir?'
 
8.3.2009 - 19:05
BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, CHP ile MHP'nin `çamur siyaseti' yapıp, haksız ithamlarla partilerini yıpratmaya çalıştığını öne sürerek, "Hizmet üretemedikleri için yalan üretiyorlar. Bunlar birbirinin ruh ikizidir" dedi. Erdoğan, 29 Mart'ı da `hesap günü' olarak ilan etti.

Mersin'deki Metropol Miting Alanı'nda yaklaşık 25 bin kişiye hitap eden Erdoğan, platforma ceketsiz olarak, gömlek ve kırmızı süeterle çıktı. Konuşmasına, kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü ve herkesin Mevlit Kandili'ni kutlayarak başladı. Kadınlara önem verdiklerini, kadınları AKP'de daha aktif olarak görevlendirdiklerini bildiren Erdoğan, 6.5 yıllık iktidarları döneminde Anayasa'da değişiklikler yaptıklarını, kadın- erkek eşitliğini pekiştirip, kadına yönelik şiddete ağır cezalar getirdiklerini söyledi. Kadınların ne tür eza, cefa çektiklerini, eve ekmek gelmediğinde nasıl yüreklerinin parçalandığını çok iyi bildiklerini kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Onun için `sosyal yardımlar' dedik, `kömür' dedik, valilerimizi kaymakamlarımızı imkanlarla donattık. İşte Tunceli olayını düşünün. CHP'si de MHP'si de ayağa kalktılar. Yandaş medyaları ayağa kalktılar. Bir vali 300- 500 tane haneye buzdolabı, çamaşır makinesi, kanepe dağıttı diye bir seçimin kaderi mi değişir? Düşünebiliyor musunuz nerelere düştüler? Bu sayın Baykal değil miydi? `Ne verirlerse alın, oyunuzu da istediğiniz yere verin' demedi mi? Böyle olduğuna göre niye rahatsız oluyorsun? Bırak bu fakir fukaraya, garip gurabaya sosyal yardımlar ulaşsın. Aynı anlayış, aynı zihniyet 22 Temmuz seçimlerinde de önceki seçimlerde de ne dedi? `Bunlar herkese birer altın veriyor seçimi öyle kazanıyor'. Sizlere de bu altınlardan ulaştı mı? Ne olur gelin şu 29 Mart'ta bunlara sandıkta bir tokat daha atın ve `şu anda alamadığımız altınların hesabını soruyoruz sizden' deyin onlara."

`YAV BAHÇELİ'

Erdoğan konuşmasının devamında MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye yüklenirken, `Yav Bahçeli' diye seslendi. Kendise `Şeyh-ül İslam' diye birşey dedirtmediğini, Bahçeli'nin bunu konuşmaya başladığını belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yav sayın Bahçeli, Şeyh-ül İslam kime denir sen bunu biliyor musun? Önce bunu bir öğren yahu. Tayyip Erdoğan nerede böyle bir şey ifade etti? `Ben Şeyh-ül İslamım' diye bir laf benim ağzımdan bugüne kadar çıktı mı? `Padişahım' diye bir laf benim ağzımdan çıktı mı? `Sultanım' diye bir laf benim ağzımdan çıktı mı? Neyin sultanı olmaya çalışıyorum biliyor musun? Ben gönüllerin sultanı olmaya çalışıyorum. Çünkü biz milletimize efendi olmaya değil, sultan olmaya değil, padişah olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Bizim mücadelemiz bu."

`29 MART HESAP GÜNÜ'

Kimin padişahlık, saltanat özlemi içinde olduğunu milletin çok iyi bildiğini söyleyen Erdoğan, bu konuda Baykal'ı eleştirirken de "Sayın Baykal kaç yıldır şu CHP'nin başında?" diye sordu. Yıllardır tahtta oturur gibi o köşelerde oturup, ahkam kesiyorlar. Bu milletin tarihine, kültürüne, asli ve asil medeniyetine küfür ederek, bu milletin aziz ecdadına dil uzatarak, millete `bidon kafalı, göbeğini kaşıyan adam' diyerek saltanat sürüyorlar. 29 Mart, bu bakımdan çok ama çok önemli. İnanıyorum ki 29 Mart'ta bu hesabı bunlar ödeyecek. 29 Mart hesap günü olacak."

Erdoğan, CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin kentin çöp sorununu dahi çözemediğini öne sürerek, şöyle devam etti:

"Mersin'de neler yapıldığı ortada. Birkaç makyajdan başka... Bir çöp meselesini halledemediler. `Biz devreye girelim, yapalım' dedik. Birbirlerine girdiler. Burada yerelde bu işi çözemeyenler ne olacak da genelde bu işi çözecekler. CHP ve MHP sadece laf, laf, laf. Durumları bu. AKP iktidarına gelene kadar onların ne yaptıklarını size söyleyeyim. Birkaç gün öncesinde İstanbul'da CHP, çarşaflı bir hanımefendiyi kameraların önünde tartakladı. Ne dediler biliyor musunuz? AKP'li bir provokatör. Yandaş medyaları bunu böyle yayınladı. Şiddet uyguladılar. Aynı şekilde İstanbul'da Kadıköy'de Caddebostan'da bizim seçim koordinasyon merkezlerinde aynı yanlışları yaptılar. Terbiye dışı harekette bulundular. Oradaki hanım kardeşlerimizin yüzlerine tükürdüler. Bunlar bu denli barış içinde yarış anlayışından uzaklar. Bunların kadın haklarından anladıkları budur. Tekme tokat kadınlara saldırmak. Biz yoksullar üzerinden değil, yoksullar için, özürlüler üzerinden değil, özürlüler için, kadınlar üzerinden değil, kadınlar için siyaset yapıyoruz."

Mersin'e yaptıkları eğitim yardımlarından da söz eden Başbakan Erdoğan, küçük çocuklara bilgisayar kullanıp kullanmadıklarını sordu. Erdoğan, "Okullarımıza 10 bin 227 bilgisayar gönderdik. Bilişim teknoloji sınıflarını biz kurduk. Niye istedik ki; yavrularımız dünya ile buluşsun. Bilgisayar nedir öğrensin. Geçmişte, birileri yavrularımızın eline bıçak verdi, silah verdi. Biz de bilgisayar veriyoruz. Farkımız bu" dedi.

İŞSİZDEN İNTİHAR GİRİŞİMİ

Başbakan'ın konuşmasının sonlarına doğru, işsiz olduğunu söyleyen 35- 40 yaşlarındaki Halil İbrahim Akkuzu, miting alanı kenarındaki elektrik direğine çıkarak intihara kalkıştı. Başbakanlık korumaları ve miting güvenliği için bulunan polisler, aşağı atlayacağını söyleyen ve akli dengesinin bozuk olduğu ileri sürülen Akkuzu'yu iknaya çalıştı. İsteklerini içeren bir mektup aşağı atan Akkuzu'nun atlama ihtimaline karşı itfaiye ekiplerinden yardım istenip, direk altına hava yastığı açıldı.

Ardından vincin sepetiyle direkteki Akkuzu'ya ulaşan polis, onu kolundan yakaladı ve aşağı indirdi. Miting alanında bulunanlarca yuhalanan Halil İbrahim Akkuzu'ya kakalabalıktan bazı kişiler sopayla saldırdı. Polis linçten kurtardığı Akkuzu'yu alandan götürdü. Başbakan Erdoğan da kürsüden fark ettiği hareketlilik karşısında kalabalığa, "Merak etmeyin bizim görevli arkadaşlarımız böyle şeylere alışık" dedi.

Miting öncesi kendini `Ateist şair' olarak tanıtan Oktay Avcu'nun açtığı, `Türkiye'nin ikinci Atatürk'ü Erdoğan. Barış her zaman savaşı yenecek. Silaha gerek yok. Özgürlükler terörü bitirecek. En doğru yoldasın devam et. Ataist şair Oktay Avcu' yazılı döviz polis tarafından alındı. Avcu, miting alanına girişte bu döviz nedeniyle Başbakanlık korumaları tarafından uyarıldı. Avcu, ısrar edince döviz elinden alındı, ardından miting alanına girişine izin verildi.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BAŞBAKAN'A "VALİYİ YEDİRTMEM" YANITI

AKP MİTİNGİNE GELENLERİ BÖYLE KOLONLADILAR

"ALO MİTİNGE GEL" ÇAĞRISI
»  AKP'DE İSTİFA DEPREMİ
»  BAKAN ŞİMŞEK'E GÖRE İŞSİZLİK. MESLEKSİZLİK SORUNU!
»  'BEN GÖNÜLLERİN SULTANI OLMAYA ÇALIŞIYORUM'
»  VERDİKLERİ MEMUR ZAMMI MUAYENE PARASINA GİDİYOR
»  MEHMETÇİĞE BİYOLOJİK ARAÇLAR GELİYOR
»  HER DÖRT EMEKLİDEN ÜÇ'Ü BORÇLU
»  KADIN ÖĞRETMENLER İŞİNİ SEVMİYOR
»  ÇİŞ DAVASINDA SAHTE BELGE!
»  "PARTİ TRENİNDEN İNDİM, HALKIN TRENİNE BİNDİM"
»  KADINLAR, HAC VE UMRE YOLUNDA ERKEKLERİ GEÇTİ
»  KTERÖRİST BAŞI ÖCALAN'A 12 KOMŞU GELİYOR
»  TELEKULAĞA, AĞIR CEZA HAZIRLIĞI
»  BAKAN ÇUBUKÇU'DAN ÇİLLER'E 'KADIN' DESTEĞİ
»  AKP'LİLER DE ÇOK KORKUYOR
»  İP KARAYALÇIN'I DESTEKLEME KARARI ALDI
»  HİLLARY,SEKRETERİNİ ELÇİLİKTE UNUTTU
»  ERDOĞAN YENİ DOĞAN BEBEĞİ ODASINA TAŞIDI
»  DÜŞEN UÇAK'TA "2 GÖSTERGE ARIZASI" HABERİ YALANLANDI
»  GENELKURMAY'DAN "8 MART KADINLAR GÜNÜ"KUTLAMASI
»  KIZILORDU ANITKABİR'DE
»  HİLLARY:"OBAMA İLE ÇOK ŞEY DEĞİŞECEK"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.